• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İş arayan çevre mühendisleri (arşiv)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Önce bir mail listesi hazırlayın tüm danışmanlık firmalarına TAT tesislerine Geri dönüşüm tesislerine mail atın. Ben ilk bunu denedim bir kişi bile geri dönüş yapmadı :) Ardından çevrenize eşinize dostunuza haber salın, belediyede tanıdıgı olan, yada şehrinizdeki büyük fabrikalarda müdür tanıdıgı olan biri var mı ona bakın, kısacası torpil yaptırmaya çalışın, bunu da denedim bir çok kişi buldum bir çok kişi yardım edeceğini söyledi ama hiç bir sonuç çıkmadı. Yani o kişiler amcanız yada dayınız değilse o işlerde yürümüyor. Baktınız daha da olmadı iyice işsizlik stresine girdiniz ki bu evrede çıtanız iyice düşüyor. bari danışmanlık firmasında çalışayım diyerek direk firmalara gidin. Ben bunu da denedim ama kendi ayağınla geldigin için firmaların sana vaattigi maaş inanılmaz komik oluyor yani git bir markette kasiyerlik yap daha çok maaş alırsın. Peki ne yapmak gerekiyor. Şuana kadar bir çok danışmanlık firmasında çalıştım ilk çalıştıgım yerdeki maaşım 800 tl idi. En son çalıştıgım yerdeki maaşım 1200 tl idi ama öğle yemeği ve yol masraflarını cebimden karşılıyodum doğal olarak hepsinde bir kaç hafta çalıştım. Sonuç olarak yapılacak en iyi şey karşınıza çıkan ilk fırsatı değerlendirmek maaş olarak çok komik rakamlarla karşılaşsanız bile işe başlayın. ama kalıcı olacagınızı düşünmeyin. Dışardan sürekli iş kovalayın araştırın. Şu an benim yaşadıgım şehirde iş ilanı sitelerinde hiç ilan yok. Çünkü mühendis arayan firma önce çevresindeki insanlara söylüyor. Onlar etrafındaki mühendis arkadaşlarına haber veriyor. Ben şu an çalıştıgım işi bu şekilde buldum. Mühendis bir arkaşıma tanıdıgın var mı diye sormuşlar o da beni önermiş yani bu işler genelde öneri ile yürüyor o yüzden forum yetkilileri böyle bir topic oluşturabilir. yani çalışan mühendisler duyum aldıgında ilk burada paylaşır vs. vs. Son olarak Çevre Mühendisliğini yazdığım güne lanet olsun :)

Haa ara sırada diplomayı aldıgınız güne lanet etmeyi, okulda bölümü şişiren hocalara küfür etmeyi, istihtam sağlamadığı halde tuncelide açtığı yeni üniversiteye bile çevre mühendisliği açan devlete oy vermeye devam edin.. Ara sırada bölümün bağ bahçe peyzajı olduğunu sanan arkadaşlarınıza..Geleceğin mesleğini yaptığınızı anlatıverin geçin...Gerisi kendiliğinden geliyor zaten.

Evet bugün isyankar günümdeyim sanırım. Sabah sekiz buçuktan beri iş yerinde boş boş oturuyorum. ara sıra kağıt presleyen çalışanlara yardım ediyorum. iç tetkik raporu hazırlamam lazım ama uzatıyorum çünkü onu bitirirsem yapacak başka işim kalmayacak. Bir sürü sokaktan kağıt toplayan adamla tanıştım arkadaş oldum, yakında diplomayı yırtıp onlarla takılmaya başlıcam adamlar çok pis para kazanıyorlar :)

arkadaşlar haklısınız iş arama süreci çok stresli ve yorucu ama bu kadar karamsar olmayın. daha önce de söyledim 1 senede 3. işime geçtim ben, istedikten sonra iş bulunuyor. her seferinde de maaşım yükseleceği için iş değişikliği yaptım. Ömer in dediği gibi sektörün içinden birilerini bulun onlar sizden çok daha fazla iş duyarlar, şurasıda bi gerçek ki eğer duyduğu bi işi size söylüyorsa bilin ki o işe kendisi tenezzül etmemiştir. neden sen düşünmüyorsun bu işi diye sorun mutlaka yani. birde iş ararken hocalarınızı unutmayın, onlar da bir çok iş fırsatını size yönlendirebilir. bu arada unutmadan bol bol kitap okuyun, işsizlik günlerinde iyi gelir, kafanızı dağıtır hiç olmazsa.

İlk mezun oldugumuzda fabrikalarda yada belediyelerde çalışıp en az 3-5 bin tl maaşla çalışacagımızı sanıyoruz.
Sonra iş aramaya başlayınca bakıyoruz ki tecrübesizlik para etmiyor. Bari 2 bin tl ye çalışayım diyoruz.
Uyanık danışmanlık şirketi sahibi meslektaşlarımız hortumu hep kendine bağlamak istedikleri için. Yapacağımız işi değersiz gösterip hevesimizi kırıyorlar. Bize mühendis değilde vasıfsız eleman muamelesi yaparak beklentimizi Bin beşyüz tlye kadar çekiyorlar.
Ve en sonunda iş bulamamanın ve hayal kırıklıklarının etkisiyle çıtamızı iyice düşüyoruz. Ya kendini kaf dağında sana danışman firma sahiplerinin yanında ya da hurdacıların yanında Bni tl nin altına çalışmaya başlıyoruz..

