• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

E-çevre izinleri (arşiv)

C

Can Güney Uyar

Arkadaşlar Çevre Bakanlığından Can ben;

E-Çevre İzinleri hakkında ortak sorunlarınızı, sorularınızı bu forum üzerinden cevaplamayı düşünüyorum. Sizlerden ricam şahsi değil genel yaşanan sorunlar ve anlaşılmayan yerlerin tek bir konu başlığı altında açılmasıdır.

Şahsi olarak tesis veya danışmanlık firması soru ve sorunlarınız için [email protected] adresine mail atmanızı rica ediyorum.
Şahsi sorulardan konular açılırsa kaçmayı düşünüyorum bilginiz olsun. :)

@Mehtap Işık, member: 871

Yeni tesis kaydını
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden yapabilirsiniz. Kaydı tamamladıktan sonra sistemin size oluşturduğu form ile bağlı bulunduğunuz İl müdürlüğüne giderek onay almanız gerekmektedir. Bu onayı aldıktan sonra belirttiğiniz mail adresine kullanıcı adı ve şifre gelecektir. Onayın ardından kaydettiğiniz tesisi e-çevre izinlerinde kullanabilirsiniz.

@Kübra Arslan, member: 3178

Aynen devam edebilirsiniz. Vergi numranızın değişmesi durumunda cici(çevrimiçi çevre izinleri) 'de güncellemeye gerek var. Mail yoluyla destek alabilirsiniz.

@b.tumturk, member: 2016
Konuyu Çevre Ve Şehircilik Bakanlığından Adnan Macit bey'e danışın. Aldığınız cevabı burada paylaşırsanız daha yararlı olacaktır.

@tuba-ak, member: 2573

Protokol yaptığınız tesis ile yeni bir protokol yapmak isterseniz eskisini iptal edip tekrar protokol yapmanız gerekiyor. Eğer protokol yaparken tesisi arattırıyor ve bulamıyorsanız ÇBS'ye kayıt yapıp ilden onay almanız gerekiyor. Protokol aşamasında tesisi bulabiliyorsanız ve tesis bilgilerinin doğruluğundan eminseniz kayıt yapmanıza gerek yok. Biz o tesisi ortak havuza yani ÇBS'ye atmışız demektir.

@Sevinç, member: 784

Vergi numrası ile aratıp gerekli güncellemeyi yapmalısınız.

@nahrugaluk, member: 1675
Şahsi problemleri mail olarak bekliyorum sizlerden.

Ekran görüntüsü, vergi numarası ile beraber mail gönderin bakalım.

Yeterli

Yetkilinin imzası varsa ve imza atacaksa vekalete gerek yok.

@çevre88, member: 6027

Eski tesisler için onay almanıza gerek yok. E-Çevre izinlerinde kullanabilirsiniz.

@aavildan
Arkadaşım bu hata sistemden kaynaklı değil kullanıcıların geçmişte yaptıkları bireysel kayıt hataları neticesinde karşılaşılan bir durum, bu tarz sorunlarda bizimle irtibata geçebilirsiniz.

aslında @Sedat Azizoğlu
ilginiz için teşekkür ederim, aslında ayrıntılara girmeden özet bir şekilde yazmıştım. biz online.cevre.gov.tr adresinden girişimizi yapıp il müdürlüğüne aynı gün iki firmanın dilekçesini vermiştik bir firmamızın şifresi geldi diğerinin gelmedi. il müdürlüğüne sorduğumuzda sorunlular arasına ayırdıklarını söyledi. telefonla sizlerle (sizinle değil ilgili başka bir beyefendi ile) görüştüğümde bir sorun olmadığını il müdürlüğünün bakanlıkla bu konuda iletişime geçmesi gerektiğini söyledi tabii il müdürlüğünün görüşmesini henüz sağlayamadık....

Merhabalar Sedat Bey, şu an izinlisans.cevre.gov.tr sitesine doya yüklemeye çalışıyoruz. imzala diyoruz ancak, imzalanmıyor ve ekran 5 dakika kadar bekliyor.. sorun olabilir mi?

sedat bey işletme protokolü işlemlerinde vekalet ve işe giriş bildirgesini yükledim ve gerekli yerleri doldurdum fakat en sonunda hata bildirim(alttaki gibi) sayfasıyla karşılaşıyorum.e-imza test yapıyorum sorun yok diyor.Sorun ne olabilir.
Hata Bildirim

Hata Konusu Örnek:Elektronik İmza
Hata Detayı Örnek:Elektronik imza kullanımında zaman damgası alınamıyor hatası oluşuyor
Varsa Sisteme Yükleme Çalıştığınız Belge

