• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre görevlisi ve çevre danışmanlık firmaları hakkında yönetmelik 21.11.2013

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Firma
ABL Group
Arkadaşlar diğer konularda bir yönetici arkadaşımızın maddi hatasından dolayı mesajlar birbirine karışmıştır.

Lütfen yönetmelik ile ilgili tartışmalarınızı bu başlık altından yürütünüz.

Yönetmeliğin tamamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
[/URL]

@Gülin Çağlıyan
Bakanlık yetkililerinin kaçı çevre mühendisiydi hadi hepsi çevre mühendisi olsun türkçe, matematik, coğrafya,tarih de rakiplerini açık ara kpss puanıyla yerleşen yetkili mi değerlendiriyor piyasadaki çevre görevlisi ve çevre danışmanlık firmalarını.Hadi hakkıdır diyelim kendimden örnekleyeyim niteliksiz çevre mühendisi olan benim açığımı benden daha bilgisiz olduğuna iddaya girerim biyoloji, kimya vs. mezunu arkadaşlarla mı kapatacaklarmış :komik::komik::komik: demeliydiniz bence.

İlerleyen zaman
@Gülay Kudret Birdal
daha çok çevre denetimlerinde yetkililere verilecek cezalar üzerinde durdular,zaten bu yönetmelikten bahseden bakanlık temsilcisi de kimyacıydı :) şube müdürü değildi yani

Arkadaşlar, twitter hesabı kullananlar ara ara twit atsın. Fatih Protakal (
), Ahmet Hakan (
), Mehmet Emin Birpınar (
), Simge Fıstıkoğlu (
), İsmail Küçükkaya (
)

Her saat 4-5 twit atabilirsek dikkat çekebiliriz diye düşünüyorum. Gündem oluşturamazsak sonuç elde edemeyiz. Fatih Portakal gece bülteni yapıyor. Aktif olarak twitter ve ileti haberlerine yer veriyor. Aynı şekilde İsmail Küçükkaya da sabah haberleri yapıyor ve twitter ile iletilerden yararlanıyor, okuyor. Simge Fıstıkoğlu da sabah haberlerinde. Ahmet Hakan halktan aldığı twitleri köşesine taşıyabiliyor. Mehmet Emin Birpınar bakanlık müsteşar yardımcısı ve aktif twitter kullanıcısı. Yazılanlara bakacaktır.

Vallahi işi gücü bıraktım twitter'ı aktif kullanmayan ben deliler gibi twit atar oldum, mailler filan hak getire.Facebookta bulduğum ve çevre mühendislerinin örgütlenmiş olabileceği her gurupta paylaşım yapıyorum.Umarım hepimizin emekleri değerini bulur.Balıkesir'de bir temsilcilik olmadığından maalesef toplantılara katılamıyorum.Ama takip etmeye çalışıyorum buradan.Herkese kolaylıklar :) #dirençevremühendisi bir mesleğimiz kalmıştı savaşmak zorunda kalmadığımız. :ytrya:

ÇEVRE DANIŞMANLIK YETERLİK BELGESİ ALMIŞ FİRMALAR
26.11.2013

Çevre Görevlisi, Çevre Yönetim Birimi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkında Yönetmelik 21.11.2013 tarih ve 28828 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış olup, 1.1.2014 tarihinde yürürlüğe girecektir.

Yönetmeliğin Geçici 2.Maddesine göre Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce çevre yönetim birimi onaylanmış işletmeler ve çevre danışmanlık belgesi almış firmaların, yeni Yönetmelikte belirtilen şartları, Yönetmeliğin yayım tarihinden itibaren en geç 6 (altı) ay içerisinde, bir başka ifadeyle 21.05.2014 tarihine kadar sağlamaları gerekmektedir.

Bu süre içinde gerekli şartları sağlamayan çevre yönetim birimlerinin onayları ve çevre danışmanlık firmalarının belgeleri 6 (altı) ay süre ile askıya alınacak, askı süresi içinde de gerekli şartları taşımayanların belgeleri iptal edilecektir.

