• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmelik Hk.

serhanmaden

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Mart 2011
Şehir
İstanbul
Firma
SADAM
yonetmelik genel hatlariyla piyasaya surenlerin cevre sorumluluklari karsiligi devlete para odeyerek yukumluluklerden kurtulmasini hedeflemiş.

bir yil daha piyasaya surenler hem yetkilendirilmis kuruluslarla hem de bakanlikla yukumlulukleri yerine getirecek. Madde 5 de 12. Fikra ile satis ambalajlari icin belki de firmalar yetkilendirilmis kuruluslarla calismaya devam ederek genisletilmis uretici sorumlulugunu yerine getirecekler. Ancak ambalajin nasil toplanacagi ve ne sekilde belgelenecegi usul esaslarda gorecegiz gibi durmaktadir.


Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .




Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Merhaba,
Gelir idaresi başkanlığı sayfasında ocak ayının beyanının yapılması için son günü belirtmişler. Ay sonu cumartesi olduğu için hafta başı son gün olarak belirtilmiş.
 
30 marta uzamış ben doğru mu anlıyorum ?
[automerge]1582894495[/automerge]
28 Şubat 2020 tarihli ve 124 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Sirküleri ile 2 Mart 2020 günü sonuna kadar elektronik ortamda gönderilmesi gereken Geri Kazanım Katılım Payı Beyannamelerinin verilme süresi ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden payların ödeme süresi 30 Mart 2020 Pazartesi günü sonuna (29 Mart tarihinin Pazar gününe denk gelmesi nedeniyle) kadar uzatılmıştır.
 
Arkadaşlar bu yazdıklarımı kafası karışık olanlar daha sakin bir saatte okusun lütfen :D
neden fatura bazında yapacağımı soranlar oluyor sebebi şu: Çevre denetiminde bunu akıl edebilirler mi bilemiyorum ama muhasebe balya tellerinin stoğunu zaten tutuyor. Dengeleme amacıyla fatura bazında yapmayı düşünüyorum. Aksi halde satış yaptığım balya teli miktarı kaba düzen hesaplayınca iki fatura tarihi arasında bir önceki faturadaki miktarı geçerse problem yaşarız. Yazdığımdan şu an birşey anlamayabilirsiniz ama ben hem muhasebe hem çevre dengesini tuttuğum ve karışıklık yaşamak istemediğim için fatura bazında girmeyi düşünüyorum. Söyleyeceklerim bu kadar ? ?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .




28 Şubat 2020 tarihli ve 124 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Sirküleri ile 2 Mart 2020 günü sonuna kadar elektronik ortamda gönderilmesi gereken Geri Kazanım Katılım Payı Beyannamelerinin verilme süresi ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden payların ödeme süresi 30 Mart 2020 Pazartesi günü sonuna (29 Mart tarihinin Pazar gününe denk gelmesi nedeniyle) kadar uzatılmıştır.
 
Arkadaşlar merhaba, soğutucu dolap üretimi yapan işletmemizde gekap kapsımda beyan verirken Elektrikli ve elektronik eşya: Buzdolabı/Soğutucular/İklimlendirme cihazları olarak da bildirim yapmamız gerekecek mi ? ben o dolapları endüstriyel amaçlı ürettiğim için kafam karıştı
 
beyan ertelenmiş, umarım insanlar nasılsa daha bir ay var diye kulak üstü yatmaz :)

şimdi de mart ayında iki beyan olacak tabi bu da ayrı bir sorun :D
 
Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar firmaların ürünlerini gönderdikleri ambalajlarda özellikle fason çalışma yapanlarda kendi etiketleri olmayan kutular ve kolilerde sevkiyat yapılıyor bunlarda gekap yükümlülüğü yine bu firmalarda mı olur?
 
@Emrah Bozkurt Peki plastik ambalaj atığı ithal edip onu geri kazanım amacıyla kullanıp granül elde ediyorsak o plastik ambalajın Gekap'ından sorumlu muyuz? Çünkü normalde dediğiniz gibi ithal edilen ürünün ambalajlarının beyanından sorumluyuz ama usul ve esaslarda lastik ithal edenler o lastiklerin Gekap'ından sorumludur diyor. O yüzden ikilem arasında kaldım.
 
plastik paleti depozitolu olarak toplamak istiyoruz. bu yıl yeni başlayacağız. ambalaj bilgi sisteminde plan kısmını doldurdum. fakat bu planın onayı için gönderim nasıl oluyor bilgim yok? bu işi yapan bir arkadaş var ise yardımcı olabilirmi
 
Arkadaşlar merhaba, bir sorum olacak.

Ambalaj ağırlıklarını belirlerken referansımız ne olacak? Gümrük beyannamesinde yazan brüt ve net ağırlığın farkını mı alacağız? Yoksa her ambalajı kendimiz mi tartıp yazacağız?
 
Merhabalar, yurtdışından bir markaya ait üzerinde o firmanın logosu bulunan boş karton kutular bana strece sarılmış ahşap paletler ile birlikte geliyor. Ben bu kutuları satın almıyorum ve satışını yapmıyorum. Belirli firmalara ücretsiz olarak verip içlerine atık elektronik parçaları koyulmasını sağlıyorum. Ben bu karton kutular için ve onları saran streç ve ahşap palet için GEKAP öder miyim?
 
Üst