• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi

Sertaç Kelebek

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Ocak 2011
Firma
Cimtas Pipe
Merhaba,

Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi başvurusunda bulunan veya belge sahibi olan firmalarda çalışan arkadaş var mıdır? Tecrübelerine ihtiyacımız var.

Ekte paylaştığım mevzuata göre yürürlülük tarihi 01.09.2014'tür.
 

Ekli dosyalar

  • Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi Düzenlenmesine İlişkin Yönerge 10-04-2014.doc
    10.4 MB · Görüntüleme: 497
  • Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Tebliğ 22-05-2014.docx
    35.9 KB · Görüntüleme: 191
  • Tehlikeli Maddelerin Karayolu İle Taşınması Hakkında Yönetmelik (24-10-2013) .docx
    43.4 KB · Görüntüleme: 160
@s.akgün hmm anladım teşekkür ederim, ama mesela;

MFB’si düzenlenirken “alıcı” faaliyeti ile birlikte “boşaltan” faaliyetini de gösterir bir şekilde en az iki TMFB düzenlenmesi gerekmekte olduğu aksi halde yapılacak denetimlerde idari yaptırımlar uygulanacağı belirtilmektedir.

en az iki demiş burası da çok saçma değil mi iki adet belge mi aldınız siz ? tmgd da bulunudurmanız gerekti değil mi söylediğiniz değişiklikten sonra ? bir de şeyi sormak istiyorum, belgenin kapsamının değişiminde herhangi bir ücret ödediniz mi ?
 
ADR 2015'de Cilt 1 boşaltan tanımında ambalajların araçtan indirilmesi de yazılmış, aynı şekilde bidonlar da ambalaj kategorisine girer yazmış. Dolayısıyla boşaltan da oluyoruz büyük ihtimalle. Bakanlığı aradım kimse açmadı ama sanırım sonuç bu.
 
Merhabalar,

Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi alırken veya Güvenlik Danışmanı ihtiyacı belirlenirken 50 ton ve üstü tehlikeli madde hesabı yapılıyor. Bu 50 ton hesabının yapılması esnasında firmadan çıkan tehlikeli atıklarımızı da eklememiz gerekiyor mu? Mesela atık hidrolik yağ, kontamine kaplar, fluoresan atıkları hep kimyasal içeren veya kalıntılarını barındıran malzemeler.. Bu konudaki yorumlarınız nelerdir?

Teşekkürler.
 
@Şule Pekbak

Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi alırken danışman zorunluluğu var mı? Anladığım kadarıyla evraklar ve dilekçe ile başvuru yapılabiliyor değil mi?
 
@Kenan Atalar evet oluyor Ulaştırma ve denizcilik bakanlığı tarafından

Tehlikeli Maddelerin Karayuluyla Taşınması Hk. Yön. madde-28-4.c) 6 ncı maddenin üçüncü fıkrasına göre “Faaliyet Belgesi” almadan faaliyette bulunan gerçek veya tüzel kişilere, bin Türk Lirası,
 
@lizzie

Peki danışman nerde devreye giriyor? Danışman zorunluluğu hangi şartlarda başlıyor?
 
Merhaba, bu sabah hastanelerimizden birine denetim gerçekleştirildiği haberi aldım. Faaliyet belgesi olmadığı için bin lira ceza yazacaklarını söylemişler. Gönderen olarak sorumluluklarımız neler tam olarak kafam çok karıştı. Bu konuyla hiç ilgilenmemiştim ilk kez karşıma çıkıyor. 50 tonun altında ise kullanılan maddeler ve atıklar yine de dahil miyiz bu konuya? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 
Üst