• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İş arayan çevre mühendisleri (arşiv)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@Oğuz Kaan

Mesle idealist yada realist olmakta değil dostum. Zaten senin duygusal olarak gördüğün bakış açısı gayet realist bir yaklaşım. Gerçekci olmak lazım bazı şeylerde. Kamuda yada bir fabrikanın arıtma tesisinde çalışmıyorsan diğer işlerin hepsi uydurmasyon işler. Asıl realist yaklaşım nedir biliyormusun. Sen iş bulmuş olsan bile iyi kötü birşeyler yapıyor olsan bile şuan binlerce yeni mezun meslektaşımız sıkıntılar içinde boğuşuyor onların sıkıntılarını paylaşman gerek. asıl realist yaklaşım budur.. Mühendis oldukları halde çevre görevlisi olmaya zorlanıyorlar. Ve herkesin malumu bunu olmak için ciddi paralar harcayarak eğitim almak zorunda bırakılıyorlar. Ve sen diyorsun ki relaks olun idealist olun. Nasıl olacaklar ???

Mesele iş bulma meselesi değil yeğen :). İş çok dışarda, herkes mutlaka öyle yada böyle bir yerlerde çalışacak. Ama asıl mesele yaptığımız işin vasfı. Yani iş buldugumuzda ne yapıyoruz, ne işe yarıyoruz, çalıştıgımız işlerde kendimize ne kazandırabiliriz. Firmaya ne kazandırabiliriz. Yani iş bulmak yetmiyor. Mutlaka belediyelerde,fabrikalarda yada kamuda çalışan ve anlattıklarımın aksine gayet güzel işler yapan arkadaşlarımızda var. Ama onlar azınlıksa burada bir sıkıntı var demektir.. yani bir düşünün danışmanlık firmlarında ne yapıyoruz: Yaptıgımız işi kim ne kadar denetliyor. Maaşımızı ödeyen firma parasını fabrikalardan alırken nasıl onları denetleyip Çevreci olabiliriz. Yada benim maaşı ödeyen hurdacının yapması gereken zorunlulukları ben nasıl zorla ona yaptırabilirim. Kısacası meslek arafta kalmış durumda kimse birşey bilmiyor. Her şey prosedürler üzerinden yürüyor ve biz her geçen gün mühendislik vasfımızı yitirip, firmalarda fotokopici yada muhasebeci olmaya başlıyoruz. Bizi yetiştiren !! hocalarımız seminerler ve konferanslarla Dünyayı gezip arada ders vererek mühendiscilik oynuyorlar. Dün ambalaj atık sistemi ile ilgili sorularım için bakanlıgı aradım sordugum sorulara yeteri cevap verecek memur yok. Onlarda bilmiyorlar. Vs. Vs.

Oğuz bey karşı olduğunu söylemek ilk adımdır. Ve bu adım atılmadan harekete başlanamaz, sonrasında mesleğimizi icra ederken karşımıza çıkan durumlara verdiğimiz tepkidir esas olan. ( 1000tl ye çalışmayı kesinlikle reddetmek gibi mesela). Unutmayın bizler mühendisiz ve bunun bir önemi var. Eğer Biz mesleğimize saygı duyup sahip çıkmazsak işverenler bize asla gerekli değeri ve önemi vermez. (Oğuz bey Yanlış anlamayın siz hiç bir şey yapmıyorsunuz demiyorum kesinlikle, birebir size cevap vermiş gibi olsam dahi amacım genel konuşup bu konudaki fikrimi beyan edebilmekti.)

@Ömer Faruk Taş

Söylediklerinin hepsi doğru veya yanlış, senin zihniyetinde bir problem var kardeş. Sen önce tanımadığın ve bilmediğin insanlarla konuşurken "dostum, yeğen" gibi ifadeler kullanmayı bırak. Bu senin ne kadar ciddiyet sahibi olduğunu gösteriyor. 3 tane danışmanlık firmasında, 2 tane fabrikada çalışıp tecrübe sahibi olunmaz. Ben relaks olun demedim, yazdıklarımı da iyi oku.

