• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık ambalaj sistemi

Mustafa Demir

Kayıtlı Kullanıcı
TAT ve Ambalaj gdt lerinde çalışanlar için yazıyorum.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
den bildirim yapabilen varmı acaba? Ek 7B'yi doldurmaya çalışırken kaynakta ayırma seçtikten sonra kimden alındı kısmına belediyenin adını giriyorum ancak sanırım bulması gerekiyor ve bulamıyor sistemde değişiklik yapılmış. benimle aynı sorunu yaşayan varmı?
TAT'da çalışan arkadaşlardan haber bekliyorum. :)

@Olgaç Sürmelihindi
Haksızsınız.Birinden yardım istiyorsanız rica edersiniz.Sorunuzu okudum ama üslubunuzdan dolayı cevap vermek istememiştim.Sorunuzun cevabına gelince,
TAT'dan GDT ye gider pusulası düzenlersiniz.Örneğin 50 ton PE Ek 7C çıkışınız var.GDT de Ek 8B de 50 ton PE göründü onay verdiniz bildirim tamamlandı.Eğer kestiğiniz gider pusulasını da girerseniz GDT girişiniz 100 ton PE'ye çıkar ve GDT Ek 8C den 100 ton çıkmak zorunda kalırsınız bu da 50 ton malzemeyi almadan stok yapmak demektir ve yanlış olur.Kendi firmalarınız arasındaki TAT'dan GDT ye bildirdiklerinizi sadece onaylıyorsunuz.GDT nize diğer TAT lardan gelen fatura/irsaliye girişlerinizi Ek 8B den girişini yapıyorsunuz.

Gülay hanıma katılıyorum sorunuzu bende okudum fakat cevap alamadığınız 1 saat içinde yaptığınız yanlış yorumdan dolayı cevap vermek istemedim.

Cevabınıza gelince Gülah hanım yeterince açık yazmış zaten kısacası; çıktınız girdinizden fazla olamaz ve gider pusulası sisteme girilmiyor. Bizzat gidip İl Çevre ve Şehirciliğe sordum.Gider Pusulası aylık beyana girildiği takdirde ise usulsüzlük olarak belgelenip hakkınızda işlem başlatılıyor (Toplamacılardan ve hurdacılardan mal almak yasak olduğu için).Örnek ile açıklarsak; TAT için 50 ton faturalı girdiniz var diyelim, 20 ton da toplayıcıdan aldınız ki bu yasal değil, TAT çıkışını 70 ton gösterdiniz, GDT girişi de 70 ton olur. Herhangi bir fire yok ise GDT çıkışı da 70 ton olur. Fakat il çevreye aylık bildirimde bulunurken "Gider pusulasını" sisteme giremeyeceğiniz için toplamda 50ton girdi ve 70 ton çıktı görünmüş olur. Haliyle İl Çevre'de size bunu sorar. 50 giriyor madem 70 nasıl çıkıyor diye...

@Gülay Kudret Birdal
ama ben ole kotu bısey demedım aynı soruyu sordum oyuzden kımse cevap vermedı uslubumu sertlestırdım bende ama benım bıldıgım ek 8b den yalnızca granur gırısı yapıyoruz yanı kendı fırmamıza cıkıs yapıyoruz buda ek 8 bden gozukuyor ek 8 bye aynı mıktarı gırmeye gerek yok dıye bılıyorum lisanslı tat secenegını secmeye gerek yok cunku mıktar artacak bu sefer dogru degılmı

@Olgaç Sürmelihindi

TAT olarak EK 7Cden lisanslı GDT olarak kendi firmanızı seçerseniz, çıkış yaptıklarınız otomatik olarak 8B'de görünüyor, siz görünenlere onayla dedikten sonra zaten onlar girdi olarak işlenmiş oluyor. Sizin tekrardan mauel olarak elle girdi yapmanız aynı veriyi 2 kere girmek demektir. O yüzden 1 kere 8B den onaylamanız yeterli.

