• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık ambalaj sistemi

Mustafa Demir

Kayıtlı Kullanıcı
TAT ve Ambalaj gdt lerinde çalışanlar için yazıyorum.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
den bildirim yapabilen varmı acaba? Ek 7B'yi doldurmaya çalışırken kaynakta ayırma seçtikten sonra kimden alındı kısmına belediyenin adını giriyorum ancak sanırım bulması gerekiyor ve bulamıyor sistemde değişiklik yapılmış. benimle aynı sorunu yaşayan varmı?
TAT'da çalışan arkadaşlardan haber bekliyorum. :)

Merhaba, 3 firmamız tek vergi numarası altında toplanmış durumda ve tek şifremiz var. Firmalarımızdan biri serbest bölgede yer almakta. Başlangıçta İl Müdürlüğü 3 firmanında ayrı şifresi olması gerekiyor dedi ve dilekçe yazıp kullanıcı adı şifre istedim. Sonrasında İl Müdürlüğü sizin vergi numaralarınız aynı bu yüzden Ankara ile görüşün firmaları ayırsınlar dedi. Ben de bakanlığı aradım. Bakanlığı aradığımda Serbest Bölgedeki firmanız dış ticaret rejimine tabii o yüzden oranın girişini yapmaya gerek yok dedi. Bunu yazıya dökmek için İl Müdürlüğüne dilekçe ile başvurdum fakat İl Müdürlüğü satın aldıklarınızı bildirmeniz gerekiyor dedi. Fakat şöyle bir şey var. Bir firmamız sisteme sadece kendi girişini yapmış ve girişi onaylanmış bile. Şimdi ben serbest bölgedeki firmamızın girişini nasıl yapacağım? Bir fikri olan var mı?

@Evrem Yeşil merhaba,
biz sözleşmeleri yükledik ve atık yönetim planını hazırladık. İl müdürlüğü onayına gönderdik. Yeni onaylandı. eksiklik olsaydı revize olarak geri gönderilirdi diye düşünüyorum.

Arkadaşlar merhaba,
KDS ile ilgili sorum olacak. Biz ambalaj atığı toplama ayırma tesisiyiz. Proses girdisi olarak belediyeden o ay içinde gelen karışık ambalajın toplam miktarını yazıyorum. Peki proses çıktısı olarak pet,pe,pp bunların hepsinin toplamını 150102 olarak mı göstermem gerekiyor. Fire miktarını gelen hakediş raporlarına göre mi yazmam gerekiyor. ve Ürün/yan ürün kısmını nasıl doldurmam gerek bilgisi olan var mı?
Sorum biraz uzun ve karışık oldu sanırım. :)
Teşekkür ediyorum:harika:

Ceren hanımın söylediği gibi proses çıktısı yapmayacaksınız gelen ve giden tehlikesiz atık kısmını dolduracaksınız ancak, girişi karışık ambalaj atığı olarak girdiğinizde çıkışta malzemelerin ayrı ayrı çıkışına sistem izin veriyor mu hiç denediniz mi @çvrmüh.

karışık atıklar, kağıt, plastik cam atıkların hepsi bir bütün olarak geliyorsa bu kompozit atık olarak değerlendirilir.

Ben ocak ayı için yaparken karışık ambalaj atığı olarak aldığımız malzemeleri ayrı çıkış yaptım ama sistem kabul etmedi mecburen gelen malzemelerli ayrı kalemler olarak oranlayıp kdsye o şekilde giriş yaptım ve sonra çıkış gösterebildim ondan sordum :) @Meryem GÜNGÖR

Bende aynı şeyi yaşadım oradan biliyorum :) @Serhat Mehmet Kar

eğer ayrı ayrı toplanıyor ise, bir seferde sadece kağıt alıyorsunuz diğerinde plastik atık alıyorsunuzdur ama ayrı ayrıdır gerek yok ama hepsi karışmış bir şekilde alıyorsanız ve ayırıyorsanız bu işlemi yapabilirsiniz @Ceren Saydam

Kompozit olarak girilmesi derken anlamadım ben aslında kompozit malzemeler tamamen farklı bir atık türü değil mi neden o şekilde giriliyor. Yani tetrapaklar falan kompozit türü değil mi belediye çalışması yapan arkadaşlara sormak lazım nasıl yapıyorlar.
Yani ayp de belirlenen oluşan amb. atık muhteviyatına göre oranlar alınıp o şekilde ayrı atık türleri olarak girilmeli gibi geldi bana :D

Ne bileyim kompozit ambalajlarda en az 2 farklı malzeme türünün birleşimi ile oluşan ambalajlar ya ondan dedim ben kompozit olarak giriliyor olması ilginç geldi :D

@Ceren Saydam @Serhat Mehmet Kar
Belediye sisteminden karışık olarak geliyor atıklar. Sadece tehlikesiz atık girdi ve çıktı yapmam gerekiyor ve bunları ürün tanımlaması yapmadan direkt girdi ve çıktıya 150101 150102... şeklinde olması gerekiyor. Yanlışlık var mı acaba

kds ' yi daha önce kullanmadığım için bir başkasından yardım alma gereksinimi hissettim, burada çözüm bulacağımı düşündüm.
ilginize teşekkür ediyorum.:)