• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bekra

CMNet Okuru

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eylül 2015
Değerli Meslektaşlarım,

Seveso bildirimi var daha onu anlamadan bekra bildirimi nedir ya? benim tesisimde ne bekra nede seveso bildirimi var. şimdi nerden ve nasıl başlıcam
 
H315, H319 ve H335 olarak Tehlike Sınıfı girilmeli; zararlılık kategorisi olarak hiçbir şey seçmenize izin vermeyecektir. Çünkü bu sınıflara ait bir zararlılık kategorisi yok. Adlandırılmış madde referansı kısmını "Yok" şeklinde geçeceksiniz.
 
Cem YılmazCem bey merhaba ,

Sistemde geçmişte bekra ile ilgili olfukça bilgilendirici cevaplarınızı inceledim.
Vakit ayırıp benim de soruma cevap verirseniz çok sevinirim.

Adlandırılmamış maddelerin hesabını yaparken ;
bir maddenin birden fazla kodu varsa hangisini almamız gerekiyor, yani hem h hem de e kodunda zararlılık varsa , hesaplamada bunların hangisini dahil edeceğiz?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
maidderMerhaba,

Hesaplamada hepsini ayrı ayrı değerlendireceksiniz.
H kodunda olanları Sağlık Riski olarak; E kodunda olanları Çevresel Risk olarak ayrı ayrı toplayacaksınız. Herhangi biri bile 1 değerini geçiyorsa, kapsama dahil oluyorsunuz diye yorumlanır.
 
Neden 36 tonluk tankta maksimum 23 depolayabildiğinizi İl Müdürlüğüne açıklayabilirseniz; 23 girebilirsiniz. Ancak yönetmeliğe göre "maksimum depolanabilecek miktar" olarak geçiyor. Mantıklı açıklama sunamazsanız 36 olarak girmenizi isterler.
 
açıkcası firmaya sorduğumda bir kere aldığımızda tır kapasitesine göre alıyoruz.Tırın kapasitesi 14 ton tankın içerisinde kalanlarda oluyor max.doldurmuyoruz ortalama 20-23 ton olmuş oluyor herzaman tankta dendi.bu açıklama ikna edici olur mu sizce
 
@Merve.D kimyasal getiren tırın kapasitesi isterse 5 tonluk olsun isterse 25 tonluk olsun, memur olsam direk şunu sorarım size..

"Kimyasal getiren tırın 1 seferden fazla gelmediğini ispat edebilir misiniz?" 😉

Yani kimse bilemez size gelen tırın kaç seferde ne kadar kimyasal getirdiğini. Kimyasalın litre fiyatı düşük olur, firma iskonto uygular veya patron paraya kıyar mevcut tankınızı full doldurabilir. (bunu kimse bilemez) Haliyle beyanlarınızı mevcut tankınızın max. kapasitesini girmenizde fayda var.
 
saygıdeğer arkadaşlar, bekra sistemine Kum Ocağı yıkama ve eleme tesisimiz için giriş yapmak istiyorum ancak elimizde msds ler mevcut değil ve sisteme hangi kimyasalları yüklemem gerekiyor bilemiyorum tesiste yeraltı akarkyakıt tankı bulunmakta ayrıca makine ekipman bakım onarımı da tesiste yapılmaktadır eklemem gereken kimyasallar ve cas numaraları hakkında bana yardımcı olabilir misiniz ?
 
Kapasite raporundaki "yıllık tüketim miktarları" dikkate alarak oradaki "Tehlikeli Kimyasalları" toplama kuralına göre, Tehlikeli Kimyasalların "Avrupa Kimyasallar Ajansı" sistemimde kontrol yaparak Bekra Sisteminden bildirimini yapabilirsiniz,Kolay gelsin.
 
Üstad Merhaba,
Akaryakıt tankınız varsa sisteme giriş yapabilirsiniz. İnternette motorin için msds mevcuttur. Tankın kapasitesini baz alarak bekra beyanı yapabilirsiniz. Eğer başka kimyasal kullanıyorsanız msds bakarak beyan yapıp yapmayacağınıza karar verebilirsiniz. Msds, kimyasal getiren firmadan isteyebilirsiniz.
 
Arkadaşlar merhaba, maden atık depolama tesisi firmamda atık numunesi alımı sonucunda tehlikeli atık olarak çıkmıştı. Sonrasında BEKRA beyanını ona göre yaptığımızda Üst Seviye olarak belirlendi. Daha sonrasında tekrar numune alımı gerçekleştirdik ve analiz sonucu bu sefer tehlikesiz olarak belirlendi. Tehlikesiz olduğu için Üst Seviye kuruluşumuzu kapsam dışı yapmak istiyoruz. Tekrar güncellemesini kapsam dışı yapmamızda bir sakınca var mıdır? Yada kapsam dışı yapabilmemiz için önerebileceğiniz bir yol var mıdır?
 
Merhaba ,

Eğer toplama kuralı sonucu kapsam dışı olarak belirlendiyseniz beyanınızı güncelleyerek tamamlayın. Aynı şekilde geçtiğimiz hafta bir firmam alt seviyeden kapsam dışına geçti. Bekra destek mail adresi bu konu ile ilgili geri dönüş mutlaka yapıyor. Oradaki yetkililerle de görüşme sağlayarak teyitleşebilirsiniz. 1601034570200.png
 
Maden atığı depolama hacmini girince BEKRA'ya toplama kuralı sonucun kapsam dışı olma ihtimali kalmıyor. Tehlikesiz atık depolama olduğu için acaba muaf olabilir miyiz diye düşünüyorum açıkcası?
 
Merhaba Arkadaşlar,
Çalıştığım firmada kullanılan Örneğin A kimyasalı bir karışım ve H317 zararlılık ifadesi var. H317 açıklaması“Cilt hassaslaştırıcı ve alerjik cilt rahatsızlığına yol açar.” Karışımın zararlılığı da < % 0,25 oranda içerdiği Amonyum Hidroksit ( Cas No: 1336-21-6 ve Maddelerin Ve Karışımların Sınıflandırılması, Etiketlenmesi Ve Ambalajlanması Hakkında Yönetmelik’te Zararlı maddelerin uyumlaştırılmış sınıflandırma ve etiketlenmesi listesinde var ) ve daha az oranda içerdiği başka 2 kimyasaldan kaynaklanıyor. Ben bu kimyasalı H317 zararlılık ifadesi ile BEKRA sistemine girdim. Ancak anladığım kadarıyla toplama kuralına dahil etmem gerekmiyor. (Çünkü karışımın kendisi Cilt hassaslaştırıcı özelliğe sahip ve bu zararlılık BEKRA Yönetmeliği Bölüm 1’de geçmiyor.) Yorumum ve yaptığım işlem doğru mu?
Bir de Bekra Sisteminde girdiğim kimyasalın önüne ünlem işareti koydu. Görselini ekledim. Bunu neden yapmış olabilir?
 

Ekli dosyalar

  • Kimyasal SDS Zararlılık İfadesi.png
    Kimyasal SDS Zararlılık İfadesi.png
    79.5 KB · Görüntüleme: 27
  • Karışım içindeki zararlı kimyasallar.png
    Karışım içindeki zararlı kimyasallar.png
    98.8 KB · Görüntüleme: 27
  • bekra bildirim ünlem işareti.png
    bekra bildirim ünlem işareti.png
    1.5 KB · Görüntüleme: 26
Üst