@Sena Çetinkaya

tamam bazı fırmalar ek 8 b ye tekrar lisanslı tat dıyerek kendılerıne cıkıs yapıyorlar bu yanlıs bırsey sunuda soylmekte fayda var cıkıs gırısten buyuk olabılır ozaman stok gosterırsınız eger sızın hurda toplama yetkınız varsa toplayabılırsınız bunda bı sakınca yok eger yetkınız yoksa bunu alamazsınız atık kodlarında ne yazıosa onu alabılırsınız ambalaj sıstemınde stok mıktarını bosuna koymamıslar

@Olgaç Sürmelihindi

ayrıca sız lısansız fırmalardanda atık toplayabılırsınız bunun artık kac kılo ıse gerı donusume gonderıp gerı kalanını ıse yaramayanı baska fırmaya satabılırsınız

**Ek 8B girdilerin girildiği bir sistemdir, oradan lisanslı TAT'a nasıl çıkış yapılıyor? EK-8C'yimi kastediyorsunuz? Ayrıca stok gösterebilirsiniz tabi ama Yeni bir tesis iseniz veya İl çevre sizin kapasitenizi arazinizi az çok biliyor ise, her ay 20 ton fazla çıktı gösterdiğinizde yıl sonunda 240 ton stok görünecek ve bu kadar stoğunuz olmadığı anlaşıldığında ise yaptırım ile siz karşılaşırsınız.

**Ayrıca lisanssız firmalardan toplamakta bir sıkıntı yok zaten, sanayi kurulusu olmak kaydı ile... Fakat TAT veya GDT lisansı olmayan hurdacılardan veya sokak toplayıcılardan mal alınması yasak...

merhabalar yeni başladğım işte tat lisansını almak için uğraşıoz ilk etapta gfb veriyorlarmış bunu nasıl alabiliriz detaylı bir şekilde anlatıp yardım ederseniz sevinirim ve işe başlamadan önce burdaki mühendis belgeleri yollamış iş akım şeması kabul edilmemiş bu konuda elinde döküman varsa bana yollayabilirse iyi olur e mail adresim [email protected] patronlar bilmiyor nasıl başvurulacağını bende bilmiyorum acill yardımm lütfen !!!!

@Olgaç Sürmelihindi
Aynı miktarı girmeyeceksiniz doğru biliyorsunuz.sadece TAT Ek 7C den bildirdiklerinizi GDT Ek 8B den onaylayacaksınız bildirim sona erecek o malzeme için.

@veysel söyler
iş akım şemasını ekleyin buraya bakalım eksiklerini bulmaya çalışalım.

@veysel söyler
İş akım şeması değil proje özetinin figürasyonlu modeli olmuş, hatta o bile olamamış.Mailinize atıyorum.Kolay gelsin.

teşekkür edeerim bişey daha sorabilir miyim ya bu tat lisansı için bi bilgniz varmıydı acaba daha başvurmadım ama gfb yi nasıl alabileceğiz yardımcı olursanız sevinirm

@veysel söyler
Zor değil hemen öğrenirsiniz.Yarın elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Ben yardımcı olabilirim sanırım gfb için, öncelikle kendinizi TAT tesisinin Çevre görevlisi olarak atadınız mı?
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
sitesinden İşletme Protokol İşlemleri menüsünden :) Eğer yetkili kişi siz iseniz bir sürü evrak işi olarak, bunların ne olduğunu biliyorsanız anlatmama gerek yok, eğer yeni iseniz direk resim yükleyeyim ve sizde bakın neler lazım olduğuna :)

ben daha yeniyim benden önceki mühendis arkadaş başvurmuş ama iş akım şeması kabul edilmemiş nasıl başvurulacağını hiç bilmiyorum ne yapacağımıda patronlarımda bilmiyor beni yönlendirebilsinler öyle kalakaldım yani anlayacağınız belgeler felan tamammış yani bundan sonra ne yapabilirm benim üzerime düşen görev ne onu bilmek istiyorum bu işleri yapmak istiyorum en azından bir bilgim olsun

teşekkür ederm gülay hanım ilgileriniz için :)

@veysel söyler
Word dosyası yolladım resim hiç yok.word açılmadıysa tekrar yollayabilirim.

gönderdiğiniz dosyada opendocument metni uzantısı olarak geçiyor iş akım şemesı diye başlık var ama altı epey bi boşluk yani göremediğim şey o yani elinizde şekilsel olarak varmıydı acaba

@veysel söyler
Problem anlaşıldı PC yi kapattım tekrar yollayamıyorum yarın öğleden önce mailinize yollarım. Zaten çok basittir, görünce ne kadar kolay hazırlandığını ve eski mühendis arkadaşın hazırladığının iş akım şeması olmadığını anlayacaksınız :)