• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi

Sertaç Kelebek

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Ocak 2011
Firma
Cimtas Pipe
Merhaba,

Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi başvurusunda bulunan veya belge sahibi olan firmalarda çalışan arkadaş var mıdır? Tecrübelerine ihtiyacımız var.

Ekte paylaştığım mevzuata göre yürürlülük tarihi 01.09.2014'tür.
 

Ekli dosyalar

  • Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi Düzenlenmesine İlişkin Yönerge 10-04-2014.doc
    10.4 MB · Görüntüleme: 497
  • Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Tebliğ 22-05-2014.docx
    35.9 KB · Görüntüleme: 191
  • Tehlikeli Maddelerin Karayolu İle Taşınması Hakkında Yönetmelik (24-10-2013) .docx
    43.4 KB · Görüntüleme: 160
bahsi geçen belgede sadece atıklardan bahsedilmiyor ki bildiğim kadarı ile, bir liste var tehlikeli kabul edilen kimyasallar falan da dahil eğer firma o kimyasallardan kullanıyorsa -yıllık miktarlar önemli- onları da belirtmeniz gerekiyor.
 
Faaliyet belgesindeki dolduran, yükleyen, alıcı, boşaltan vb ifadeleri işaretlemekte çok muhafazakar olmaya gerek yok. Faaliyet belgesini alırken yetkililerden aldığım bilgi, bunları işaretledikçe size gelen bir ek yükümlülük olmadığı gibi belge ücretinin de değişmeyeceği yönündedir. Şirketinizdeki faaliyetleriniz eğer bu kapsamlara giriyorsa işaretlemekten imtina etmemek uygun olacaktır.
 
@s.akgün

Alıcıdır.

Alıcı: Taşıma evrakı, sevk irsaliyesi, taşıma irsaliyesi veya taşıma senedinde belirtilen, eşyanın teslim edileceği işletmeyi,

Boşaltan: Paketli veya dökme olarak taşınan tehlikeli maddeleri taşıt, tank veya konteynerlerden boşaltan işletmeleri,

Birde burada Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı hakkında tebliği okursanız.Danışman kapsamında; " MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı, tehlikeli maddeleri; taşıyan, gönderen, paketleyen, yükleyen, dolduran ve boşaltan işletmelerin yaptıkları işlemleri" diye geçer.
 
Merhaba 30-06-2015 tarihine kadar uzatıldığına dair bir duyuru bulamadım. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olur musunuz?
 
Arkadaşlar yalnızca 50 ton üzeri lng ve toplam 500 kg civarı da diğer kimyasallardan firmamıza giriş yapılmaktadır. Yalnızca tehlikeli madde faaliyet belgesi almamız mı gerekiyor ? danışman istihdam etme zorunluluğu yokmuş sanırım ? ve bir şey daha sormak istiyorum kimyasalların olduğu listeyi bulamadım ben. yardımcı olabilecek var mı?
 
Arkadaşlar konuyla ilgili bilgisi olan varsa yardım bekliyorum ? Bidon(5-10kg) ve küçük cam şişelerde gelen kimyasalları firmamıza alıyoruz. ADR listesinde olan kimyasallar da var aralarında. Daha sonra ilgili birimlerde kullanılıyor, bu bizi boşaltan kategorisine sokar mı ? yönetmelikte boşaltanın tanımı şu şekilde;

c) Boşaltan: Paketli veya dökme olarak taşınan tehlikeli maddeleri taşıt, tank veya konteynerlerden boşaltan işletmeleri,

Sorma sebebimse, tehlikeli madde faaliyet belgesi başvurusu yapacağım, yalnızca alıcı kategorisinde (LNG için) başvuru yapacağım. Eğer bu konuda boşaltan kategorisine giriyorsak ona göre başvuru yapacağım.

Özetle, paketli veya dökme olarak taşınan ibaresi bidonları kapsar mı ?
 
@levenntyildirim

Alıcı ve Boşaltan olarak almanız gerekmete. "TMFB’si düzenlenirken “alıcı” faaliyeti ile birlikte “boşaltan” faaliyetini de gösterir bir şekilde en az iki TMFB düzenlenmesi gerekmekte olduğu aksi halde yapılacak denetimlerde idari yaptırımlar uygulanacağı belirtilmektedir. " TMKT duyurusunda yayımlanmıştı bu ifade
 
ulaştırma 13.bölge müdürlüğünü aradım az önce bidonlarla ya da ibc şeklinde gelen kimyasalları sadece üretimde laboratuvarda gereken yerlerde kullanıyoruz dedim, işlem yapmıyorsanız sadece alıcı kapsamındasınız dedi ama hala emin olamadım ben
 
Teşekkür ederim, ben bakanlığı arayacağım o zaman ama mesela boşaltan değilsiniz deseler bile ilerde uygunsuzluk yazabilirler diye hızlı hareket etmek istemedim. Boşaltan olursak da tmgd bulundurmamız lazım. hiç sınava giresim de yok :D
 
@levenntyildirim Bahsettiğimiz ADR karayolu taşımacılığı aşamalarını kapsadığından tesis içerisindeki kullanımla ilgilenmiyor. Tehlikeli maddenin karayolunda taşınmasının aşamalarıyla ilgileniyor. "Boşaltan" kavramını paketin içini boşaltan değil de araçtaki ambalajları indiren anlamında değerlendirdiğiniz de ADR kapsamına girer diye düşünüyorum. Tabi ki bakanlıktan alacağınız yorum daha bağlayıcı olaraktır. Bölge müdürlükleri bu tarz konularda çok yardımcı olmuyorlar.
 
İlk olarak bağlı olduğum müdürlüğü aramak istemiştim fakat bakanlığı arayacağım buraya da yazarım sonucu. Teşekkürler ilgilenen arkadaşlara. Bu konu yeni olduğu için sanırım çok bilen insan yok ama ceza yiyen firmamız var Sakarya'da. Yani bir an önce bu olayı çözüme ulaştırmamız lazım.

@s.akgün eğer sistem bu şekildeyse çok saçma çünkü her türlü hem alıcı hem de boşaltan oluyoruz diye düşünüyorum ben.
 
Üst