• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık Yönetim Planı (Güncel)

Atık yönetim planı için yazı gelmedi mi size ? Çünkü eklerinde bunlar yok hatta bu ekleri gönderdiğim için geri geldi atık yönetim planım sadece bir önceki yıla ait atık beyan formu istendi. Düzeltip geri göndermiştim.

Arkadaşlar Merhaba,
İl Müdürlüğüne sunduğum Endüstriyel Atık Yönetim Planım uygun bulunmadı. Bu durumda yenileyip göndermem gerekiyor. Ancak eklerde aynı evraklar olacak. Bu evrakları da tekrar eklere koymam gerekir mi? Ön yazısında belirtsem sizce bir problem olur mu?

Dilekçeyi daha önceden hiç vermemiş gibi en başından hazırlayın.
Eski evraklardan hangilerinin olup olmadığını kontrol etmiyorlar.
Ben de red yedim. Ekteki formata göre tekrar hazırlayıp gönderin dediler

Ekli dosyalar

• duyurular2825_1.doc
    72.5 KB · Görüntüleme: 241
Benim hazırladığım ilk başvuruya da red vermişlerdi. Ancak eklerde yer alan UATF leri geri vermemişlerdi. Bende ikincisini hazırlarken ilk dosyada sunulmuştur yazısı ekledim kabul ettiler ve onaylandı.

Merhaba arkadaşlar,

Mobilya üretiminde kullanılan sunta ve mdf lerin işlenmesi sonucu sunta ve mdf talaşı proses gereği oluşmaktadır.Biz şu anda bu talaşı kalorifer kazan sisteminde ısınmada kullanmaktayız.Bunun ile ilgili çevre iznine tabi tutulmadık ve sadece emisyon ölçümlerini yaptırmamız istenmiştir.Emisyon sonuçlarımız da iyi gelmiştir.Yaz ayında ise bu tip atık talaşlarının yakılması söz konusu olamamaktadır.Bu durumda biriken bu talaşları ne yapmamız gerekir acaba ? Lisnaslı firmalara mı vermek gerekiyor ve bu tip atık talaşları alan firmalar var ise irtibata geçerlerse çok memnun olurum.

Diğer bir konu ise,bu talaşların ne tür bir atık olarak değerlendirilmesi gerekir acaba?(Tehlikeli ,Tehlikesiz) Bunun bu tür fabrikalar için ciddi sıkıntı olduğunu düşünüyorum.Bu konu hakkında bilgisi olan ve bu tarz işletmelerde bu konu üzerine çalışan arkadaşlarımın yardımlarını bekliyorum.

Şimdiden herkese teşekkürler...

firmaların genel sigortasının içerisine atık depoları ile alakalı bir madde yazılması halinde mali soprumluluk sigortası yaptırılmayabilir. İl müdürlüğünden aldığım bilgi .

@Turan ELİEYİOĞLU

Sunta neden tehlikeli atık olsun ki? ayrıca ambalaj atığı kapsamında da değerlenidirilecek bir atık değil. Bence onları çimento fabrikaları gibi yerlere para karşılığında satabilirsiniz. Bir arayıp konuşun derim.

@Cansu Bağ

Cansu Hanım, Bu format ne zaman yayınlandı acaba? yani bu şekli ile.Duyuru linki vs. varmı acaba?

Ben 2 ay önce bir tesisim için geçen sene yayınlamış oldukları format ile hazırlamıştım ve bana red yazısı geldi Denizli İl Çevre' den. Denizli il Çevre' nin kendi sitesinde buldum bu formatı. Red yazısının ekine de bu formatı eklemişler buna göre uyarlayın diye. Manisa İl Çevre' nin sayfasına da baktım format aynı. Tesadüf oldu benim için.

Arkadaşlar Merhaba,

Açıkcası çok kafam karıştı beni aydınlatır mısınız?

Şimdi yıl 2013. Benim 2012 yılının atık yönetim planını yapmam gerekiyordu. Ben bunu eski formata göre yapmıştım ocak ayında. (Ayrıca yeni bir format olduğunu buradan öğrendim. Formatın değiştiği ile ilgili firmama bir yazı gelmedi. Çanakkale'nin Çevre Şehircilik Müdürlüğü'nün sayfasında da bunla ilgili hiç bir duyuru bulunmamakta. İl çevreye sık sık gitmeme rağmen bununla ilgili uyarı almadım.)

Şimdi benim yeni bir atık yönetimi planı hazırlamam mı gerekiyor? Bahsettiğiniz gibi hem tehlikeli hem tehlikesiz atıkları içeren? Geç kaldığımı düşünüyorum ama hiç bir uyarı vs. almadım İl Müdürlüğünden. Bir de Endüstriyel atık yönetimi planımı hazırlayacağım? Kafam allak bullak oldu.

Bir de diğer bir anlayamadım şey, şimdilerde ya da geçmiş yıllarda gönderdiğiniz planların -üstyazı ile sunduklarımızdan bahsediyorum- okeylenip okeylenmediği bilgisini nasıl alıyorsunuz? Çanakkale'de ben herşeyi hazırlayıp gönderiririm. Eğer denetim olursa eksik ya da yanlışımı o zaman denetim dosyasını incelerken bildirirler. İller arasında farklılıkları da okudukça kendimle çelişiyorum biyerde hata mı yapıyorum diye?

Şimdiden teşekkürler,

bu format geçen sene çıktı hatta manisa il çevre müdürlüğü manisa osb'deki bütün firmalara konuyla ilgili yazı yazdı. atık yönetim planlarının yeni formata göre yapılması gerekmektedir. çanakkale il müdürlüğü konuyla ilgili yazılı herhangi bir uyarı yapmadı. ancak bize denetime geldiklerinde sözlü olarak uyarı yaptılar. ben zaten bunun farkındaydım daha önce sunulmuş olan atık yönetim planının süresinin dolmasını bekliyordum. bu durumu belirttim ve birşey demediler. yeni formata göre atık yönetim planı hazırlayıp il müdürlüğüne gönderdim. il müdürlüğü tehlikeli atıkların kont. yönetmeliği gereği atık yönetim planının onaylamakla yükümlüdür. bunun için bize onay yazısı göndermeleri gerekmektedir. il çevrede tanıdıklarla yaptığım görüşmede tehlikeli atıklarla ilgilenen kişinin izinde olduğu bilgisini verdiler sanıyorum bayram sonrası onay yazısı bize gönderilecektir. Bu arada çanakkale il çevreye sık sık gidiyosanız bu konuyal ilgilenen figen hanım var o size yeni format hakkında ayrıntılı bilgi verebilir :)

@Adem Taş

Çok teşekkürler. 2 yıla yakındır çalışıyorum. Onay yazısı almadım hiç. Bu konuyu nasıl es geçtim bilmiyorum. Ayrıca madem il çevre yeni format istiyor, keşke bir yazı geçseydi elimize iyi olurdu açıkçası.

rica ederi. yazı gönderilebilirdi aslında sanıyorum konuyla ilgili yazılı bildirim yapmak çok önemsenmemiş olabilir. bende 2 hafta önce hazırlayıp gönderdim bakalım bize konuyla ilgili onay yazısı ne zaman gelecek sıkı takipdeyim :)