Konuyu baştan sonuna kadar tek tek yapılan yorumları okudum. Öncelikle olaya taraflı bakmamak gerekiyor. Bende ÇMO bünyesinde uzun zamanlar öğrenci temsilciği görevi yaptım.
- İlk olarak şuna değinmek istiyorum ; oda bugüne kadar ne yaptı sorusu bir çok yorumda var. Bu soru çok yanlış bence. Sadece ÇMO Ankara Merkez olarak bakıyorsak öncelikle bunu değiştirmeniz lazım. Çevre Mühendisleri Odası olarak bir çok yerel yönetim kendi illerinde büyük çalışmalar içerisinde, yani bu çalışmaları burada sıralamaya kalksam bunun içinden çıkamam. Bu noktada ki çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi isteyen arkadaşlar bana özel olarak ulaşabilirlerse Hangi yerellerde hangi çalışmaların daha önceden yapıldığını ve ya yapılacağını aktarabilirim. Bilgim dahili dışında olan bir çalışma varsa öğrenebilirim. Yani ÇMO yereller olmak üzere bir çok çalışmada var ve aktif şekilde çalışmaktadır. Yapılan bu çalışmalar ne düzeyde etkiliyor süreci bu tartışma konusu olabilir ama yapılan yorumlara karşılık bunu söyledim. İkinci konuya gelecek olursam ;
- Aidat konusunda bilgi aldım, bende çevre mühendisi olarak çalışmamı sürdürmekteyim ve başta da dediğim gibi ÇMO içinden gelen biri olarak odaya kayıtım bulunmamakta. Kayıt olduğum andan itibaren geriye dönük mezuniyetimden bugüne kadar ki ücretleri ödemek zorunda kalıyor yeni üyeler, Öncelikle bunu söylemeliyim, ayrıca 1000 TL üzeri borç olduğu takdirde de yasal takip süreci otomatik olarak başlamaktaymış . Bu noktada bende bir çok kişi ile aynı düşüncedeyim.
Yani düşünecek olursak , mezun olmuş bir meslektaşımız 2 sene çalışmadığını varsaysak büyük bir yük ile başlamış oluyor, buna nasıl bir çözüm üretilebilir bunu konuşmamız lazım bence. Aklıma Gelen ilk çözüm belkide Sigorta girişi başladığı anda aidatların da bu süreçte işlemesiyle olabilir. Eminim düşündükçe bundan daha farklı yaratıcı şeyler çıkacaktır. Yinede aidat konusunda bende sizlerle aynı düşüncedeyim. Üyelik sildirme işlemi var fakat üyeliği sildirebilmek için tüm borçların kapanmış olması gerekmekteymiş.
- Üçüncü olarak gene bu konuyla ilgili sıkıntı ve düşüncelerinizi buradan çözemeyeceğimiz açıktır. İlgililere bu sıkıntılarınızı aktarırsanız buna duyarsız kalmayacağından eminim. Baran Bey atılan en ufak e-mail bile cevap vermekte,sonuç olarak oda başkanı. Aktif olarak kullandığı mail adresi ; baranbozoğ
[email protected] , baran_bozoglu (twitter) ya da baran.bozoglu (instagram) sosyal hesaplarından kendisine ulaşabilirsiniz.
- Son olarak böyle uzun bir metni zaman ayırıp sonuna kadar okuduğunuz için teşekkür ediyorum.