Bir şey soracağım. Şimdi Kadroda bir 5 yıllık, bir 3 yıllık, bir 2 yıllık ve ikide tecrübe süresi önemli olmayanlar var. Ben kadromu oluştururken tecrübe süresi önemli olmayanları 3 yıllık tecrübeli kişilerden seçtiğim zaman bu kişiler ek 1e bakabilecekler mi yoksa yeterlilik belgesinde gösterdiğim 3 yıllık kadroda gözüken kişi mi bakabilecek.

@yara_bandi
Tabi ki bakabilecek, sonucta bu tecrube sartlari minimum kota gibi bir sey. Is yerlerinde engelli veya eski mahkum calistirma oranlari nasil istenildigi gibi kullaniliyorsa onun gibi. Ornek garip oldu ama umarim aciklayici olmustur :)

Bakanlık çevre izinleriyle ilgili bir sınav yapsın. özel sektörde çalışanlar ile birlikte bakamlığın kendi personelide bu sınava katılsın. özel sektörde çalışanlar bakanlık personelinden daha fazla puan alırlar. Bence bakanlık kendi personelini sınava tabi tutsun. Sınavı geçen yönetmelik haxırlasın....

Bakanlık mevzusta göre alan dışı meslek guruplarına çevre görevlisi belgesini veriyorsa daha çok ağlayıp sızlar. Sonrada gelip hıncını çevre müh. Çıkartmaya çalışır.

@Göksel Kurtuluş
O zaman birde şöyle sorayım 5 yıllık tecrübesi var ve ben bunu belgeliyorum. fakat yeterlilik belgesini alırken 2 yıllık kadrom boş kaldı ve orada gösterdim. o kadroda gösterdiğimde bu adam ek1 yinede bakamayacak mı?

"b) Birinci fıkranın (c) bendinde belirtilen iç tetkik raporunu, çevre yönetimi hizmeti verilen ve Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğin Ek-1 listesinde yer alan işletmeler için üç yıl tecrübeli çevre görevlisi; Ek-2 listesinde yer alan işletmeler için ise iki yıl tecrübeli çevre görevlisi ile birlikte hazırlamakla,"

hah şimdi farkettim bu kısımda en az demiyo, kastettikleri benim dediğim gibi olabilir ama yazılan farklı diyo. Böyle derse elini kolunu bağlar, o zaman sürekli kadronu yenileyip 3 yıllık ve 2 yıllık birini bulundurucan gibi bi saçmalığa kadar gider

Yönetmelikte önce kadro değilmiş gibi anlatıyor sonra görevlere geldiğinde sanki bunlar böyle bir kadroymuş gibi olgu oluşturuyor. Belkide ben yanlış algılıyorum.

Merhaba arkadaslar,
Izmir subede yapilan toplanti ile ilgili olarak bikac hususu konu taze iken dile getirmek istiyorum:
-Davanin henuz acilmadigi onumuzdeki hafta acilacagi,
-Acilan davanin asil amacinin cevre gorevlisi kavramini kaldirmaya yonelik oldugunun (fakat bu kavramin kaldirilabilirligine iliskin kanun uzerinde degisiklige kadar varmasi), yonetmelik yururluge girmeden degisiklik yapilmasinin saglanmasi,
-yonetmelik ile birlikte artik sadece imzalarin konusulacagi, imza atilan isin gecerligi olacagi fakat bir yandan da imza soz konusu olmayan islerin bir sekilde yeniden yurutulecegi,
-cevre muhendisleri olarak yeterliligimizin aldigimiz diploma ile kanitlandigi, ayrica bakanligin calisma alanlarimiza neden ve nasil sinir getirme gibi bir gorev ustlenebildigi,
Gibi konular gundemde idi.
Tabi belili bir sure sonra her zaman oldugu gibi konu tamamen bireysellige donuyor. Her firmanin kendi cikarlarini dusunmesi gibi..
Her zaman gelecegin meslegi olarak nitelendirilen cevre muhendisliginin zamani geldi, gecicek gibi de duruyor. Uzun soluklu bir mucadele yoluna giriyoruz yine, tek hedef olmali, savunulan konunun hicbir zaman unutulmamasi...