• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık Yönetim Planı (Güncel)

@jn6zo

Evet bu açıdan baktığınız zaman söyediğiniz mantıklı görünüyor. Ancak İstanbul İl Çevre nin istediğinin ekteki gibi olduğundan söz ediyorum, ayrıca şahsım adına mantıken de böyle olması gerektiği kanaatindeyim. 2 sene önce oluşmuş ve zaten beyan etmiş olduğum atıkları hala neden bildirme gayreti içerisine gireyim? bence mantıklı değil. Her neyse herkes kendi doğrusu doğrultusunda devam etsin planı onaylanan kişiler sonuçta istediklerini almış olurlar :)

Çevre izinleri bir zamanlar evraklarla yapılıyordu... Şimdi sistem modernize edildi...
Bence yetkili arkadaşlar atık yönetim planını bir müddet sonra online sistem üzerinden istemeliler... İsteyeceklerde...
İl çevre portal üzerinden onaylasın ( atık bildirimleriyle ve TABS beyanı ile çapraz kontrol etsin ) , bakanlıktan takip edilebilir olsun... İnsanlar aylarca bekletilmesin. Bu sistemi de çevre bilgi sistemi içerisine uyarlamalılar... Vs vs...

Her yıl bildirilen atıklar pek mantıklı gelmedi bana... Önemli olan o kodu taşıyan atığı hangi miktarda üretme potansiyeli... ama 3 yıl önce ama 2 yıl sonra... tahmini değerler veri olarak ellerinde olursa bakanlığın kapasite ve ihtiyaç belirlemesi dolayısıyla bertaraf ve geri kazanım yönündeki teşviklerin artacağı konusu değer kazanacaktır.

Selamlar

Merhaba arkadaşlar. Bir firmamın tehlikeli atık yönetim planı 2011 yılında yapıldı. Yönetim planları 3 yıllık düzenlendiği çin 2014 yılına kadar geçerlidir. Anak bu sene tehlikesiz atık yönetim planı da eklendiği için ben tekrardan yönetim planını hazırlamam gerekiyor mu?

Çevre il müdürlüğünü aradım bugün planları 3 yılda bir hazırlayın ambalaj atıklarını da endüstriyel atık yönetim planına dahil edin dedi.Şimdi ben ambalaj atığının ve hurda metal koduna ne yazıcam net bilemiyorum
20 01 40 metal hurda atıkları (sac kesim freleri)
20 01 01 kağıt karton (ambalaj atıkları) bu değerleri yazsam doğru olur mu?

@ecenil
peki birşey aklıma takılıyor. tehlikeli atıkları, atık yağları, bitkisel atık yağları teslim ederken form karşılığında teslim ediliyor ve böylelikle teslim edilen yer, miktar bilgileri belli oluyor. ambalaj atıklarında ise böyle bir durum olmuyor. belediyenin anlaştığı TAT firması gelip alıp gidiyor. bu durumda biz atık yönetim planında miktarları nasıl belirleyeceğiz

Şafak Bey
Acemiyim henüz bu işlerde bu konuda verdiğim cevap ne kadar doğru olur bilemem. Ambalaj atık beyan sisiteminde önceki yıl oluşan atık miktarı mevcut gelicek yıllar için tahmini de biz yapıcaz belediyeye verdiğin miktar dii lde beyan ettiğimiz miktarı kıstas alıcaz diye düşünüyorum en azından öyle yapmayı planlıyorum.

Miktarlar ya da kodlar değiştiği takdirde zaten atık yönetim planı revize edilip çevreye tekrar sunuluyor. Tahmin edilen miktarı geçmediği takdirde sorun yok.

Arkadaşlar ,
Atık yönetim planında istenen eklerin hepsini İl çevre istiyor mu.?

1- Ekler :

1. Bir önceki yıla ait Atık Beyan Formlarının birer sureti,
  2. Ulusal Atık Taşıma Formları (daha önceden gönderilmemiş ise),
  3. Atık depolama alanlarının gösterildiği İşletme vaziyet planı, Güncel Kapasite Raporu, Yapı kullanma izin belgesi.
  4. Geçici Atık Depolama Alanına ilişkin bilgiler/fotoğraflar.
  5. İşletmenin Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği kapsamındaki değerlendirme yazısı.
  6. İşletme proseslerine ilişkin İş Akım Şemaları ve Açıklamaları.
  7. Tehlikeli Atık Depolama Alanı Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası
  8. Atık Minimizasyon Uygulamasına yönelik izinler/onaylar ( var ise)
  9. Atık Analizleri, Sözleşmeler