• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

E-çevre izinleri (arşiv)

C

Can Güney Uyar

Arkadaşlar Çevre Bakanlığından Can ben;

E-Çevre İzinleri hakkında ortak sorunlarınızı, sorularınızı bu forum üzerinden cevaplamayı düşünüyorum. Sizlerden ricam şahsi değil genel yaşanan sorunlar ve anlaşılmayan yerlerin tek bir konu başlığı altında açılmasıdır.

Şahsi olarak tesis veya danışmanlık firması soru ve sorunlarınız için [email protected] adresine mail atmanızı rica ediyorum.
Şahsi sorulardan konular açılırsa kaçmayı düşünüyorum bilginiz olsun. :)

@Mehtap Işık, member: 871

Yeni tesis kaydını
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden yapabilirsiniz. Kaydı tamamladıktan sonra sistemin size oluşturduğu form ile bağlı bulunduğunuz İl müdürlüğüne giderek onay almanız gerekmektedir. Bu onayı aldıktan sonra belirttiğiniz mail adresine kullanıcı adı ve şifre gelecektir. Onayın ardından kaydettiğiniz tesisi e-çevre izinlerinde kullanabilirsiniz.

@Kübra Arslan, member: 3178

Aynen devam edebilirsiniz. Vergi numranızın değişmesi durumunda cici(çevrimiçi çevre izinleri) 'de güncellemeye gerek var. Mail yoluyla destek alabilirsiniz.

@b.tumturk, member: 2016
Konuyu Çevre Ve Şehircilik Bakanlığından Adnan Macit bey'e danışın. Aldığınız cevabı burada paylaşırsanız daha yararlı olacaktır.

@tuba-ak, member: 2573

Protokol yaptığınız tesis ile yeni bir protokol yapmak isterseniz eskisini iptal edip tekrar protokol yapmanız gerekiyor. Eğer protokol yaparken tesisi arattırıyor ve bulamıyorsanız ÇBS'ye kayıt yapıp ilden onay almanız gerekiyor. Protokol aşamasında tesisi bulabiliyorsanız ve tesis bilgilerinin doğruluğundan eminseniz kayıt yapmanıza gerek yok. Biz o tesisi ortak havuza yani ÇBS'ye atmışız demektir.

@Sevinç, member: 784

Vergi numrası ile aratıp gerekli güncellemeyi yapmalısınız.

@nahrugaluk, member: 1675
Şahsi problemleri mail olarak bekliyorum sizlerden.

Ekran görüntüsü, vergi numarası ile beraber mail gönderin bakalım.

Yeterli

Yetkilinin imzası varsa ve imza atacaksa vekalete gerek yok.

@çevre88, member: 6027

Eski tesisler için onay almanıza gerek yok. E-Çevre izinlerinde kullanabilirsiniz.

Öncelikle herkese mrb. Bakanlıktan bir heyetin Danışman firmaları denetleme esnasın da Danışman firmadan isteyebilecekleri belgeler hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olurlar ise sevinirim.

ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMALARININ DOSYALARINDA
BULUNMASI GEREKEN BELGE VE BİLGİLER

1. Çevre Görevlilerinin tesislere/faaliyetlere hangi günlerde gideceğine dair oluşturulan aylık takvim,
2. Çevre Görevlilerince tesislere/faaliyetlere yönelik hazırlanan İç Tetkik Raporları,
3. Çevre Görevlilerinin tesislerde/faaliyetlerde aylık olarak yaptıkları kontrollerde tutmuş oldukları tutanaklar,
4. Çevre Görevlilerince tesislerde/faaliyetlerde çalışanlara ve yetkililere yönelik verilen eğitimlere ait ders notları ve tutanakları,
5. Tesislerle/faaliyetlerle yapılan hizmet alım sözleşmeleri,
6. Firma tarafından Çevre görevlilerine ait SGK primlerinin yatırıldığına dair belgeler,
Hizmet bedeli karşılığı tesislere/faaliyetlere kesilen faturalar

