Öncelikle belirteyim Çevre Mühendisliği yapmıyorum fakat nacizane görüşüm,
linkedin.com sitesine üye değilseniz üye olun. Sizden istediği bilgileri doldurun. Tecrübeli ve tecrübesiz olmanız mühim değil. Çünkü tecrübesiz insanın yapacağı işler farklıdır, tecrübeli insanın yapacağı işler farklıdır.
Daha sonra hangi firmalarla çalışabilirsiniz onu araştırın. Mutlaka her firma ve her iş size uygun değildir. Eğer çalışmak istediğiniz yer varsa oranın şartları neler, onu öğrenin ve eksikleriniz varsa kapatın. linkedin hesabınızı işletmelerle paylaşın. Son olarak da randevu alın ve ofislerine gidin yüz yüze görüşün. Şartları dinleyin ve katı olmayın, karşılıklı fedakarlık yaparsanız uzlaşmamanız pek olası değil. Hepimiz para için çalışıyoruz fakat işletmeye henüz bir değer katmıyorken çok fazla ön plana parayı koymamanızı tavsiye ederim. İlerleyen aşamalarda eliniz güçlendikçe ve tecrübeniz arttıkça maddi ve sosyal imkanlarınız da artacaktır. Artmıyorsa size daha uygun bir yere transfer olmanın vakti gelmiştir.
Her bulduğunuz işletmeye deli gibi CV göndermeyin. Hiç çalışmayacağınız yerdeki insanların da zamanı değerli onları boşuna meşgul etmeyin.
Size değer veren ve sizin de değer verdiğiniz insanlarla, işletmelerle çalışın.
İş bulmak kolay değil biliyorum fakat şunu unutmayın sizin nasıl işe ihtiyacınız varsa işletmelerin de personele ihtiyacı var.
Bu arada ben işlerimi hep internet üzerinden buldum (: internetin gücünü de küçümsemeyin.
Hayatta başarılar dilerim.