• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

E-çevre izinleri (arşiv)

C

Can Güney Uyar

Arkadaşlar Çevre Bakanlığından Can ben;

E-Çevre İzinleri hakkında ortak sorunlarınızı, sorularınızı bu forum üzerinden cevaplamayı düşünüyorum. Sizlerden ricam şahsi değil genel yaşanan sorunlar ve anlaşılmayan yerlerin tek bir konu başlığı altında açılmasıdır.

Şahsi olarak tesis veya danışmanlık firması soru ve sorunlarınız için [email protected] adresine mail atmanızı rica ediyorum.
Şahsi sorulardan konular açılırsa kaçmayı düşünüyorum bilginiz olsun. :)

@Mehtap Işık, member: 871

Yeni tesis kaydını
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden yapabilirsiniz. Kaydı tamamladıktan sonra sistemin size oluşturduğu form ile bağlı bulunduğunuz İl müdürlüğüne giderek onay almanız gerekmektedir. Bu onayı aldıktan sonra belirttiğiniz mail adresine kullanıcı adı ve şifre gelecektir. Onayın ardından kaydettiğiniz tesisi e-çevre izinlerinde kullanabilirsiniz.

@Kübra Arslan, member: 3178

Aynen devam edebilirsiniz. Vergi numranızın değişmesi durumunda cici(çevrimiçi çevre izinleri) 'de güncellemeye gerek var. Mail yoluyla destek alabilirsiniz.

@b.tumturk, member: 2016
Konuyu Çevre Ve Şehircilik Bakanlığından Adnan Macit bey'e danışın. Aldığınız cevabı burada paylaşırsanız daha yararlı olacaktır.

@tuba-ak, member: 2573

Protokol yaptığınız tesis ile yeni bir protokol yapmak isterseniz eskisini iptal edip tekrar protokol yapmanız gerekiyor. Eğer protokol yaparken tesisi arattırıyor ve bulamıyorsanız ÇBS'ye kayıt yapıp ilden onay almanız gerekiyor. Protokol aşamasında tesisi bulabiliyorsanız ve tesis bilgilerinin doğruluğundan eminseniz kayıt yapmanıza gerek yok. Biz o tesisi ortak havuza yani ÇBS'ye atmışız demektir.

@Sevinç, member: 784

Vergi numrası ile aratıp gerekli güncellemeyi yapmalısınız.

@nahrugaluk, member: 1675
Şahsi problemleri mail olarak bekliyorum sizlerden.

Ekran görüntüsü, vergi numarası ile beraber mail gönderin bakalım.

Yeterli

Yetkilinin imzası varsa ve imza atacaksa vekalete gerek yok.

@çevre88, member: 6027

Eski tesisler için onay almanıza gerek yok. E-Çevre izinlerinde kullanabilirsiniz.

merhaba ben tat lisanslı firmada çalışıyorum çevre gorevlısıyım. calıstıgım fırmada adım goruluyor fakat kendı sıstemımde gorunmuyor bunun ıcın ne yapmam gereklı tesıse nasıl kayıt olmam gerek. il çevre ve şehircilik mudurlugune dılekce yazıdım ve cevre gorevlsıının ben oldugumu bana ılettıler. bu yeterlı mıdır yapmam gereken baska ne ıslem var? yardımınız ıcın sımdıden tesekkur ederım.

merhaba ben şirketimi çevre danışmanlık yeterlik belgesi için çevre bilgi sistemine kaydettirdim ve başvuru formunu il çevre müdürlüğüne verdim şuan izinlisans.cevre.gov.tr adresne girince çevre bilgi sisteminden bilgileriniz çekilemedi veya il çevre müdürlüğünden onay bekleniyor diyor.il çevre müdürlüğünü aradım ama bilgi vericek kişiye bir türlü ulaşamadım,onayın gelmesi ortalama kaç gün sürer bir bilgi vermeniz mümkün mü acaba ?