Yani biz ne yapıyorsak kendi kendimize yapıyoruz. Çıtayı düşürmesek ağız birliği yapıp her iş göürşmesinde yüksek rakamlar söylesek, belki de böyle olmayacak. Ama mahalle ve aile baskısı üstün geliyor. Eşimiz dostumuz mühendis oldu ama iş begenmiyor demesin diye. Asgari ücrete talim ediyoruz. İşine gelirse çalışırsın gelmedi mi sen çıkarsın yerine yeni mezun biri gelir çalışır. 2005 ve öncesi mezun olanlar işlerin yeni başladığı dönemlerde zorluklar çekseler bile bugün kaymağı yedikleri için keyiflleri yerinde. Yeni mezun arkadaşlara ise mutlaka bir örgüt yada dernek lazım, haklarımızı arayacak bir oluşum lazım. ÇMO gibi sadece eğitim vereyim para kazanayım diyen ve üyelik belgesi için bile 50 tl para isteyen insanlar bizim haklarımızı savunamazlar.

şirketimizin yan gelip yatma pozisyonuna bütün işsiz çevre mühendisleri aşağıdaki şartlarla alınacaktır.
1- maaş, sgk, ulaşım, yemek, çay, vb ücretleri kesinlikle ödenmeyecektir
2- işsiz arkadaşlarımızdan kendilerini iş sahibi hissetirileceği için kişi başı 50 TL/ay yan gelip yatma ücreti alınacaktır.
3- müracaatlar 29.10.2014 gibi tarihi önemi olan günde saat 09:00 - 17:00 saatleri arasında alınacaktır.
ilgilenen herkese hayırlı olsun

aldığım duyuma göre bakanlık çok sayıda kadrolu çevre mühendisi alacakmış. Bakanlık bünyesinde yeni kurulan, paraleli yamultma daire başkanlığı bünyesinde istihdam edilecek bu arkadaşlarda tek bir şart aranıyor.
ileride kariyer yükselmesi olması durumunda şantaj gibi durumlarla karşılaşılmaması için GEÇMİŞİNDE GİZLİ OLDUĞUNU SANDIKLARI AMA BİR ÇOK YERDE KAYIT ALTINDA OLAN hiçbir gizli işlerinin olmaması gerekiyor.
NOT: telefonda annenize veya babanıza bile seni seviyorum dememiş olmanız gerekiyor

Merhaba Arkadaşlar,
Herkes haklı olarak sitemini, memnuniyetsizliğini dile getirmiş fakat değişen ne oldu ? Kim ne sonuç çıkardı buradan ? Sizler birilerini suçladığınızda yada sistemi eleştirdiğinizde sizlere istihdam mı sağlanacak.. Bence çıkın bir piyasaya bakın, fizibilitenizi iyi yapın kim ne arıyor; sizden istenen nedir, hangi bölümü bitirirseniz bitirin bu ülkede kimse size okuldan çıktığınızda fazla para vermez.. Önce bir sektöre hakim olmanız, biraz pişmeniz gerekecek. Bu zamanda kazanmış olduğunuz bilgi ve tecrübeleri hiç bir parayla, hiç bir şartta kazanamazsınız. Kendiniz gerçekten geliştirin, bir gün mutlaka hakettiğiniz değeri göreceksiniz.

dernek kurmakla yetmez önce çevre mühendisleri birlik olacak bir olay oldu mu hep birlikte hareket edilecek. hep kendimcik olmayacak işimi kaybederim kaygısına düşmeyecek işini kaybetse onun hakkına hep birlikte sahip çıkabilmeliyiz. oda evet var öyle bir şey fakat aidat alarak orada burada konuşmalar yaparak olmayacak bu iş deyip artık toplumsal bir hareket başlatmayı bilmeliler. memur arkadaşlar onlar hallerinden memnun tabi kendilerini garantiye almışlar, ayrıca memur olmadan öyle güzel insanlardır ki dünyayı güzelleştirmek için her şeyi yaparlar fakat memur sıfatı takıldıktan sonra bir U dönüşü yapılıyor ki bu insanları tanıyamazsın artık. rantçı sistemin kağıtlarına imza atmaktan başka sıfatları kalmıyor. umarım kısa zamanda bir topluluk haline gelebiliriz. ki zannetmiyorum

@Oğuz Kaan
Merhaba bu durumun aksini idaa etmedik zaten ya ben kendi adima etmedim sadece su an bulundugumuz durum bole dusunmemize neden oluyo ve eminimki herkes bunun degsmesi icin kendi acisindan elinden geleni yapiyodur.. Ama tabi daha sabirli olmak lazim dediginiz gibi

Sinem Hanım, mesele durumun aksini iddia etmeniz değil yada benim amacım muhalefet olmak falan değil. Sadece çok duygusal davranıyoruz ve bu bize bir şey kazandırmaz. Yanlış uygulamalar, siyasi rant her zaman var ve olmaya devam edecek. İdealist ve Realist olmak lazım, kısa ve net. Herkesin istediği yere gelmesi temennisiyle.

siyasi rant her zaman var ve olmaya devam edecek, öyleyse bende düzene uyayım demek doğru mu gerçekten. Yanlış olanı düzeltmeye çalışmadan, madem düzen bu bende uyayım dersek ne kendimize nede bizden sonra bu mesleği icra edecek arkadaşlara bir faydamız olmaz.

Siyasi rantın var olduğunu ve bunun her zaman olacağını söylemem bunu kabul ettiğimi mi gösteriyor İbrahim Bey ? Yanlış olanı düzeltmek için bir şeyler yapmak lazım değil mi ? Buna karşı olduğunu söylemek yeterli midir ?

@Oğuz Kaan
Buraya hep bole seler yazildiginda yanlis anlamayin ama beni sizin gibi biirleri hep bu tip seyler yazio ewt hakli olabilrisin belki ama kimin ne yasadigini ve ne icin mucedele verdigini bilmedigimiz icin herkesin fikrine saygi duymak zorundayiz bence ...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...