• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj atıkları beyanı

Canan Erkan

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar,
ambalaj atıkları beyanı yapılırken mesela 2010 yılında stokta kalan ambalajları 2011 yılına nasıl ekliyorsunuz. Temin edilen miktarın üzerine mi ekleniyor?

@Serkan Kala
teşekkürler ben de az önce son anda gelen bir firmanın bildirimini yaptım. İl çevre de sistemin açık olduğunu ve bildirim yapıldığını söyledi ama kapanma tarihi ile ilgi bir şey demediler.

bildirim yapanlara bir sorum olacak
alınan+dönem başı stok = piyasaya sürülen+ihraç+dönem sonu stok miktarı
bu eşitlik tam tamına aynı mı olmalı bizim bu ambalajlardan firelerimizolamaz mı yani
75bin ambalaj alımı var diyelim 73bin de çıkış iki bin fark da fire şeklinde ambalaj olamaz mı bu stokta gösterilmek zorunda mıdır tat tesislerine satılmış sonuçta fireler?

İl çevre firmaları tek tek arayıp yanlış beyan yaptınız demiş ya uğraştık o kadar nasıl yanlış anlamıyorum o kadar fark olabilir gayet normal bence şimdi ilekçe verip beyanları rakam rakam aynı yapacakmışız

hayır toplama ayırma firmaları kaynağında ayrı toplama yaptıkları ambalajları belgelemede kullanabilir nasıl aynı firmadan aldığı ambalajı belgelemede kullansın ki

firmanın kendi bünyesindeki çevre görevlisi daha sağlıklı bir bildirim yapabilir de danışman firma olarak tesislerin bize verdiği bilgiler üzerinden giriş yapıyoruz ve maalesef birbirini tutmayan rakamlar sıklıkla oluyor.

piyasaya sürülen miktarı 3000 kg ın altında girmeme rağmen belgelendirme yükümlülüğü çıkıyor. Böyle bir durumla karşılaşan var mı?