ÇEVRE GÖREVLİSİ VE ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMALARI HAKKINDA YÖNETMELİK

BEŞİNCİ BÖLÜM
Çevre Danışmanlık Firmalarının Denetlenmesi, Belgelerinin Askıya Alınması ve İptali
Çevre danışmanlık firmalarının denetlenmesi
MADDE 14 – (1) Yeterlik belgesi alan firmaların, yeterlik koşullarını sürdürüp sürdürmediği Bakanlıkça denetlenir. Firmalar, denetim yapan görevlilere gerekli bilgi ve belgeyi sunmakla yükümlüdür.
(2) Yeterlik belgesi alan firmalar veya hizmet verdiği faaliyet veya işletmenin denetimi sonunda Ek-2’de yer alan “Çevre Görevlisi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Değerlendirme Formu” Bakanlık çevre denetim görevlileri tarafından doldurulur. Bu formda yer alan puanlamalar bir vize döneminde hesaplanır. Yeni vize dönemi girdiğinde puanlar sıfırlanıp puanlama tekrar başlatılır.
(3) Yeterlik belgesi alan firmalar vize dönemi içerisinde en az bir defa Bakanlık tarafından denetlenir.
Belgenin askıya alınması ve iptali
MADDE 15 – (1) Yeterlik belgeleri;
a) Yapılacak denetimler veya 11 inci madde gereğince yapılması gereken bildirimler sonucunda, yeterlik koşullarını taşımadıkları veya verilen taahhütlere uyulmadığı ve yükümlülüklerinin yerine getirilmediğinin tespit edilmesi hâlinde üç ay süre ile,
b) Yapılan denetim esnasında yetkili bulundurmayan, istenilen bilgi ve belgeleri vermekten kaçınan firmaların yeterlik belgesinin geçerliliği Bakanlık tarafından üç ay süre ile,
askıya alınır.
(2) Yeterlik belgeleri;
a) Yeterlik belgesi başvurusunda yanlış veya yanıltıcı bilgi verildiğinin veya belge düzenlediğinin tespit edilmesi hâlinde,
b) Danışmanlık hizmeti verdiği sürece yetkili makama yanlış ve yanıltıcı belge ve bilgi verdiği tespit edilmesi hâlinde,
c) Çevrenin kirlenmesine yol açacak, işletmenin çevre yatırımı yapmamasına veya eksik yapmasına neden olacak rapor düzenledikleri tespit edilmesi hâlinde,
ç) Denetim sonunda bir vize dönemi içinde iki defa 100 ceza puanına ulaşılması hâlinde,
iptal edilir.
(3) Yeterlik belgesi iptal edilen firmaların;
a) Bu durumları il çevre ve orman müdürlüklerine ve belgesi iptal edilen firmaya bildirilir ve Bakanlığın internet sitesinde yayımlanır.
b) Çevre danışmanlık hizmetleri kabul edilmez. Ancak, yeterlilik belgesi iptal edildiği tarihten önce başvuru dosyası hazırlayarak Bakanlığa veya il çevre ve orman müdürlüklerine sunulmuş tesislerin izin ve/veya lisans işlemlerinin tamamlanmasına izin verilir.
(4) Yeterlik belgesi iptal edilen firmaların sahibine/sahiplerine altı ay süre ile aynı konuda yeterlik verilmez.

Denetim esnasında istenecek evraklar derken ; Danışman firmaların şirket evraklarınımı kastediyosunuz , yoksa danışmanlığını yaptığımız firma için yaptıklarımızı içeren bir dosyadanmı bahsediyosunuz ; ...

Bana kalırsa danışşman firma olarak firma için bi klasör hazırlayıp içine iç tetkiklerden tutunda firmanın izinlerine kadar içerecek bir dosyayı denetçilere sunmak daha iyi olur gibi ..

Lisanslı TAT firmasıyız çevre bilgi sisteminde kayıtlı görünüyoruz fakat kullanıcı adı ve şifremiz yok bunu il çevreden temin ettikten sonra uygulamalar kısmında hangi kutucukları işaretlememiz gerekmektedir :)

Belgelendirme dosyalarında bulunması gereken bilgi ve belgeler ile belgelendirme dosyalarının hazırlanmasında dikkat edilecek hususlara ait, Ambalaj atıkları yönetim planının hazırlanmasına, uygulanmasına ve izlenmesine iliskin usul ve esasların belirlenmesi çalısmaları
ile ilgili hazırlık aşamasında olan ve taraflara duyurulması beklenen usul ve esaslar için bir takvim belirlendi mi? Bu konuda Belediyeler ile TAT firmaları hali hazırda beklemeye devam etmektedir. Yoğunluğunuzu dikkate aldığımı belirterek rica etsem bu konularda bilgilendirirseniz çok mutlu oluruz. Şimdiden en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.

Merhabalar Can Bey !!!
Çevre danışmanlık hizmeti aldığımız firma 01.06.2012 tarihi itibari ile sözleşmeyi feshetti.
Fabrikamızda çalışan mühendis arkadaş çevre görevlisi belgesini aldı.Çevre işlemlerine mühendis arkadaşı yönlendirmek istiyoruz.
Kendisi bize Çevre İzin işlemleri için bir vekaletname vermemizi istedi.Bu vekaletnamenin bir formatı varmıdır?
Ve kendisi ile bireysel çevre görevlisi sözleşmesi imzalamamın gerekiyor.
Bu sözleşme ve vekaletname noter onaylı mı olmalı ?
Bunların birer örneğini nereden bulabiliriz ,bize örnek yollayabilirmisiniz?

arkadaşlar,danışmanlık şirketi kurmak için firmamızı çevre bilgi sistemine kaydettirmeye çalışıyoruz fakat son olarak T3 kodlu hata veriyor sistemde mi bir sorun var acaba yoksa şirket bilgileriyle mi alakalıdır bilen var mı?