• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmelik Hk.

serhanmaden

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
SADAM
yonetmelik genel hatlariyla piyasaya surenlerin cevre sorumluluklari karsiligi devlete para odeyerek yukumluluklerden kurtulmasini hedeflemiş.

bir yil daha piyasaya surenler hem yetkilendirilmis kuruluslarla hem de bakanlikla yukumlulukleri yerine getirecek. Madde 5 de 12. Fikra ile satis ambalajlari icin belki de firmalar yetkilendirilmis kuruluslarla calismaya devam ederek genisletilmis uretici sorumlulugunu yerine getirecekler. Ancak ambalajin nasil toplanacagi ve ne sekilde belgelenecegi usul esaslarda gorecegiz gibi durmaktadir.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Moderatörün son düzenlenenleri:
@Çeçilya Saktan Sıfır kargo poşetini satın alıp ürünleri naklederken kullandığınız için ve kargo poşetleri normal POŞET GEKAP'ından muaf olduğu için PLASTİK AMBALAJ olarak değerlendirilir ve kg başına 40 krş olarak hesaplaması yapılır. Aras Kargo ve diğer kargolar poşetleri de kg olarak GEKAP'a bildirip ödeyecektir. Bunun ile ilgili eczane, kargo poşetleri ile ilgili usul esasta bir bölüm olması gerekiyor.c2.png

@Çeçilya Saktan şöyle bir proje olabilir tamamen varsayım üzerine konuşuyorum yönetmelikte mikron sınırlandırılması var kullanılan poşetler için ben araskargo nun yerinde olsam bunu kullanırım poşetlerimi 40 mikron altında ürettiririm muaf tutulurum.
Ama bununla ilgili inovasyon yapılması lazım.

bu yönetmelik ile bitkisel yağ üreticilerine inanılmaz yüksek gekap bedeli çıkıyor kilogram başına 10 kuruş çok yüksek bir bedel aylık 300.000 ile 400.000 tl arası gekap bedeli ödemeleri gerekiyor. lutfedip bitkisel yağ üreticilerinin birincil ambalajdan kaynaklı gekap ödemesine gerek yok demişler ama yağ için rakam çok yüksek türkiye şartlarında bu rakamı karşılayabilecek üretici malesef çok fazla yok. Acaba bitkisel yağ üreticisi tesisi olan yada danışmanlık yapanlar varmı sizlerde oranlar ne kadar.

Ne farkediyor ki sonuçta satış fiyatına yansıtacak ve son nihai tüketicinin cebinden çıkacak. Bence yağ üretenler değil biz kendi halimize üzülelim.

sadece yemeklik olarak son tüketiciye değil bisküvi fabrikasına biyodizel üretim tesisine falanda satış yapıyoruz, bu arada ben mi yanlış hesaplıyorum 2500 ton satışımız olan bir yer var 2500 ton = 2.500.000 kg kilogramı 10 kuruştan 250.000 tl ediyor. 2500 ton için çıkan rakam bu değil mi?

@turkay23 demirhan bey'e meal atarsınız sonucu iş verene yönlendirirsiniz. ankara toplantısında 2. el değil 5. el de olsa ambalaj malzemesini kullanarak piyasaya sürdüğünüz her ürüne piyasaya sürdüğünüz an gekap ödeyeceksiniz dedi.

Arkadaşlar Merhaba ,

Daha önce bilgilendirildi mi bilmiyorum ancak Dün katıldığım İTO - PAGEV Gekap seminerinde Bakanlık yetkililerinin görüş almak veya bilgi almak amacıyla [email protected] adresine mailleriniz yönlendirebileceğinizi belirtti.

Telefon kısmı çok yoğun olduğundan cevap verilmiyormuş. Bu nedenle mail üzerinden fikir ve görüş sorabilirsiniz.

Not: Normalde katıldığım eğitimler ve seminerler için içeriklerden ve konuşulanlardan bahsederdim. Ancak bu seminer için pek bahsedilecek birşey yoktu.

İçeriği usul ve esasları okumaktı. Soru cevapta ise Usül esaslarda olanları cevapla gerisini [email protected] ye mail attı . (Zamanında Okan Bey'in yanıma gelin çözelim demesi gibi birşey :D)