• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tüm Sınav Soruları Buraya

Can Avşar

Antalya İl Temsilcisi
Etkinlik Grubu
Katılım
25 Şubat 2009
Şehir
Antalya
Firma
ARÜV ÇEVRE MÜH. A.Ş.
Evet arkadaşlar derslerde sorulan vize, final tüm sınav sorularını bu başlık altında paylaşalım.

Paylaşım şekli
Üniversite :
Dersin Adı :
Dersin Hocası :
Sınavın Tarihi :
Sınav Soruları :

Bu şekli bozmazsak güzel bir arşiv yaparız. Hadi herkesi Bekliyorum.

Üniversite : Süleyman Demirel Üniversitesi
Dersin Adı : Katı Atıklar
Dersin Hocası : Yrd.Doç.Dr. İsmail Tosun
Sınavın Yılı : 2007 Güz
Sınav Soruları :
 

Ekli dosyalar

  • Katı atık vize soruları.pdf
    214.6 KB · Görüntüleme: 2,998
Şeker Fabrikası gerçek prosesini yazayım ben size
1. Çöktürme Lagünleri
2.Havalandırma
3.Kaba Izgara
4. İnce Izgara
5. Mekanik Izgara
6. Dengeleme
7. Hidroliz
8. Anaerobik arıtım
9. Lamella Gazsızlaştırma
10. Nitrifikasyon - Denirifikasyon
11. Son Çöktürme

Eğer ki su pancar yüzdürme de kullanılacak ise
1.Kaba Izgara
2. İnce ızgara
3. Çöktürme
tekrar kullanım olarak verilir.
 
kanalizasyon dersinde çözüyorlar kardesım bunu valla ders notları olsa yapardık yani :D bunların tablolarıda vardı yanlız
 
Merhaba,
Eğim uygun, akış hızı ve doluluk oranı yüksek olduğu için uygun değil. Debinin yüksek olması durumu ne sorun getirir ve öneri olarak tezimizde neyden bahsedebiliriz?
 
karbon ekonomisi nedir ?
 
Öncelikle santralim olmadığı için ben değilim mesela. Ödevinizin cevabını da ben vereceğim için siz de olmayacaksınız maalesef. Bu işin kazananı öncelikle enerji santralleri, sonrasında devlet ve çevredir. Enerji santralleri tasarruf eder, devlet statü kazanır ve çevre daha fazla korunur.

Kusura bakmayın ama üzülüyorum artık. Yönlendirme yapmalarımız da yetmiyorsa, biz aynı firmalarda nasıl çalışacağız sizlerle?
 
Biz sizlere sora sora öğrencez.Ben hem size sorup hemde internetten araştırmamı yapıyorum.sorumlu bir öğrenciyim sizin içiniz rahat olsun.
 
@büşra arşüb ne yazık ki @Cem Yılmaz arkadaşımız haklı. Şöyle yapalım formda bunla ilgili sizi aydınlatacak birçok doküman paylaştım. Bazıları bizzat katıldığım PMR toplantılarından dokümanlar. Bunun dışında @Cem Yılmaz paylaştığı linkten bulabilirsiniz. Soru çok komplex yani ucu açık araştırmalarınız sonucu şunu şunu buldum, şöyle düşünüyorum ama sizlerin görüşleri veya daha farklı ileriye dönük neler olabilir gibi olursa daha kolay yardımcı olabiliriz :)
 
10 mg P/L içeren bir atıksu alum kullanılarak kimyasal çöktürme yöntemi ile arıtılmaktadır. Yapılan ön çalışmalar sonucunda bir mol P için 2,0 mol Al gerektiği belirlenmiştir. Atık su debisi 15000 m3/gün olduğuna göre oluşması beklenen ilave kimyasal çamur (alum çamuru) miktarını ?? ??/?ü? cinsinden hesaplayınız.

Çamuru oluşturan bileşenler

Al0,8(H2PO4)(OH)1,4, Mol ağırlığı = 142,4 g/mol

Al(OH)3, Mol ağırlığı = 78 g/mol
 
Merhabalar. Çevre mühendisliği alanında çamur dezentegrasyonu hangi çevresel problemlerde çözüm olmuştur ? Yardım edebilen olursa çok sevinirim :)
 
Soru-1 Web sitelerini, literatürü ve/veya ilgili üreticilerin teknik raporlarını/kataloglarını inceleyerek, boru içi (kapalı, basınçlı) UV reaktörlerini anlatıp, tartışınız. Akım şemaları, reaktör çizimleri, görseller, vb. teknik detaylar sununuz. Kullanılan UV lamba türleri, lamba teknolojileri, reaktör konfigürasyonları, ekipman seçimi, otomasyon, hidrolik hususlar, hidrolik kısa devrelerin engellenmesi, lamba temizleme prosedürleri, dezenfeksiyon etkinliği, kullanım alanları, varsa referans projeler gibi hususları tartışınız. Bu tür bilgiler genellikle ticari olarak satışı yapılan boru içi UV reaktörlerini üreten firmaların web sitelerinde de bulunabilir. Ders notları hariç olacaktır, ders notlarını aynen ödevine yazanlar puan alamayacaktır.

Soru-2 Ders notlarında ve dersde anlatıldığı üzere, ozonlama içme suyu arıtma tesislerinde oksidasyon ve/veya dezenfeksiyon amacıyla uygulanmaktadır. Web sitelerini, literatürü, teknik raporları, kitapları vb. inceleyerek, içme suyu arıtma tesislerinde ozonlama prosesinde (jeneratör ve temas tankı dahil) karşılaşılan teknik işletme sorunlarını listeleyerek tartışınız. Bu teknik sorunlara su kalitesi ve yan ürün oluşumu ve mikrobiyal giderim etkinliği hususlarını da dahil ediniz. Ders notları hariç olacaktır, ders notlarını aynı cümle ve ifadelerle ödevine yazanlar puan alamayacaktır.
 
Üst