Selamlar;
Öğrencilikte yaptığım işlerin çoğunu internet sayesinde bulan birisi olarak; sadece bu* kısma kendi adıma katılmıyorum.
*"Bilgisayar başında oturarak iş bulunmaz ben onu biliyorum.."
Öğrenciliğimden beri bir şekilde çalıştığım için işsiz kalmadım bu yüzden sizi çok iyi anlamayabilirim fakat işim de Çevre Mühendisliği değil maalesef. Bu yüzden belki Çevre İşleri internetten zor bulunabiliyor olabilir, bilemiyorum.
Ahmed Arif Çelik Bey'e katıldığım kısım ise işinizin peşinden koşmanız gerektiği kısmı. İş kurmak, idare etmek vs kolay değil. Herkesin altına girebileceği bir sorumlulukta değil fakat yine de orada sizin yolunuza bir ışık tutmuş, hibeler, projeler, kalkınma ajansları gibi...
En azından bunları araştırarak başka bir bakış açısı kazanabilirsiniz.
Ayrıca çevreniz ile sürekli iletişim halinde olmanızı tavsiye edebilirim. İletişim halinde olabilemek çok önemli bir konu. Çalışan, çalışmayan, başka mesleklerde olan ve diğerleri. Bazen siz işe koşsanız da olmaz fakat çevrenizde kaliteli insanlar olursa iş size gelebilir. Bu da yalnızca çevrenizle alakalıdır. Çevrenizi ne kadar geniş tutarsanız, alıcılarınız ne kadar açık olursa hayatta karşınıza o kadar fazla seçenek çıkar ve karar vermek size kalır. Eğer çevrenizde size faydasız etkenler varsa bir an evvel kurtulmanın yollarına bakın. Nasıl yaşamak istiyorsanız, hayatınızı nasıl şekillendirmek istiyorsanız o çevreye dahil olmanız gerekir.
Dua etmenin çok çeşitli yolları vardır ama Önce dil ile istersiniz sonra eyleme geçmeniz gerekir. Dünyada her şey bir sebebe bağlanmıştır. Siz de sebep ne ise onu bulun ve yakasını bırakmayın. Gerisi nasip...
Bunu söylemek bana ne kadar kolaysa da uygulamak bir o kadar zor.
Benim hayat görüşüm size uygun gelmeyebilir fakat amacım buradaki herkes gibi size yardımcı olabilemek, kendi bakış açımdan gördüklerimi ne kadar aktarabildiysem o kadar.
Herkese iyi yıllar dilerim. Allah iş isteyen iş, aş isteyene aş, eş isteyene eş nasip eylesin