Bu tarz muhabbetlerde mutlaka söylenen sözlerden biri, okulda alınan eğitim piyasada işe yaramaz. kendini geliştirmen gerekir, bu her bölüm için böyledir vs. vs.

Kardeşim ben farklı bir şey iddaa etmiyorum zaten. Ama en azından alakalı olur be kardeşim. İktisat bitiren adam okul bitince portakal satmaz. Biz Mühendisiz ama yaptığımız tek şey bakanlıgın evrak takiplerini yapmak. Başka ne işe yarıyoruz. Yani bunca insan çevre görevlisi olunca ne yapacak. İç tetkik hazırlıyacak, aylık değerlendirm formu dolduracak, yalandan eğitim verip onun formlarını dolduracak. Ne yapacak ya memleket için ne yapacak, çevre için ne yapacak...

@Oğuz Kaan

Sen beni yanlış anlamışsın bence, ben yazdıklarımı direk senin şahsına yazmıyorum genel olarak yazıyorum. Ayrıca dostum yada yegen dememden rahatsız olmakta senin problemin çünkü bunlar hakaret içermeyen hitap sözleri. Gereksiz ciddiyet pek benim tarzım değil ciddiyet yerinde ve zamanında ayrıca dozajında kullanılmalı. Mesela sen de benim zihniyetimi eleştirip ardından bana kardeş demişsin ne farkı var :)

Neyse ben senin söylediklerini eleştirmiyorum zaten yada polemige girme derdinde değilim ortada bir sorun var ve fikirlerimi söyledim. Yoksa ben böyle düşünüyorum sen neden böyle düşünmüyorsun tribine girecek değilim.

Sana kardeş ile yeğen-dostum arasındaki farkı anlatmak istemem :) Buradaki arkadaşlar senden ilham almalı diye düşünüp sözlerime son veriyorum. İyi günler Ömer BEY ;)

@Oğuz Kaan

Aslında problem çok farklıydı ve ben onca şey yazdıktan sonra sen içinden neleri çıkardın. Şunları açıkladığıma şaşıyorum şu an ama için rahat etsin diye toparlayayım bari. Orada sana yeğen derken hani Ramiz dayı, "mesele...... değil yeğen" der ya o manada yazdım ki direk sana değil İş arayan yeni mezunlara yazmıştım. Yoksa sana neden yeğen diyeyim. Dostum kısmına gelincede biri sana dostum diyince rahatsız oluyorsan sorun sende bence. Resmen iki tane hitap kelimesini sorun yapan birine açıklama yaptım ya kendimi donanım haberde takılan ergenler gibi hissettim. Sana da iyi günler Sayın Oğuz Kaan Bey..

ÇEVRE GÖREVLİSİ- İŞ İLANI - KONYA, AYDIN
Bursa Ekoloji Danışmanlık-Endüstriyel Atık Taşımacılık San. Tic. Ltd. Şti. firması bünyesinde ”Çevre Danışmanlık” ta istihdam edilmek üzere, Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik kapsamında Çevre Görevlisi işlemlerinin yürütülmesi sürecinde, Aydın ve Konya illerinde görev alacak 2 Çevre Görevlisi alınacaktır.

• Tercihen Üniversitelerin Çevre Mühendisliği bölümünden mezun,
  • Çevre Görevlisi Belgesi olan,
  • B Sınıfı ehliyet sahibi ve aktif olarak araç kullanabilen,
  • Seyahat engeli bulunmayan,
  • Bay adaylar için askerlik görevini tamamlamış,
  • Tecrübeli/Tecrübesiz
takım arkadaşları arıyoruz.
İlgilenenler CV lerini [email protected] adresine gönderebilirler.
upload_2014-10-28_11-48-41.png

Ömer BEY zahmet ettiniz fakat ben üzerime alınmadım kesinlikle. Sadece bu tavrın ilerleyen süreçte başını ağrıtabilir, bir tavsiye olarak düşün. Ben tuzu kuru ve işi garanti olan biri olsam burada gelip bu kadar rahat konuşmazdım. Yaşım ve tecrübem gereği arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyorum fakat kelimelere çok takılıyorlar. Hayırlısı diyelim artık :)

@Büşra Altun

Ben Konyadayım.. Çevremdekilere haber vermeye çalışacağım, maaş yada işin detayı konusunda ayrıntılı bilgi verme şansın var mı?

