• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bekra

CMNet Okuru

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eylül 2015
Değerli Meslektaşlarım,

Seveso bildirimi var daha onu anlamadan bekra bildirimi nedir ya? benim tesisimde ne bekra nede seveso bildirimi var. şimdi nerden ve nasıl başlıcam
 
@Hilal Çatma

EÇBS'de 4. Sırada çıkıyor BEKRA, sizde bir problem olabilir mi?

3z7EBM.jpg
 
İlk Defa bekra sistemi açacağım EÇBS de. Sistemi açtıktan sonra hangi aşamaları izleyeceğim hakkında bilgi verebilecek var mı acaba?
 
#15
Arkadaşlar merhaba.
Şu anda BEKRA bildirimleri ile uğraşmaktayım ve size bir sorum olacak nasıl yapılacağının altından kalkamadım.
Depolanan kimyasalın tehlikelilik işareti H226. Sistem üzerinde madde kategorisi seçerken P5a, P5b ve P5c olarak seçenekleri sunuyor. Bunu hangi sınıfa sokacağımı nasıl belirleyeceğim?
Seçilecek olan sınıfa göre firmanın alt seviye ya da kapsam dışı olarak değerlendirilme durumu oluşmaktadır.

yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
@chimerasb

Kimyasalın depolanma şekline ve yapısına göre değerlendirme yapmanız gerekiyor. 5a 5b 5c nın krıterlerı mevcut. Örnegin Kaynama noktasının üzerinde bir sıcaklıkta depolanıyor ise 5a gibi
 
Arkadaşlar merhaba, BEKRA kapsamında alt seviyeli olarak değerlendirilen bir kuruluşun yükümlülükleri nelerdir? Denetim için hazırlanacak dosyada hangi evraklar bulunmalıdır? Yönetmeliği inceledim; güvenlik raporu, kantitatif risk değerlendirmesi ve yüksek önlem seviyesinin ispatlanması gibi durumlardan söz ediliyor fakat konuya çok yabancıyım ve yeterli bilgiye internet üzerinden ulaşamıyorum. BEKRA hakkında detaylı bilgi sahibi olup, bana yardımcı olabilecek biri var mıdır?
 
@Melih Coşar
@hakan çağlar
Teşekkür ederim deneyeceğim

@Melih Coşar
Arkdaşlar merhaba
oto tamir boyası bir karışım var; 10 tane kimyasalın birleşiminden oluşmuş
"Diğer Tehlikeli Karışım Ekle" yazan yerden mi giriyoruz?
1542907074527.png

?
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    188.8 KB · Görüntüleme: 16
Aekadaşlar BEKRA için MSDS in hangi böümünden zararlılık kategorisini seçiyorsunuz. Biliyorsunuz MSDS lerde; Bölüm 2 Zararlılık tanımlanması diye bir bölüm var sonra 2.1.Madde ve karışımın sınıflandırılması başlığı mevcut burdaki bilgiyimi alıyorsunuz. yoksa 2.2 Etiket Unsurları kısmından mı, yoksa 3.BİLEŞİM HAKKINDA BİLGİLER kısmında tablo var ordan mı? @Melih Coşar, @masteroff
 
Merhaba;
Mesajlardan da gördüğüm üzere BEKRA hepimiz için bir sıkıntı olmuş fazlasıyla :) Benim firmam bir gıda işletmesi BEKRA sisteminde arattığımda ürünlerimin hiçbiri sistemde kayıtlı kimyasalarda görünmemektedir.Ben yine de bu kimyasalların BEKRA bildirimini yapmalı mıyım ?
-ASETİK ASİT
-SİTRİK ASİT
-KALSİYUM KLORÜR
-POTASYUM SORBAT kimyasallarım tecrübeli meslektaşlarımın yönlendirmelerini bekliyorum.İyi günler.
 
Kimyasal listede çıkmasa da manuel olarak ekleme yapılabiliyor :) MSDS'lerinizin 2 nolu başlığındaki tehlike tanımlarına bakın. Eğer 2 Numaralı kısımda H'lı kod verilmiş ise, bildirmeniz gerekmektedir.
 
@Cem Yılmaz teşekkür ederim Cem Bey,peki 3 ürünümde var bunların bildirimi yapacağım bir anlatım yada sonrası için şablon var mı mesela adlandırılmış madde referansı ve zararlılık kategorilerini nasıl belirleyeceğim ?
 
Zararlılık kategorisi için manuel giriş yaparken seçim yapıyorsunuz. Ancak birçok H kodu için Zararlılık Kategorisi belirlenmemiş. Örneğin; Tahriş edici, zararlı gibi Tehlike tanımlarında Zararlılık Kategorisi yok. Yönetmeliğin EK-1 kısmında açıklamalı şekilde anlatmış. Patlayıcı, Alevlenir, Oksitleyici, Alevlenir Sıvılar, Çevresel Tehlikeler başlıkları altında geçiyorlar. Ekte gönderiyorum ilgili dosyayı.

Bu kısmı geçebilirseniz, gerisi epey kolay. Bildirim sayfasında "Adlandırılmış", "Adlandırılmamış" ve "Zararlılık Kategorisi Seçilmemiş" diye 3 ana başlık var. Buradan toplam miktarları alarak; BEKRA TOPLAMA KURALI'nı uygulayabiliyorsunuz.

22211
 

Ekli dosyalar

  • BEKRA YÖNETMELİK EKİ.doc
    220 KB · Görüntüleme: 125
Üst