• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi

Sertaç Kelebek

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Ocak 2011
Firma
Cimtas Pipe
Merhaba,

Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi başvurusunda bulunan veya belge sahibi olan firmalarda çalışan arkadaş var mıdır? Tecrübelerine ihtiyacımız var.

Ekte paylaştığım mevzuata göre yürürlülük tarihi 01.09.2014'tür.
 

Ekli dosyalar

  • Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi Düzenlenmesine İlişkin Yönerge 10-04-2014.doc
    10.4 MB · Görüntüleme: 497
  • Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Tebliğ 22-05-2014.docx
    35.9 KB · Görüntüleme: 191
  • Tehlikeli Maddelerin Karayolu İle Taşınması Hakkında Yönetmelik (24-10-2013) .docx
    43.4 KB · Görüntüleme: 160
@Wtcp hangi sektördesiniz bilmiyorum ama 30.06.2015 tarihinde bazı sektörler için bulundurma zorunluluğu başladı.

GEÇİCİ MADDE 4 – (1) 33 üncü maddede yer alan tehlikeli madde güvenlik danışmanı istihdam etme veya tehlikeli madde güvenlik danışmanından hizmet alma zorunluluğu 30/06/2015 (27.08.2014 tarih ve 29101 sayılı resmi gazetedeki değişiklik) tarihine kadar aranmaz.

TMGD Tebliğinde;

GEÇİCİ MADDE 2 – (1) Perakende satış yapan akaryakıt, LPG, CNG ve LNG istasyon işletmeleri ile LPG, CNG tüp satışı yapan işletmelerin; TMGD istihdam etmek veya TMGD hizmet alma zorunluluğu 1/1/2018 tarihine kadar aranmaz.
(2) Liman tesisleri ile hava yolu kargo terminallerinde tehlikeli maddeleri; gönderen, paketleyen, yükleyen, dolduran ve boşaltan işletmelerin tehlikeli madde güvenlik danışmanı bulundurma zorunluluğu 1/1/2018 tarihine kadar aranmaz.
(3) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre K1, K2, C1, C2, L1, L2, R1, R2 Yetki belgesine sahip olup, Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik kapsamında faaliyet gösteren taşımacıların TMGD bulundurma zorunluluğu 1/1/2018 tarihine kadar aranmaz.
(4) Kamu kurum ve kuruluşlarında, TMGD istihdam etmek veya TMGD’den hizmet alma zorunluluğu 1/1/2018 tarihine kadar aranmaz.
 
Arkadaşlar bizde fabrika olarak danışmanlık hizmeti almaya başladık. bunun için ilk önce faaliyet belgemizi aldık ve danışman atamasını yaptık.yapılan denetimlerde ilk etapta belge ve danışmandan sorumlu olunuyormus. fakat çalışma olarak fabrika genelinde kullanılan bütün kimyasalların MSDS lerini danışmana verdik detaylı inceleme yapıp bir ön rapor sunacaklar.
 
@basakakca

Danışmanlık ücreti için 2.000 TL/ay civarında ücretler zikrediliyor. Bu fiyat ne kadar reel?
 
@Gizem Şentürk
Tehlikeli madde faaliyet belgesi alma zorunluluğu MADDE 5-(1) Yönetmelik kapsamındaki tehlikeli maddelerden bir takvim yılı içerisinde net elli ton ve üstü miktarlarda işlem yapan; dolduran, paketleyen, yükleyen, gönderen, alıcı, boşaltan ve tank konteyner/taşınabilir tank işletmecisi olarak bu faaliyetlerden biri veya birden fazlasıyla iştigal eden işletmeler, Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi almak zorundadırlar. (2) Sınıf 1, Sınıf 6 ve Sınıf 7 kapsamındaki tehlikeli maddelerle iştigal eden işletmeler, herhangi bir işlem miktarına bağlı olmaksızın Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi almak zorundadırlar.

Sorularınızı cevaplamaya çalışırım
(Tmgd'yim)
 
@gencerakif

Bu madde ile patlayıcı madde bulunduran tüm tesisler tabidir doğru mu? tehlikeli madde faaliyet belgesi almamız gerekiyor sanırım.
 
Evet Çiğdem hanım,
TMFB aldıktan sonrada Tmgd danışmanı bulundurma ve diğer Adr mevzuatında belirtilen yükümlülükleri yerine getireceksiniz
 
@gencerakif evet ben de biraz araştırma yapabildim, zaten sınıf 6'dan dolayı direk tabii olduğumuzu gördüm. Belgeyi aldıktan sonra danışman bulundurmak zorundayız anladığım kadarıyla da. Peki bu süreci sizce kim yürütmeli? İşletmede çevre mühendisi, 2 A sınıfı uzman ve 1 sivil savunma uzmanı var. Sanki bu iş de bana kalacakmış gibi geliyor : )
 
Üst