• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre danışman maaşları

Arkadaşlar farklı işler yapın para kazanamıyorsanız fazla zorlamayın olmayınca olmuyor.
Para kazanmak nasip işi bilgiyle alakası yok, bilgi sadece para kazanma şansını artırıyor.

Tüm mühendislik dallarında bariz bir şekilde iş sorunu var burası Türkiye.

Şu an bakıyorum da geçmişte az buçuk ticaret yapıp, kendimizi geliştirmeye çalışmasaydık şu an 10' a katlamıştık.

yorum yazmışlar "Steve Jobs türk olsa kpss ye hazırlanır memur olur " yazmışlar kesinlikle doğru yazmışlar.

küçük startuplar bizde yok, proje yok, gençliğe masabaşı iş lazım.
(Böyle deyince milete kızıyordum gerçekten de öyle). Kızlar evde koca bekliyor erkekler masa başı iş kovalıyor.

Ne yapmak gerekiyor ? "aramaya inanmak" diye bir tabir var. inanınca bazı şeyler güzel oluyor,
 
Yalancılık derken ne demek istediğimi anlayabilecek kişiler var burda. Onlar iyi bilir. Çevre danışmalığı bir mühendislik dalı değildir arkadaşlar. Hukukla alakalı bir meseledir. Çevre danışmanı problem çözmez. Bunun için ortada bir mühendislik problemi olması gerekir. Misal, Dubai'de yüksek yapıların dış cephelerinde pencerelerde kullanılacak camların mukavemeti bir mühendislik problemidir. Özel tasarlanmış atölyelerde fiziksel şartlar simüle edilerek mühendislik çalışmaları yapılır, tasarım yapılır. Sanayide halihazırda çalışmakta olan tesislerin, sizin çözeceğiniz tarzda problemleri yoktur, varsa bile siz çözemezsiniz. Çevre Mevzuatı vardır ve bu doğrultuda yapılması gerekenler vardır. Siz bu konuda bilgi verirsiniz ve iş takibi yaparsınız. Baca vardır, ölçümü yapılır, değerlere bakılır, filtresi yapılır geçilir. Sonra çevre izni alınır, aylık kontrol yapılır. Süreç bu şekilde devam eder. Zira bir tesis size gelip de şu atıksuyu nasıl arıtıp deşarj edicez bilen yok diyemez. Hepsi önceden bellidir. Parası ödenir sistem kurulur ve çalıştırılır. Sizin işiniz çalıştırılıp çalıştırılmadığını kontrol etmektir. Sizin işvereniniz muhasebe ve diğer alakasız konularda devreye girmek durumundadır. Bu sizin işiniz değildir. Birilerine laf anlatmak zorunda değilsiniz. Sizden hizmet alınmaya başlandığı anda herşey açık ve nettir. Yapılması gerekenler bellidir ve açıktır. Sonuç olarak kendiniz kasıp zaten mühendislikle alakası olmayan bu işi avukatlık, pazarlamacılık, edebiyatçılık boyutlarına çekmek gibi zorunluluklarınız yoktur. Devlet bize bir kimlik veriyor. Görevlendirme ve yetki veriyor. Sorumluluk veriyor. Uygulaması açık ve net. Bakınız Avrupa'da bu çevre görevlisi işi bizdeki gibi yapılmıyor. Malesef onlarda çok gelişmiş sistem, düzen oturmuş. Soytarılık yok. Adam elinde çanta gidiyor tesise, gördüğünü yazıp çıkıyor. Bildirimini yapıyor. Cezai durum varsa uygulanıyor. Yoksa tesis yetkilisinin elini sıkıp teşekkür edip gidiyor. Medeniyet var ve tabi iş kolu olayı var. Onlarda bir kişi on işi yapar diye bir olay yok. Kişi, görevi olan neyse onu yapar. Bizde bir kişiden aynı anda hem mühendis, hem muhasebeci, hem edebiyatçı, hem hukukçu, hem pazarlamacı hemde işletmeci olması istenir. Üstelik onlarda az paraya çok iş diye bir kavram da yok. İnsana gereken değer veriliyor. Lafa gelince biz bu sektörü AB uyum süreci için oluşturduk da, hiç bir tarafının AB ye falan uyduğu yok kusura bakmayın.
 
@Zoransavic

Konu başlığı "Çevre Danışman Maaşları Hk." O zaman niye onların maaşını tartışıyoruz sabahtan beri madem mühendislik sayılmaz, mühendis maaşı talep etmeleri de mantıksız bu düşünceye göre.