Kolay gelsin , ben bişey sormak istiyorum. Sistem üzerinde çalışan çevre görevlilerin danışmanlık yapmış olduğu firmalarda değişiklik olduğunda( a firmasına bakarken b firmasına bakmaya başladı vb.) bunu yazı ile bildirmek gerekiyormu bakanlığa , tşkler

@emafacan
1-) Denetim masası>>> program ekle kaldır dan Java ya ait bütün sürümleri kaldırın, Bilgisayarım C:>>>Program Files>>>içinde bulunan Java klasörünü silin, daha sonra
adresinden Javanın son sürümünü bilgisayarınıza yükleyin(Java nın son sürümlerinde Denetim masası>>>Java üzerinde Sağ tuş aç>>>Advanced>>>Security sekmesindeki Mixed Code, Disable ama siz mutlaka kontrol edin) ,
Bu linkte bulunan programı da yükle butonunu tıklayarak yükleyin sorununuz düzelecektir.

@dutoprak
Bu değişiklik e-izin sisteminde görüldüğü için gerek yok, ancak bağlı bulunduğunuz çevre il müdürlüğüne bilgi verebilirsiniz.

@dutoprak

Çevre Görevlisi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkında Yönetmelik Madde 11 - (1)- b) kapsamında sadece "hizmet alımı sözleşmesi yapılması veya feshedilmesi durumunda, hizmet verdiği tesis veya faaliyeti en geç yirmi iş günü içerisinde yetkili makama bildirmekle," yükümlü tutuluyor. İlgili yönetmelikte danışman firmanın, hizmet verdiği tesislere atadığı çevre görevlilerini yazılı olarak bildirmesi konusunda bir yükümlülük bulunmuyor.

Çevre Görevlisi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkında Yönetmelik Madde 11 - (1)- b) kapsamında sadece "hizmet alımı sözleşmesi yapılması veya feshedilmesi durumunda, hizmet verdiği tesis veya faaliyeti en geç yirmi iş günü içerisinde yetkili makama bildirmekle," yükümlü tutuluyor. İlgili yönetmelikte danışman firmanın, hizmet verdiği tesislere atadığı çevre görevlilerini yazılı olarak bildirmesi konusunda bir yükümlülük bulunmuyor.

biz bunu sadece firma ile sözleşme yaptığımızda ve feshedildiğinde yapıyoruz çevre görevlisinin değiştiğini bildirmek ne değiştirecek ki

@jn6zo
ben aslında size cevap olarak değil de

Sedat Beye soru olarark sormak istedim " Bu değişiklik e-izin sisteminde görüldüğü için gerek yok, ancak bağlı bulunduğunuz çevre il müdürlüğüne bilgi verebilirsiniz."

sizin yazınızdan da kopyala yapıştır yaptım ama çok yapmışım sanırım;)

Peki sedat bey il müdürlüğüne bildirmesek sorun olurmu, son zamanlarda biçok firmayı belli süreli askıya alıyo bakanlık , bu bir askı sebebi olabilirmi ?

@dutoprak
Danışmanlık firmaları için geçerli en az 3 çevre görevlisinin çalışması ve sistemde kaydının bulunması gerekir eğer bu sayı personel olarak sağlanmazsa o zaman sistemde verilen süre içerisinde danışman firma yeterlilik belgeniz askıya alınır ve herhangi bir işlem yapamazsınız.

Sedat bey firmamıza sisteme çevre görevlisi eklemeye çalışıyorum ama hata veriyor. Şirket olarak giriş yapıyorum çevre görevlisi ekle diyorum. işe giriş yerine eklediğim kişi şirket ortağı olduğu için bağkur kaydını ve şirket müdürlüğü yazısını eklemeye çalışıyorum. Ancak meslek bilgisi eksik die hata veriyor. Nasıl yardımcı olabilirsiniz.. Şimdiden çok tşk ederim

Can bey, şu an istanbul sancaktepe faaliyet gösteren bir işletmemiz var. Fabrikamızı yeni yılda Kocaeli gebze sanayi bölgesine taşıyacağız. Şu an çevre bilgi sisteminde kayıtlıyız. Fakat yeni yere taşındığımızda en başta yapılan, kayıt başlangıç işlemini yaparak il müdürlüğünden onay ve şifre mi alacağız?

@omertasdemir
Bağlı bulunduğunuz il müdürlüğüne bilgi vermeniz ve çevre bilgi sisteminden tesis bilgilerinden adres bilgilerini güncellemeniz yeterli olur. Ancak tesisinizin GFB yada izinlisans belgesi varsa e-izin portalından adres değişikliği nedeni ile kayıtlarınızı yenilemeniz gerekir.