• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

E-çevre izinleri (arşiv)

C

Can Güney Uyar

Arkadaşlar Çevre Bakanlığından Can ben;

E-Çevre İzinleri hakkında ortak sorunlarınızı, sorularınızı bu forum üzerinden cevaplamayı düşünüyorum. Sizlerden ricam şahsi değil genel yaşanan sorunlar ve anlaşılmayan yerlerin tek bir konu başlığı altında açılmasıdır.

Şahsi olarak tesis veya danışmanlık firması soru ve sorunlarınız için [email protected] adresine mail atmanızı rica ediyorum.
Şahsi sorulardan konular açılırsa kaçmayı düşünüyorum bilginiz olsun. :)

@Mehtap Işık, member: 871

Yeni tesis kaydını
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden yapabilirsiniz. Kaydı tamamladıktan sonra sistemin size oluşturduğu form ile bağlı bulunduğunuz İl müdürlüğüne giderek onay almanız gerekmektedir. Bu onayı aldıktan sonra belirttiğiniz mail adresine kullanıcı adı ve şifre gelecektir. Onayın ardından kaydettiğiniz tesisi e-çevre izinlerinde kullanabilirsiniz.

@Kübra Arslan, member: 3178

Aynen devam edebilirsiniz. Vergi numranızın değişmesi durumunda cici(çevrimiçi çevre izinleri) 'de güncellemeye gerek var. Mail yoluyla destek alabilirsiniz.

@b.tumturk, member: 2016
Konuyu Çevre Ve Şehircilik Bakanlığından Adnan Macit bey'e danışın. Aldığınız cevabı burada paylaşırsanız daha yararlı olacaktır.

@tuba-ak, member: 2573

Protokol yaptığınız tesis ile yeni bir protokol yapmak isterseniz eskisini iptal edip tekrar protokol yapmanız gerekiyor. Eğer protokol yaparken tesisi arattırıyor ve bulamıyorsanız ÇBS'ye kayıt yapıp ilden onay almanız gerekiyor. Protokol aşamasında tesisi bulabiliyorsanız ve tesis bilgilerinin doğruluğundan eminseniz kayıt yapmanıza gerek yok. Biz o tesisi ortak havuza yani ÇBS'ye atmışız demektir.

@Sevinç, member: 784

Vergi numrası ile aratıp gerekli güncellemeyi yapmalısınız.

@nahrugaluk, member: 1675
Şahsi problemleri mail olarak bekliyorum sizlerden.

Ekran görüntüsü, vergi numarası ile beraber mail gönderin bakalım.

Yeterli

Yetkilinin imzası varsa ve imza atacaksa vekalete gerek yok.

@çevre88, member: 6027

Eski tesisler için onay almanıza gerek yok. E-Çevre izinlerinde kullanabilirsiniz.

Geri dönüşüm Tesisinde çevre görevlisi olarak çalışmaktayım.Tesis koordinatları ve 1/25000 lik pafta adını nerden bulabilirim.

Merhaba can bey geri dönüşüm tesisinde çevre görevlisi olarak çalışmaktayım.Tesis koordinatları ve 1/25000 lik pafta adını nerden temin edebilirim.

İyi günler.

Holding bünyesinde 6 Tesis çevre izin lisans kapsamına giriyor.
Holdingin vergi numası A
diğer tesislerden sadece ikisinin vergi numarası aynı
diğerleride birbirinden farklı şimdi biz holding bünyesinde çevre yönetim sistemi kurabilirmiyiz.?
Çevre yönetim sistemi kuramazsak holding bünyesinde 1 çevre görevlisi çalıştırmak zorundamıyız.

Holding A
Tesis 1 - B
Tesis 2 - B
Tesis 3 - C
Tesis 4 - D
Tesis 5- E
Tesis 6- F

Merhaba Sedat Bey,
GFB başvurusu yaparken dosya yükleme kısmının "imzala/kaydet" aşamasında e imzayı seçtikten sonra "dosyalar indirilirken hata oluştu" uyarısı çıkıyor ve imzalanacak dosya yüklenmedi gösteriyor. Nasıl çözebilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Sedat bey çevre görevlisi belgesi için baş vuru yaptım ama bankda dekontumda sorun oldu ve dekontu iptal ettiler yeni dekont aldım ama başvuruyu iptal edemiyorum. ne yapmalıyım.

@srkdgns
0312.410.19.19 nolu telefondan Halil İbrahim Bey'e ulaşmaya çalış o gerekirse başvuruyu iptal eder, sende doğru dekont ile yeniden başvuru yapabilirsin.

sedat bey benim e-izin portalında kayıtlı olan danışmanlık firmamın 2 gün önce sistemimden kayboldugunu farkettim.lisans başvurusunu dahi yapmıştım ne yapmalıyım?

@tolgay_dogan
Sistemde sıkıntı yok, bilgisayarınızda gerekli ayarların yapılmamasından kaynaklı olabilir. Arayın yardımcı olalım :)

hallettim Sedat Bey, teşekkür ederim. Java kendini otomatik güncellemis, ne alakaysa güncellenince de sistem hata verdi. ben de tekrar eski sürümü yükledim düzeldi.
bizim sistem biraz yenilik karsiti galiba hehe

merhaba kamuda memur (çevre müh. ) olarak çalışmaktayım belediyemize ait tek tesis olan mezbahanemizi sisteme kaydettim yalnız online.cevre.gov.tr adresinden kayıt işlemlerini tamamlarken sadece çevre bilgi sisteminde görüntülensin seçeneğini seçerek kayıt yaptım.Uygulamalar bölümünde başka birşey seçmem gerekiyor muydu ?Ya da bununla ilgili ek uygulama başvuru talebinde bulunmam gerekir mi?Ayrıca il müdürlüğü tarafından verilen şifre ile izinlisans.cevre.gov.tr adresine giriş yapamıyorum kendi kullanıcı adım ve şifremle giriş yapabiliyorum tesi işlemleri işletme protokolü kısmındada vekaletname isteniliyor bunun yerine hizmet sözleşmesi yüklenebileceğini okudum ancak bu durumda memur olarak çalıştığıma göre nasıl bir sözleşme yapmam gerekecek?Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

İyi günler Sedat Bey,

Benim şöyle bir sorum olacak....Çalıştığım firma dokunmamış keçe imal ediyor (bu keçe su yalıtım membranının taşıyıcısı). Keçenin hammaddesi ise pet şişeden geri dönüştürülmüş pet kırığı. Biz peti yerli üreticiden alıyoruz ama sık sık malzeme temin edememe sıkıntısı yaşıyoruz. geri dönüşüm tesisimiz olmadığı için de lisans alamıyoruz ve dolayısı ile bu malzemeyi yurtdışından ithal edemiyoruz. Ancak 1-2 hafta önce Çevre Bakanlığı'ndan Güven Ulusoy ile yaptığımız görüşme sonucunda kendisi peti alıp işleyerek ikinci bir geri dönüşüm işlemi yapmış sayılacağımızı o nedenle de lisans alma ihtimalimiz olduğunu söyledi. Biz bu konumda pet ithal edebilmek için Atık ambalaj toplama ve ayırma lisansı alabilir miyiz? Peşin teşekkürlerimle...