Forumu yeni açan izleyiciler için özetlersem: "Az maaş almalarını savunmuyorum. Ama işi öğrenmek için en doğru yer olduğunu savunuyorum. İşi öğrenmeden ve sadece diplomaya güvenerek çok maaş istemek de mantıksız diyorum. "
 
@Tuğçe Özdemir

Bakın üslubunuz farklı misal;
+peki o hayat kurtarıyor sen ne yapıyorsun? Doktorlara kafayı taktığın için söylüyorum bunu
+Gidip Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde memurlarla muhabbetini geliştirmedin, kendi reklamını yapmadın, piyasada tanınır hale gelmedin.
Bu şekilde yazarak mı kendinizi anlatmaya çalışıyorsunuz
bir mühendis siyaset yapmak zorunda değil bu dediğiniz ufak çaplı bireysel siyaset onla aramı iyi tutayım ee doğru ? ne kadar hayata geçiriliyor danışmanlıklarda bu doğrular (gerçi siyaset hayatın içinde var ama)
Burada da düşük maaş aldığım gibi bir izlenim oluşturmuşsunuz ben memnun olmasam zaten yapmam bu işi
Topyekün bir hareketten bahsediyorum birşeyler yapakta mesleği saygın hale getirek diyorum

Sizin gibi kendimi kurtardım yan gelip yatayım demiyorum eğer bir farkındalık oluşturabilirsek inanın o çalıştığınız yerde çalışmak zorunda kalmicaksınız farklı yerlerde de çalışabileceksiniz çünkü üç aşağı beş yukarı kazancınız aynı olacak
Neyse ne kimse kimseyi anlamıyor boş muhabbet bir kesim iş stresini burada atıyor olan bu başka bir şey değil
 
Tuğçe hanım konu o değil, çevre görevlisi olmak için çevre mühendisliği diploması gerekiyor. Yapılan işin adı danışmanlık ama sigortanız mühendis olarak yatırılıyor. Yasal olarak mühendis konumunda çalışmış oluyorsunuz. Dolayısı ile ÇMO'nun belirlediği maaşı alma hakkınız var. Benim anlatmak istediğim şey bu işin içinde gerçek anlamda mühendislik olmadığıdır.
 
@Tuğçe Özdemir
@Tuğçe Özdemir


iki yazdığınıza buraya koyuyorum çelişkiler mevcut mesela muhabbete az maaşı savunmuyorum diyerek girseydiniz bunlar yaşanmazdı en azından ben yazmazdım size

Aynı şeyleri tartışıyoruz sırf muhalefetten başka bir şey değil
 
@Mesut Güngör

Arkadaşım, tecrübesiz adama para vermezler, Tecrübe kazanmak için de çalışmak, gelişmek gerekir. Ben bu yolu izleyerek başarılı olduğumu düşünüyorum, sen mağdur edebiyatına devam ederek düşünüyorsan bu da senin bileceğin iştir. Selametle.
 
@Tuğçe Özdemir

mağdur edebiyatı yapmıyorum bildiğin argüman bu mu senin hakkını yemişler diyorum sende hakkını yiyenlere teşekkür edip bana sıkıyorsun hayırlı işler sana da
 
@Tuğçe Özdemir
Tuğçe hanım anlatmaya çalıştığınız şey farklı olabilir ama ben bir mühendisin kendi reklamı yapmasına , memurlarla muhabbete girme kısmına takıldım. Mühendis kendi işini yaparsa bu tür şeylere gerek olacağını düşünmüyorum. Sonuçta firmadaki çevre işlerini yürüten bazen haftada 1 gidilen firmaların işleyişini danışmanlardan çok kimse bilemez il müdürlüğündeki görevli sadece gelip bir göz gezdirir. İşini doğru ve ciddi yapan mühendisin reklama vs. ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum
 
@cevreciolalım
Muhabbeti geliştirmekten kastım herhangi bir şey yapmadan sadece ilişkilerle işini halletmek değil. Mühendisin Oradaki tarzı, tavrı iş yapış şekliyle fark yaratması ve insan ilişkilerini iyi tutmasıdır. Reklam yapmak yaptığın işle bıraktığın intibadır.

Ben işimi yaparım, doğrusu budur kim ne derse desin gibi diklenerek hareket ederek il müdürlüklerinde alacağınız tepkiyle, insan ilişkilerinizi doğru yöneterek alacağınız tepki ve işin süresi değişkenlik gösterecektir. Bunu demeye çalıştım.

