• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık Yönetim Planı (Güncel)

@İrem Bengisu Erol

Atık yönetim planı değişti, onu endüstriyel atık yönetim planı diye değiştirdiler.yani sadece ends. Atık yönetim planı hatırlamalısın, birde eğer hastane için yapıyorsan ünite içi atık yönetim planı da yapabilirsin.(isteyebilirler)

Benim İstanbul'daki firmam için değiştirmek zorunda kaldım.

arkadaşlar merhaba bir sey sorucaktım belediye ile sözleşmesi olmayan tat firmaları da mı bu yönetim planını hazırlamak zorunda

@Mehtap Işık

Evet arkadaşlar,5. bölümdeki veriler geçtiğimiz sene mi olmalı içinde olduğumuz sene mi olmalıdır?

@Dilara Meriç
İnternette yer alan örnek planlardan. Çok uygun değil ama planın oluşturulmasında size fikir verecektir.

Ekli dosyalar

• ÖRNEK ENDÜSTRİYEL ATIK YÖNETİMİ.doc
    193.5 KB · Görüntüleme: 245
@CMNet Okuru

Yalnız bu planda ambalaj atıkları da dahil edilmiş.Ambalaj atıklarını tehlikesiz atıklarda kapsam dışı bırakıyoruz.

@Tuğba CABİ

Tuğba Hanım internetten buldum. Doğru olmadığını beyan ettim. Formatın taslağını görmeleri için paylaştım :) Ne yazık ki yaptığımız çalışmaları buradan paylaşamıyoruz.

Çokca onay yazısı aldım. Ancak son başvurumda atık sahası için yapı kullanım izin belgesine gerek olup olmadığı konusnda görüş yazısı istendi ve belediye tarafınfan atık sahası yapı kullanım izin belgesine tabi bulundu. Altı beton, üstü sundurma ve bölümlendirme işi tellerle yapılı.

Bilgilerinize.

Sayın Fidan,
Her geçici deponi alanı için isteniyor mu?Atık sahanızın örnek bir fotoğrafı var ise paylaşabilir misiniz?

@Filiz Bali
böyle bir yapıya yapı kullanma izni istememeleri lazım. çünkü bu şekildeki sundurma konteyner vb yapılar yapı kullanım izni kapsamında değil diye biliyorum.

Bildiğim kadarıyla 50 cm'den yüksek beton yapılarda bu şekilde sıkıntılar çıkabiliyor. Bu orman arazilerinde daha da az olabilir. Bu nedenle yapının beton dışı malzemeden yapılması daha uygun olacaktı. fotoğrafını koyabilirseniz beraber tartışabiliriz konuyu

tahmini değer belirtiyorsunuz. bende öyle dedim sonra geri döndü ekledim gönderdim. bence saçmada çıkmayan bir atık için miktar belirlemek ama yapacak birşey yok