• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık ambalaj sistemi

Mustafa Demir

Kayıtlı Kullanıcı
TAT ve Ambalaj gdt lerinde çalışanlar için yazıyorum.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
den bildirim yapabilen varmı acaba? Ek 7B'yi doldurmaya çalışırken kaynakta ayırma seçtikten sonra kimden alındı kısmına belediyenin adını giriyorum ancak sanırım bulması gerekiyor ve bulamıyor sistemde değişiklik yapılmış. benimle aynı sorunu yaşayan varmı?
TAT'da çalışan arkadaşlardan haber bekliyorum. :)

günaydın arkadaslar
piyasaya süren ambalaj sisteminde devreden yükümlülük kısmında eksi bir kg girişi yapılmış bununla ilgili bilgisi olan var mı?

Arkadaşlar merhaba,

Farklı şehirlerde şubesi olan ve merkezi İstanbul'da bulunan tesisler için bütün şubelere tek bir yerden ambalaj beyanı yapılacak. Şimdi bu beyan yapıldıktan sonra, ambalaj beyanının yapıldığına dair dilekçeyi İstanbul İl Çevre'ye mi vereceğiz yoksa şubenin bulunduğu şehrin İl Çevre Müdürlüğü'ne mi? Konuyla ilgili net bilgisi olan var mı? Çünkü merkezi İStanbul olan her firma için dilekçeyi İstanbul'a vereceksek vay oradaki İl Çevre'nin haline :S

@Tuğçe Özdemir
en başka lisans yere verilir firmaya değil. O yüzden lisans veren yer o ildeki çevre il müdürlükleridir ve kayıtları onlardadır bu yüzden bulunduğu tesislerin il müdürlüklerine verilecek.

Arakadaşlar bizde tehsiz atık toplama ayırma firmasıyız.Tehsiz atıklarınızı ambalaj firmalarından hurdacılardan sahıs firmalarından alabiliyorsunuz tehsiz atık toplama ayırma belgesi olmak sartıyla.Sizde aldığınız tehsiz atıkları tehlikeli atık toplama belgeli firmalara yada tehsiz atık geri kazanımı yapan firmalara verebiliyorsunuz.Fakat bununla ilgili son vize eğitiminde konuşulan ve tanıdıgımız firmaların bakanlıkla telefon görüşmelerine istinaden tehsiz atık toplama ayırma belgesi ile atık alan firma sadece tehsiz atık geri kazanımı olan firmaya satabilirmiş böyle demişler.Aslında elimde tam aksi bi yazı var.Tehsiz atık toplama ayırma ile mal alan bir firma başka bir tehsiz atık top.ayırma belgeli firmaya satabilir diyor.İşin içinden cıkamadım.Bakanlığa tekrar yazı yazıcam.Sizde bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.Ambalaj gelincede tatlar tatlara mal satamıyor ve tatlar sadece gdtye mal satıyor.tatlar sanayiden ve mücavir alan içindeki yerlerden mal alımı yapabiliyor belediye kapsamında.Diğer bi konuda gdt lisansı olan bir firma malzemesini geri dönüştürdükten sonra satıyor ve 8cye işliyor.8cden sonra ise artık o malzeme thsiz atık oluyormuş.Satacağımız yerinde tehsiz atık geri kazanımı olan bir firma olması lazımmış.Bunla ilgili elimde resmi yazı var.o yüzden kütle denge sistemine girmemiz gerekiyormus ambalaj top.ayırma ve ger dönüşümü olan tesislerin.Şimdiden tşkler.Benim bildiklerim Bunlar.Sizdde bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.

@dilek kaya
Dilek hanım paylaşımınız için tesekkurler
Aslında elimde tam aksi bi yazı var ve
Bunla ilgili elimde resmi yazı var. demişsiniz bunları paylasabilir misiniz bizimle de

Merhabalar,
Bildiğiniz üzre Ocak 2016'dan itibaren ambalaj bilgi sistemi üzerinden yapacağımız beyanlarımızı çevre ve şehircilik il müdürlüklerine göndermeden önce, 7B ve 7C bildirimlerinin tamamının onaylı olması gerekmekte.
Geri Dönüşüm Firmalarında Çevre Mühendisi olarak çalışan çok değerli meslektaşlarıma bildirimlerinin onayı konusunda hassas olmalarını buradan da rica ediyorum.
Aramama rağmen bildirimleri 2 aydır onaylamayan Dunapack Dentaş, Retek Selüloz, Berat Pet ve Pınarbaşı Cam'da görev yapan arkadaşlarım varsa eğer, buradan da görürlerse önemserlerse bu işi sevinirim.
Saygılarımla..

Arkadaşlar ek-8c bildirimlerini artık gönderebiliyoruz bilginize.

Merhaba arkadaslar;
benim bir sorum olacaktı,şimdi biz il müdürlüğüne tüm bildirimleri yaptık fakat ocak ve mart ayı revize istedik ve düzeltip öyle gönderdik ama il müdürlüğü onaylayamıyorum diyor bu konu başına gelen var mı nasıl düzeltebiliriz acaba?

Arkadaşlar Ambalaj beyanımı yaptım fakat 3 gündür rapora tıkladığım halde hata veriyor, beyanın çıktısını alamıyorum. sizde de bu durum var mı??

İlk defa bu işe bulaşanlar için gerçekten çin işkencesi gibi birşey bu olay.kullanıcı adı kod numarası aldık portala giremiyoruz,girsek napcaz orasıda ayrı konu :)

benim sorum belgelendirme ile alakalı
belgeleme yönetiminden ek 7c belgeleme diyorum sadece ekim,kasım ve aralık aylarının bilgileri cıkıyor neden diger bildirimler cıkmıyor.
sistemsel sorun ekte verilmiştir ve çevre il müdürlüğü atık yönetim planını onayladıgım dediği halde bizim sistemde ve belediyenin sisteminde onaylanmamış gözüküyor.bunu nasıl düzeltebiliriz bakanlıgı aradım ulaşılmıyor mail de attım dönüş yok

@mstf_yldzbş benimde onaylandı. aynı sorunu yasadım belgeleme sütunu yok ve belge paylastırmada yok bakanlığa ekran görüntüsünü falan yolladım cevap gelmedi.
bugun tekrar attım aynı maılı ıletıp duruyorum cevap yazana kadar devam edecem