• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre görevlisi ve çevre danışmanlık firmaları hakkında yönetmelik taslağı için son gün!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Murat Gülen

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar Taslak bugün yayınlandı.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Taslağa göre artık danışman firmalar 5 kişi olacak.
Şuan mevcut olan danışman firmalara da 01/07/2013 tarihine kadar süre verilmiş.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Çevre danışmanlık firması
Çevre danışmanlık firmalarının nitelikleri
MADDE 11 – (1) Çevre danışmanlık firmaları en az 5 (beş) çevre görevlisi çalıştırmakla ve
bunlardan;
a) En az bir çevre görevlisinin kamu yada özel sektörde çevre ile ilgili olarak en az
beş (5) yıllık mesleki tecrübeye sahip olması,
b) En az bir çevre görevlisinin kamu yada özel sektörde çevre ile ilgili olarak en az üç (3) yıllık mesleki tecrübeye sahip olması,
c) En az birisi, çevre mühendisi veya çevre ile ilgili teknik konularda yüksek lisans ve
üzeri eğitim almış ve/veya 6 maddenin 2 nci fıkrası kapsamında belge almış çevre görevlisi
olması,
ç) Diğer ikisinin çevre görevlisi olması,
zorunludur.
(2) Çevre mevzuatı kapsamında ölçüm ve analizleri yapmak üzere Bakanlıkça
yetkilendirilen özel veya kamu kurum/kuruluş laboratuarına, çevre danışmanlık yeterlik
belgesi verilmez.
(3) Şahıs şirketlerine Çevre Danışmanlık Yeterlik Belgesi verilmez.

Bu taslağın amacı ne önce bunu anlamalıyız?çevre müh bitirmek mi?
madem böyle birşeye kalkıştın ozaman danışmanlık firmalarının minimum danışmanlık hizmeti verme ücreti hakkında da bişeyler söyle!
Çevre müh özel sektörde minimum maaşları hakkında da taslak hazırla.
çevre görevlisi başka iş yapamaz ne demek?ben danışmanlık firmasında çalışıp ek-2 kapsamında 4 tesise bakıyorum ayda 4 iş günü eder neden geri kalan iş günlerimi boş geçireyim.ozaman iş almak için düşük fiyat verip tesis almalıyım buda meslektaşlarıma ihanettir. örneğin bir maden mühendisi isg konusunda da çalışırken neden biz çalışamıyoruz?
çevre görevlisi belgesi olanlarla çevre müh aynı hakka sahipse vede bende diğer müh gibi sınava gireceksem neden çevre müh okudum diğer mühendislik dallarından birini okurdum çevre görevlisi belgesinide alırdım bir mesleğim daha olurdu!

Bütün bu Saçmalıklar dizisinin ortaya çıkışı "Çevre Görevlisi" kavramının ortaya atılması ile başladı .

Bu kavram yerini "Çevre Mühendisi'ne bırakmadığı sürece Böyle taslakları çok görürüz..

Taslak hakkındada arkadaşların söylediklerinden farklı birşey düşünemiyorum sadece ekleyeceğim şu ki birileri bir takım çevrelerin emekliliklerini garanti altına alma ve cüzdanlarını kalınlaştırma çabası içinde ..

Kimin umrunda çevre ! 12 000 mi piyasadaki Çevre mühendisi sayısı artısı eksisi neyse bu kadar insanın KUL hakkı onları fazla rahat ettirmez diye düşünüyorum en azından diğer tarafta !

Evet arkadaşlar bu taslak hakkında söylenecek çok şey var. Söylenmeli de. İki gündür forumdaki tüm yazılanları takip ediyorum ancak her şeyden önce bunu biz hak ettik. En başında bu kadar çeşitli meslek grubuna Çevre Görevlisi gibi muazzam(!) bir unvanın verilmesini kabul etmemeliydik.
Artık çoğu meslek çift anadal yapmış gibi iş başvurusu yaparken bizim hakkımızla aldığımız tek diplomamız etkisiz hale getirilmeye çalışılıyor. Aslında bu taslak sesimizi duyurmamız için bir şans bence.

Birde benim bildiğim taslaklar veya yönetmelikler iş alanlarına ve mesleklere değer katar bu taslakta ise iş alanları ile ilgili hiçbir eklenti yok sadece cevre görevlileri hakkında değer kaybeden yenilikler var.Bir tane bu maddeyi de iyi ki değişmişler diyebileceğimiz bir şey yok?

Ben Odaya kayıtlı değilim olmadım çünkü kimse kusura bakmasın odanın ne iş yaptığını neye hizmet ettiğini açıkcası anlamış değilim .. Sadece şunu belirtmek isterimki oda bazlı bir girişimi yeterli görmüyorum arkadaşlar burdan yürekli sırf bu işe zaman ayırabilecek bir temsilci seçilsin onun etrafında toplanalım daha fazla ses getireceğine eminim .