@Oğuz Kaan

Şimdi sevgili Oğuz Bey kalvyede işler biraz değişir mimikleri göremediğin için yazılanları yanlış değerlendirebilirsin. Ben mesela yazarken gergin yazmadım ama yazdıklarım sana gergin geçmiş ki hemen emir kipiyle konuşmaya başlayıp böyle konuşmayı bırak, yazdıklarımı iyi oku zihniyetini değiştir gibi muhabetlere girdin. Açıkcası bu pek hoş durmadı ama ben böyle şeylere takılmıyorum. Yani beni hiç tanımadıgım birine yeğen dedim diye eleştirirken, sen hiç tanımadığın ve 30 yaşında olan birinin zihniyetinde problem olduğuna karar verip, şöyle yap böyle yap demeye başladın. Herkesin yaşına ve tecrübesine mutlaka saygımız var ama bunlarda senin başını ağrıtabilir biraz daha sakin olman konusunda bende sana bir tavsiye vermiş olayım. Dediğin gibi herşeyin hayırlısı..

@Ömer Faruk Taş

Ömer BEY bu konuşma uzar, fakat ben mevcut durumda yazılanlara göre cevap veriyorum ve senin neye takılıp neye takılmadığın beni ilgilendirmiyor. Kötü bir düşünce ile yazmadığını anladım ve uygun bir dille konuşmaya çalıştım. İyi günler.

Ben zaten senin kötü niyetle yazdıgını düşünmedim ki. Sadece sert bi giriş yaptıgın için niyetimi anlatmaya çalıştım. Yanlış anladığın için düzeltmek istedim. Anladığına da sevindim. İyi çalışmalar kardeşim.

BU ÜLKEDE İŞİN OLMASI İÇİN YA ZENGİN OLUCAN YADA ARKANDA DAYIN OLUCAK.bu ne ya çevre görevli belgesine para iş sağlığı güvenliğine para.ben boş yere okuyup üniversitede mühendis olmak için para harcamışım.bi de belgeler için para veriyorum.sonuç ne bir hiç.belgen olsa deneyim tecrübe istiyolar.tecrüben varsa aktif araç kullanımı istiyolar.illa ki bi bahane buluyorlar.nefret ediyorum böle saçma bir ülkede yaşadığım için.çok yazık çok...

Herseyde bir engel ve gereksiz zorluklar var iste. Birini astim dediginde hop baska bi engel vs vs. Basta Bakanlik yapiyor zaten yapacagini, aslinda ozel sektore de cok gormemek lazim.

Imam boyle yapiyorsa cemaate cok gormemek lazim :)

yeni mezun arkadaşlar yürümeyi öğrenmeden Usain Bolt rekorunu kırmak istiyorsunuz. hedefiniz doğru ama yönteminiz yanlış. benim tavsiyem iyi bir iş bulmayı değil, iyi bir iş kurmayı hedefleyin.

