• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık ambalaj sistemi

Mustafa Demir

Kayıtlı Kullanıcı
TAT ve Ambalaj gdt lerinde çalışanlar için yazıyorum.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
den bildirim yapabilen varmı acaba? Ek 7B'yi doldurmaya çalışırken kaynakta ayırma seçtikten sonra kimden alındı kısmına belediyenin adını giriyorum ancak sanırım bulması gerekiyor ve bulamıyor sistemde değişiklik yapılmış. benimle aynı sorunu yaşayan varmı?
TAT'da çalışan arkadaşlardan haber bekliyorum. :)

Belediyeden alınan karşık ambalajları kompozit olarak giremezsiniz @Meryem GÜNGÖR

@çvrmüh. aynı durum bendede var.girdi çıktı yapmamız gerekiyor.örne karışık ambalaj 15 01 09 geliyor bakiye atık olarak 19 01 02 çıkıyor gibi değilmi ben böyle yapıcam.eğer geri kazanım varsa ürün tanımlaması yapılacak.

@dilek kaya .
@Serhat Mehmet Kar söylediği gibi sadece atık kabul işlemlerinde girdi ve çıktı yapılacaksa girdi ne ise çıktı da aynı olmak zorunda farklı bir kodu sistem kabul etmiyor. 150106 girdiyse 150106 çıkışı istiyor kağıt,plastik... kodu kabul etmiyor.
proses tanımlaması yapıp proses işlemlerinden; proses girdisi karışık girilip, çıktıyı da tek tek tanımlayabiliyorsun sistem bunu kabul ediyor. Ama bizim için hangisi olması gerekiyor bilmiyorum. Bu hafta il müd. gitmeyi düşünüyorum. bu durumu sormak istiyorum. verdikleri cevabı burada da paylaşırım.

@dilek kaya
dilek hanım merhaba KDS ile ilgili yazılımcı ile telefon görüşmemizde 15 01 06 karışık amb. atıkları proses girdisi olarak girdikten sonra proses çıktısı olarak hangi amb. atıklarına ayrılıyorsa o şekilde gireceksiniz dedi fakat ben o şekilde girdiğimde raporlar kısmında R12 kısmı görünmüyor bu yüzden stoklar birbirini tutmuyor. sorun bildirden durumu anlattım cvp bekliyorum. sanırım sistemi TAT lar için yapmamışlar :)

@Gülşah Albayrak bence de Tat için değil bu sistem:)

sormak istediğim bir şey var size; kılavuz da "Proses girdileri ve proses çıktıları kontrol edilerek kaydedilir. !!! Proses girdilerindeki toplam miktar proses çıktılarındaki toplam miktara eşit olmalıdır. Girdi miktarı çıktı miktarından fazla olursa aradaki fark fire bölümüne sistem tarafından otomatik olarak hesaplanarak yazılır ve kullanıcıdan fire açıklaması kısmını doldurması istenir !!!" ifadesi geçiyor. Fire açıklaması kısmını nasıl doldurdunuz? ve fazla girdi stok olarak kaydedilmiyor mu, biliyor musunuz?:kötü:

@çvrmüh.
stok olması için prosesten geçmiş olması gerekir. yani diyelimki 100 kg karışık ambalajı prosese girdiniz(ayırma bandı vs) proses çıktısı olarak 80 kg kağıt 20 kg plastik ayırdınız böylece fireniz yok ama ayırma sonucunda 80 kg kağıt 15 kg plastik çıktı kalan 5 kg evsel atık vs. idi o zaman o firedir. ayırdınız kağıt ve plastik siz atık gönderim işlemi yapıncaya kadar stok olarak görünür.
umarım anlatabilmişimdir :)

@Meryem GÜNGÖR
çevre görevlisi olarak bildirim yapamaz mıyım? Firmanın çevre görevlisi bulundurma zorunluluğu yok ancak, çevre görevlisi olarak benim yapabilmem için mutlaka danışman firmaları mı kullanmam gerekir?