@Seda Yılmaz
Bu güne kadar bir şey yapmayanlar bugunden sonra bir şey yaparmılar bilmem ama son sözünüz acı ama gerçek olabilecek türden. Tamam odanın bir resmiyeti var o çatı altında toparlanıp bir şeyler yapmak daha mantıklı yanlız görüyoruzki Odanın bizi örgütlemesi gerekirken biz uyuyan devi uyandırma çabasındayız . ve zamanın çok önem arz ettiği bu dönemde bence içimizden birinin ileri atılıp bu formdaki büyük potansiyelide arkasına alarak en azından bir tv ye vereceği küçük bir röportajla ( basın açıklamasıyala) sesimizi duyurabilir.

Sayın arkadaşlar,

Birçok kişi tarafından görüşler yazıldı ve görüşlerin aynı eksen etrafında toplandığı görüldü. Bu görüşlerin toparlandığı görüş yazısı ektedir. yazıda gördüğünüz eksikler, ilaveler, değiştirme talepleri olabilir düşüncesiyle görüşlerinize sunuyorum. Eğer büyük çoğunluk kabul ederse gereken yerlere göndermek için çalışmalara başlayalım diyorum.

Ekli dosyalar

• Çevre Görevlisi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Taslak Görüş Bildirimi.doc
    121.5 KB · Görüntüleme: 80
arkadaşlar oda temsilcilikleri konuyla ilgili toplantı düzenliyorlar..Cumartesi günü burada toplantı yapılacak ama o toplantıya katılımın çok az olacağı da bir gerçek(dilerim öyle olmaz)..oda dediğimiz şey aslında biziz.bu tür durumlarda katılımlar ne kadar olursa o kadar iyi olur diye düşünüyorum.ve ayrıca emin olmamakla birlikte oda başkanı yarın bu konu bakanlıkla görüşecek diye duydum..

Arkadaşlar görüş metninde herkes mutabık kalırsa Baran beye gönderirim en kısa sürede. Metinde anlaştıktan sonra herkes bulunuğu ildeki çmo şubesine temsilciliğine de ayrıca gönderebilir, yada toplantıya katılırsa görüşlerini iletebilir.

ayrıca şahıs firmalarının şirketleşmesinin mecburi hale getirilmesi konusu da yer almalıdır diye düşünüyorum. ticaret ile ilgili kanunlarda buna engel yok . ve ayrıca şahıs firmalarında da zaten 3 çevre görevlisi mevcut.

Evet haklısınız. Sebebini söyleyeyim. Yazılan hiçbir maddede neden başka firmalarda çalışabilir sorusuna cevap yazmamış arkadaşlar. Buna nasıl bir açıklama yapmak gerekiyor?
Makul bir açıklama olursa eklemek isterim.

@Fatih Özcan
Mühendis ve Fen Edebiyat Fakültelerinden mezunların çevre görevlisi olabilmesi madde 5 b bendi bence bu zamana kadar başka bölümlerden mezun çevre görevlisi arkadaşların haklarının korunması ve bu maddenin iptali ile hakkın sadece çevre mühendisi lisans, yüksek lisans ve master yapan arkadaşlara bırakılması
ve Ersoy Beyinde söylediği gibi iş sağlığı ve çevre görevlisinin süreler makul olduğu müddetçe yapılabilmesi görüşündeyim
Saygılar

@Özlem Oğuzeş

(3) Şahıs şirketlerinin çevre danışmanlığı hizmetlerini sağlıklı şekilde yapmasında herhangi bir sakınca yoktur. Gereken olgunluğa ulaşan şahıs şirketleri doğal süreç olarak sermaye şirketine dönüşecektirler. Böyle bir kısıtlamanın yapılması rekabet ortamını zayıflatacaktır.

(3) ilgili maddenin iptali.

Bu şekilde ekleme yapılmıştır. Buna itirazı olan var mı?

@Özlem Oğuzeş
Kesinlikle şahıs firmalarından da bahsedilmeli. Bakanlığın istediği diğer şartları sağladığı sürece kurulmaları için hiç bir yasal engel yokken ve bu firmalara bugüne kadar yeterlilik belgesi verilirken şimdi hiç bir açıklama yapılmadan limited şirkete dönüştürülmelerinin istenmesine de değinilmeli.

Arkadaşlar çevre görevlisi olmanın çevre mühendisleri ve bu alanda master yapanlara tanınması diye yazdım ekteki metinde buna itiraz var mı?

Lütfen yazılanları dikkatle inceleyin çok önemli ve ciddi değişiklikler var ekteki dosyada.
ek1 firmalarında çalışmanın 4 puan, ek2 firmalarında 2 puan olması gibi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...