Merhabalar cevre ve sehircilik ana sitede yayınlanan döner sermaye fiyatlarındaki excel sifrelenmiş.acaba değişen birim fiyat listesimi

Can Bey/Sedat Bey,
Ben bir fabrikada çevre müh. olarak işe başladım. Firma adına kullanıcı adı, şifre aldım. Kendimi çevre görevlisi olarak kaydetmek istiyorum, ancak başamadım. Şirket yetkilisinin vekaleti diyor. Vekaleti yükledim(noter onaylı değil)(ben imzaladım, şirket yetkililerinin mobil imzası yok), sigorta bildirgemi yükledim, imzaladım. Sonra firma yetkililerinin imzalaması gerektiği ile ilgili mesaj alıyorum. Mobil imza almak istemiyorlar, başka bir yolla bu işlem tamamlanabilir mi, ya da ben yanlış birşey mi yapıyorum. Şimdiden teşekkürler.

@Cengiz Umutlu
Ben yapamıyorum, nasıl yaptınız yardımcı olurmusunuz? Sadece kendi hesabımdan olmuyor. Firmanın hesabından yetki ve imza almadan olmuyor görünüyor. Yetkililerin mobil imzası olmadan yapılamaz mı buiş.

Cevap verecek kimse yok mu? Firma yetkilileri yerine imzalasam sorun olur mu?

@Funda Saltık
Benim noter onaylı vekaletnamem vardı onu yükledim sonra kendi e-imzamla imzaladım.. Firma yetkilisi olarak da ben göründüğüm için onaylayabildim..
Çevre bilgi sistemini güncellediniz mi?

Çevre izinlerinde ya işletme yetkilisi olarak eklenilen kişinin dijital imzasının olması gerekir, yada işletme yetkilisi adına imza ve onay işlemlerini gerçekleştirecek çevre görevlisinin çevre izinleriyle ilgili noter onaylı vekaletname alması gerekir.

İyi günler Arkadaşlar;
Neredeyse bu bölümdeki bütün sayfaları okudum. Herkes şikayet ŞİKAYET şikayet. başka birşey için yazı yazmıyorlar.:confused: Bazı arkadaşlar sorun yaşar yaşamaz hemen bir bilir olduğu için uğraşmadan direk Can Beye Sedat Beye soru soruyorlar. biraz çözmek için ugraşsalar hem kendileri bu sorunun nasıl çözüldüğünü ögrenecekler hemde bri daha bu sorunla karşılaşmayacaklar.:harika:
örneğin;
sistem hatası devamlı veriyor panik yapmaya gerek yok.:harika:
çbs kaydı devamlı veriyor panik yapmaya gerek yok. :islik:
imzalama veya yükleme hataları kullanıcı tarafından kaynaklanan hatalar:agla:
bu hataları gören hemen acaba ben yalnış mı yapıyorum diyor. diğer hataların cevapları ise forumda uzun uzadıya sorulmuş ve cavaplanmış durumda.
benim burda bahsetmek istediğim azıcık ilgi, merak ve caba gerekli
Sedat Bey ve Can Beyede yazık dimi .:eek:

GFB başvurusunda bulunacağım, ancak firma il müd. uygunluk yazısını alalı 2 ay olmuş. ben buraya yeni başladım. şimdi başvuru yapsam sorun olur mu? ceza falan alırmıyız, yoksa durumu bildiren bir açıklamayı il çevreye yapmalı mıyım?

Sedat Bey bu konuda bir SSS çalışması yapmak aslında güzel olacaktır. Buradaki soruları ve cevapları ben zaman bulabilirsem özetleyip derlerim gerekirse. Bunun gibi sorular soruldukça eklemeler yapılabilir. Hatta sitede belki ayrı bir link bile açılabilir Çevre İzinleri Sıkça Sorulan Sorular diye.

@ECK
Evet çok mantıklı aslında, aynı anlatım yada sorunlarlar ilgili farklı adlarda konu açılıyor, üye kullanıcılar da sorunlarını hangi konuya yazacaklarını bilemiyor, bizde yardımcı olmak adına sorun yazılmışsa aynı konu altında cevap veriyoruz, düzenlenirse hem üyelerin bilgi alması daha kolaylaşır hemde karışıklık yaşanmadan hangi sorunun hangi konu altında olması gerektiği anlaşılır. Belirli konu başlıkları sabit tutularak soru cevap şeklinde yapılabilir.

Daha önce benzer bir çalışma yapmıştık sitede. Can bey sorulan soruları alıntı yaparak cevaplıyordu bizde ara ara soruları silip sadece can beyin açıklamasını bırakıyorduk. Madem konuyu Cihan dile getirmiş sitede benzer çalışmayı yapabilir gereken yetkisi var sanırım :)