• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli atık beyanları

E. Cihan

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
N/A Environment
Sistem Eylül ayında yeniden açılacak deniyordu ancak henüz bir haber yok. Bilgisi olan var mı ?

arkadaşlar tehlikeli atık beyan sisteminde onaylama işleminden sonra değişiklik yapmamız mümkün mü? yani beyanı sıfırlayıp yeniden düzenlenmesi için bakanlık bilgi işlemde yardımcı oluyor mu?

15 şubat itibariyle atık yağ beyanını yaptım. ayrıca adana il çevrede ilgili departmana 'şubat 2013'te gönderilen atıkların 2012 beyan etme olayını sordum, bayan kesin bir yargı ile ' hayırr efendim olurmu öyle şey...' dedi. onları 2013 beyanında yapacaksınız dedi.
bilgilerinize.

Öncelikle Günaydın.
Atık Yağ Beyanı Şubat ayında yapmanız gereken dilekçe ile gönderilen bir bildirimdir. Sanal ortam değil, direkt elden veya kargo ile iletilir idareye. Atık yağları aynı zamanda TABS'da da gireceksiniz ancak buna ek olarak Şubat ayı sonuna kadar bir önceki senenin yağ miktarını stok veya gönderilmiş olarak beyan edeceksiniz ilgili yönetmeliğin ekindeki beyan formunu doldurarak.
Bitkisel Atık Yağ tehlikeli atık olarak beyan edilmiyor.

Öte yandan Yasemin hanıma böyle bir yük vermek doğru olmayabilir. Zira konuyu okumadım tamamen ancak kendisinin Şubat ayı gönderimlerini de TABS'da beyan etmeli dediğini söylediniz. Fakat bu demektir ki farklı uygulamalar var ve buradan bir doğru seçip onun peşinde gitmemiz ne kadar olumlu olur emin değilim. Çünkü atık beyanlarını ben her sene bir önceki senenin atık miktarını girmek üzere yapıyorum. Zaten yönetmelik de bunu belirtiyor. Örneğin şu an ben gönderdiğim atıklar ancak UATF lerde 2012 tarihi varsa gönderildi diye beyan ediyorum. Geri kalanı stok olarak yazarım.

aslında demek istediğim 13 sayfalık bir forum var. ve benim gibi ilk kez beyan yapanlar neyin nasıl yapıldığını karışık şekilde birazda doğaçlama olarak öğreniyorlar.
direk olarak isim vermek tabiki de doğru değil ama bu işi daha önce yapan birileri sıfrdan tüm prosedürü anlatan bir şey yazsa ve bu sayfanın en başında sabitlense cidden bu işe yeni başlayan arkadaşlar için çok faydalı olur.
yani
il çevre üst yazı ile şifre talebi, belki örnek üstyazı
daha sonra ABS linki
firma bilgileri güncelleme
yeni atık beyanı
vb vb vb..

ben hala çok faydalı olacağına inanıyorum.

olaya hakim olsam ben de yaparım ama ilk kez yaptım ve hala güvenip onaylamıyorum.
sorduğum tüm sorularada yasmur hanım cvp verdiğinden öyle bir şey söyledim.

slm arkadaşlar
Benim başka bir sorum var.Atık ambalajla ilgili 2004 ten bu yana bir ödeme yapmamış bizim firma ama bildirimleri yapmış.Ben 2012 verilerini girdim 2013 te cuma günü bir problem yoktu.Rakamlar düzgündü.Bugün baktığımda firma durum raporu diyorum rakamlar düşmüş gözüküyor.2013 te EK B 1 de problem yok ama 2012 EKB 1 deki rakamlar silinmiş form boş görünüyo, o rakamlar bende var daha önce çıktısını almıştım tekrar girmek istiyorum ama giremiyorum.Firma bilgileri onaylandı diyo..Girişe izin vermiyo...Bu problemi nasıl halledebilirim.Bakanlığı arıyorum Ankara da açan yok İstanbul açıyo ama aktardıkları kişiye ulaşamıyorum sabahtan beri ne yapacağımı şaşırdım.Bilgisi olanlar yazarsa çok mutlu olucam

@KYS

bnce imkanınız varsa istanbul il müd. ilgili kişiyle yüzyüze görüşün

Merhabalar, TABS beyanını yapabilen var mı ben ekleyemiyorum sisteme kullanıcı adı ve şifreyle girebiliyorum sıkıntı yok fakat ekle dediğim zaman eklenmiyor malesef sizlerde durum nedir acaba teşekkür ederim.