Herkese kolay gelsin. Ben kendi fikrimi söylemek istiyorum katılan olur katılmayan olur. Bazen iş bulmakta sıkıntı çekebiliriz bu benim de başıma geldi. Biraz sabır edin ve karşınıza iyi iş fırsatları çıkar.yeter ki siz kendinizi geliştirin. Bunu defalarca söylüyoruz ve tekrarlamaktan usanmayacağız. Düşük maaşla çalışan olabilir. Herkesin geçindirmekle yükümlü olduğu bir ailesi var. Düşük maaş alan veya iş yerinden ayrılanlara sormak lazım neden düşük maaşla çalışıyordur. Belki işverenle defalarca konuşmuştur ama hep oyalıyor olabilir. kendisini ve şunu sorabilirsiniz. Başka bir iş bulsun. O işi bırakamamasının haklı sebepleri vardır. Ben de sıkıntılar çekiyorum ama sonunda biliyorum ki bu sıkıntılar gelip geçecek ve Allah emeğimizin karşılığını verecek. Şu konuyada değinmek istiyorum yeri geliyor bakanlığı eleştiriyoruz ben de dahil. Bir soru sorduğumuz zaman bize cevap veremiyorlar diyoruz ya da sorumuza soruyla karşılık veriyorlar diyoruz. Şu açıdan değerlendirelim bir insan herşeyi bilecek diye bir şey yoktur. eğer o insan birşeyler öğrenmeye hevesli ise ve araştırıyorsa ona saygı duyarım ben. Mesela il çevre ve şehircilik bakanlığında yeni çalışmaya başladım ve bana biri tehlikeli atık beyanı ile ilgili bir soru sordu firma. Ben eğer bilmiyorsam firmaya bana 3-4 gün süre verin ben bunun hakkında araştırma yapayım ve konu hakkında sizinle bilgi paylaşacağım derim. Şu soruyu da sorabilirsiniz. Firmanın kendisi de araştırıp cevabı bulabilir. O firmadaki kişi de yeni işe başlamış olabilir ve ben de bu konu hakkında bilgi sahibi oluyorum ve bir başka bir firma aradığında o zaman cevap verebilirim. her zaman olaylara iyimser yaklaşmaya çalışın ve çalışalım. Ben etrafımda şunu duyuyorum çevre mühendisliği veya başka bir mühendislik fazla para kazandırmıyor. Sen tıp veya sağlıkla alakalı başka bir bölüm oku. Hem hayatında kurtulmuş olur. Ben sağlığın içerisinde büyüdüm ve ailemden bazı kişiler hastanede yattığı zaman doktorların o iğrenç yüzünü gördüm. Hepsi hastalara denek olarak bakıyor ve hastaneler artık ticarete dönmüş durumda. Doktorlar artık ben şu kadar ameliyat yaptım şu kadar para kazandım diyor. Hasta ölmüş umurunda bile değil. Ya da rant sağlamak için ameliyat olmaması gereken hastayı ameliyat yapıyor. Herkes para derdine düşmüş. Tamam hepimizin paraya ihtiyacı var ve ev geçindiriyoruz. Ama kişiliğimizi ve dürüstlüğümüzü kaybetmeyelim. Yalakacı olmamak gerekir. Allah hakkıyla çalışanlara emeklerinin karşlığını verir. ama biraz sabır,çalışmak umut etmek ve dua etmek. Gerisi ip söküğü gibi gelecek. Unutmayın Alex Ferguson Manchester United'ın başına geçtiğinde 6 sene takımı şampiyon yapamadı ama herkes ona güvendi, yönetim takımın başından gönderebilirdi ama sabrettiler ve takımı şampiyonluğa kadar götürdü ve herkes tarafından alkışlandı. Yani bir meslek hemen değer kazanmayabilir ya da popüler olmayabilir. Çevre mühendisliği hakkettiği yerlere gelecek. Bu birazda bize bağlı ama geleceğin mesleği olacak. Şunu da söyleyeyim her işe para gözüyle de bakmayın. Bir allah razı olsun demek bile o paradan daha hayırlıdır ve iyidir. ben haksız iş yapıp, işimi düzgün yapmazsam ve kişinin hakkını yersem 4-5 milyar almışım evimde huzur olmadıktan sonra o paranın gereği yok. İki milyar kazanayım şimdilik ama işimi düzgün yapayım insanın sağlığını düşüneyim o bana yeter. Bilgi arttıkça elbette iyi yerlere geleceğiz. Allah herkesin gönlüne göre hayırlısını nasip etsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...