Bunu danışmanlıkta çalışan/çalışmış arkadaşlarım iyi bilirler. Ayrıca bu iş hayatında hangi sektörde olursa olsun izlemek zorunda olduğunuz bir yol. Tabi yine açıklama gereği duyuyorum etik sınırlar çerçevesinde.
 
Ya ikili ilişkileri geliştirmek için danışmanlık yapmak şart değil
Bir mağazada kasada durursun insanlarla sohbet muhabbet edersin ikili ilişkin gelişir
Bir yerde garsonluk yaparsın 2-3 arıza gelir bir gelir 2 gelir idare etmeyi öğrenirsin
Ticaret yaparsın insan sarrafı olursun
Bunu sadece il müdürlüğüne danışmanlığa bağlamak ne derecede doğru ?
Zaten mühendissin yaptığın her işte farkını ortaya zaten koyarsın
 
"Bütün konuşmalar alıntı. "

BEN her şeyi biliyorum.
BEN mesleğimde en iyiyim.
BEN en en enim.
BEN en çok parayı kazanıyorum.
BEN her şeyin en güzelini hak ediyorum.
BEN her yerde en iyisini yaparım.
BEN herkesten çok çalışıyorum.
BEN bütün her şeyin en iyisini düşünüyorum.
BEN meslektaşlarım için en iyi şeyi yapıyorum.
BEN mangalda kül bırakmayanların en iyisiyim.
BEN var ya ne anasının gözüyüm.
BEN BEN BEN BEN BEN.

Biraz mütevazi olun biraz gevşeyin rahatlayın. Kendinize gelin.
Biz diyen meslektaşlarımı tenzih ederim...
 
@Süleyman Doğan

Haklısın
Ne zaman biz dediysem arıza çıkıyor :) Ne zaman biz mühendisler olarak şöyle davransak daha mı iyi olur dediysem hemen sen bilmezsin o işte çalışanlar bilir
Çıkıyor hemen biri ben şurada çalışıyorum ihihihihi diyor
Felan filan ya valla çok acayip bir milletiz
 
Danışmanlığın mühendislik olmadığı konusuna değinmek istiyorum. Bu, danışmanlık işini ne şekilde yaptığınıza göre değişir bence. Atık azaltımı konusunda yapılan çalışmalar (kullanılan hammaddeler, ambalaj malzemeleri, proses akışı revizyonları), bir temiz üretim planı hazırlanırken yürütülen çalışmalar (Prosesi analiz ederek atıksu azaltımı için geliştirilen projeler, enerji verimliliği konusunda ısı geri kazanımı yapılabilecek alanların belirlenmesi ve projelendirilmesi, projelerin geri dönüş sürelerinin hesaplanması vb.) mühendislik çalışmaları değil midir? Örnekler arttırılabilir.
 
Söyledikleriniz evet mühendislik çalışmaları ama şuan danışmanlıkların %90 ı, söylediklerinizin yine %90 nı yapmıyor danışmanlıkta çalışanlar bilir.
 
Hadi yine iyisiniz asgari ücret 2000 olacak diyorlar. Gerçi 2019 da ekmek 5 tl falan olur muhtemelen ama olsun 3 tane yerine 1 tane alırız daha küçük lokmalara böleriz daha uzun sürede yeriz aynı etkiyi alırız biz mühendis olarak sorunlara çözüm üretiriz her türlü ;)
 
@Mahmut Cimşit
Düşünceleriniz çok doğru benim fikirlerimde bu yönde çok güzel ifade etmişsiniz. Bir cümlede ben eklemek istiyorum. Emeğimizin karşılığını alamamak bir kenarda dursun bazı işverenlerin "sizin yaptığınız işi ben oturur bir günde yaparim, çok düşük ücretle çalışacak çok mühendis var, olsanız ne olmasanız ne " gibi kendini bilmez şuursuz söylemleri asıl sorun. Degersizlestiriliyoruz, yaptığımız is önemsizmis gbi yansıtılıyor. Bende sizin yaptığınızı yaptım. Emegimin karşılığını alamadığım, bilgi, beceri ve yeteneğimin kucumsendigi is yerlerinde durmadım. Şuan da da is sagligi guvenligi alanına odaklandım. En doğrusu da bu bazı is yerlerinde çalışmak bastekbol topu gibi olduğun yerde saymaya benziyor. Bir adım ötesine geçmek icin bırakmak gerekiyor.
 
O değil de, 1 top kağıt oldu 23-24 TL artık e-Aylıktutanak ve e-İç Tetkik sistemine geçilmesi lazım yoksa danışmanlık firmaları batacak :krktm::koptum:
 
Üst