• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre görevlisi ve çevre danışmanlık firmaları hakkında yönetmelik 21.11.2013

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Firma
ABL Group
Arkadaşlar diğer konularda bir yönetici arkadaşımızın maddi hatasından dolayı mesajlar birbirine karışmıştır.

Lütfen yönetmelik ile ilgili tartışmalarınızı bu başlık altından yürütünüz.

Yönetmeliğin tamamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
[/URL]

Arkadaşlar çevre danışmanlık firmasında çalışıyorum aynı zamanda başka bir firmada lpg sorumlu müdürlük yapıyorum. yeni çıkan yönetmeliğe göre -çok para kazandığımızdan!-ikisinden birini seçmem gerekiyor. Oda ile yaptığım görüşmeye göre 6. aya kadar süre tanındı dediler. ancak yönetmelikte tanınan süre danışmanlık firmalarının yükümlülükleri içinmiş gibi geldi bana. Bu konuda görüş alanınız oldu mu?

(6) Çevre danışmanlık firmasında çalışan çevre görevlisi, Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğin Ek-1 listesinde yer alan işletmelerin her biri için iki puan, Ek-2 listesinde yer alan işletmelerin her biri için bir puan olmak üzere en fazla 16 (on altı) puana eşdeğer işletmeye hizmet verebilir. 5 inci maddenin 3-7 ncifıkralarında yer alıp Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğin Ek-1 ve Ek-2 listesinde yer almayan işletmelerin her biri bir puan olarak değerlendirilir.

imzamı boşuna yazmadım ben:bsmagryr:
tesisin gfb başvurusu yapılmadıysa yanı ek-1 veya ek-2 ye girdiği işaretlenmemiş ise gün sayınız değişmiyor. deneyin görün.

eski sistemde değil yeni sistemden bahsediliyor. iç tetkik raporları, atık yönetim sistemleri, aylık değerlendirme tutanakları nasıl yüklenecek? keşke yönetmelikten önce sistemi açsalardı. benden şartları sağlamamı istiyor ama diğer taraftan bir çok sorunun cevabı sistemde. sistem çalışmadan da maliyetler nedir ne değildir net bir şekilde göremeyeceğiz anlaşılan.

@dirençevremühendisi diyorum başka birşey demiyorum.
anladığım kadarıyla bakanlık yönetmeliği değiştirmeye niyeti yok.

toplantı hakkında resmi yazılı bir doküman var mıdır.

bakanlıkta çevre belgesi alınması ile ilgili kiminle görüşebilirim, görüşme yapacağım kişi sistemini değil, daha çok mevzuat kısmıyla ilgilenen bir memurla görüşmek istiyorum, bilgisi olan var mı acaba?

multidisipliner...

bende toplantıya katıldım.

bakanlıktan ne mehmet emin hoca, ne çağatay dikmen, ne de cihan tatar var dı ?

çevre izin lisans şube belgelendirmeden yalçın ve ersan bey geldi..ilk oturumda yalçın bey sağolsun kimseyi konuşturmadan yönetmeliği anlatı...

ikinci oturumda ise bizler tarafından sorular yazıldı ve cevaplar verildi.

yani o kadar toplanmışız hazırlanmışız. çevre görevlisi değil çevre mühendisi diyoruz adam hala çevre multi displiner bir kavram diyor herkesin olması gerekiyor gibi bir şeyler dedi ben orada koptum...

multi disipliner....

toplantı sonunda bir kaç kişi dernek kuralım falan dedi.. bir kurulsa 30 tane birden açılacak ben bilirim çevre danışmanlarını...
birde şunu anladım biz bu işten çok para kazanıyoruz bakanlık bizden illalah demiş..
bence bu saaten sonra sert hamleler yapmak gerek...
iyi niyetle olmuyor.. adamlar bildiğini okuyor..

aynı toplantıda çmo 21 ocak olmadan dava açacağız kesin kazanacağız mı dedi ben mi yanlış anladım, bir de bu işlerden anlayan varsa dava açılsa bile yürütmeyi durdurmak aylar mı yıllar mı alır yıllar alırsa dava açmanın ulvi anlamı mı olur? bir de tüm yeni gereklilikleri yerine getirdik yürütme durdu artık bir yönetmeliğimiz olmaz mı isg gibi yıllarca askıda mı kalırız?tesisler iyice sallamaz mı olur bakınız isg'nin haziranda yürürlüğe girecek maddeleri

Arkadaşlar, hem çevre mühendisi bulunduran, hem de danışmanlık alan firmalarda işleyiş nasıl olacak? Benim firmam danşmanlık hizmti alıyor, ayrıca ben de çevre mühendisi olarak çalışıyorum. Çevre izinleri vs. danışman firma hallediyor, danışman firma ile firmam arasındaki bağı ben kuruyorum, iç düzenden ben sorumluyum. bu durumda çevre görevlisi olmadığım için bu iş tetkiktir, faaliyet raporudur, bakanlığa rapor vermektir fln ben yapmayacağım sanırım boyle anlıyorum..

@İrem Bengisu Erol

bu sizin patrona bağlı. eğer derse ki sen yapacaksın bunları sen yaparsın danışmanlık firması sadece sisteme yükler. ancak patronun bu olaylardan hiç haberi olmazsa işi yıkarsın danışmana onlar uğraşır durur diye düşünüyorum

Arkadaşlar bu bakanlıkla yapılan ne toplantısıydı? Nerede duyuruldu? Kayıtlarına nereden ulaşırız? Katılan arkadaşlar yazmışlar sağ olsunlar ama kayıt altına alınmış bir yer var mı acaba?

@Gülay Kudret Birdal

Ankara Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Halil İbrahim Yörbulut ile görüşebilirsin

firmada tam gün çalışan çevre görevlisiyim, yönetmelik çalışamazsın diyor ama hem isg hem de çevre görevlisi olarak çalışabilecek miyim yani? çelişkilerdeyim....