Değerli meslektaşlarım,
Bu sabah itibariyle geriye dönük 10 yıllık aidat borcum olduğunu ve ödeme zorunluluğu olduğunu belirten bir mektup aldım. Mezuniyetim 2003, ve o yıllarda geleceğin mesleği denilerek içine sürüklendiğim Çevre Mühendisliğinden mezun olduktan sonra hevesle odaya üye olup endüstriyel arıtma konusunda birşeyler yapmak istiyordum, fakat piyasadaki tesisatçıların bu konuda bizlerden çok daha düşük ücretler ile yalan yanlış birşeyler yaptığını görünce ve bu işlerinde ekonomik olması nedeniyle işverenler tarafından tercih edildiğini farkedince bu işlerden vazgeçip ticarete yöneldim. Bu arada 1-2 yıl üyelik ücretimi ödemişimdir.
Yıllardır odadan ne bir süreli yayın, ne borcum olduğuna dair bir e-posta ne de bir davetiye, hiçbir suretle bir temas olmadığı gibi, mesleğimi de icra etmiyorum, imza atmıyorum.
Bu bakiyenin 10 yıl sonra istenmesinin iyi niyetli bir yaklaşım olmadığını belirtmek isterim, aidat borçları her yıl tebliğ edilebilirdi, veya en azından e-posta ile bildirebilirdi.
Sonuç olarak, konuyu avukatım ile görüşeceğim. Olayın sıcaklığından olsa gerek, çünkü az önce aldığım mektup üzeirne bu forumu ve konuyu buldum, borcu pek ödemeyi düşünmüyorum, bugüne kadar nerelerde ne tür eziyetler çektiğimi bir kez bile sormamış, görüşümü almamış bir meslek odasının yıllar sonra çıkıp bize borcun var, 1 ay içinde öde yoksa hacize geliriz demesi ne kadar da heveslendirici bir yaklaşım merak ediyorum.
İcra işlemlerine itiraz edeceğim, bakalım dava açacaklar mı, dava açıldığında neden borcumu ödemediğim ilk yıldan bugüne kadar hiç bildirim yapmadıklarını açıklayabilecekler mi?
Madem üyeliğim devam ediyordu, bu 10 yıl içinde hiçbir suretle süreli yayın/bildirim/herhangibir şey göndermediklerini yazacaklar mı?
İçinden geçtiğimiz bu zor günlerde, odanın eski defterleri karıştırıp finansal kaynak sağlamak için aidat ücreti zorunluluğunu kınıyorum. Tekrar ifade etmek isterim, mesleğimi yapmıyorum, yapmadığım için üyelik istifası yapmam gerektiğini bilmiyordum, bilmediğim gibi bu güne kadar kimse 1-2 yıllık dahi olsa ücret istemedi, velev ki o zaman istifa ederdim.