• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikesiz atık toplama ayırma tesisi

Ayşe Zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Temmuz 2011
Merhaba, bildiğiniz gibi tehlikesiz atık toplama ayırma tesisleri bazı tehlikesiz atıkların geri kazanımı tebliği doğrultusunda oluşturuluyor. Bu tesislerin toplam alanı, kapalı alan açık alan vs. gibi alan bilgileri konusunda bilginiz var mı? Bağlayıcı, en az şu kadar olması gerekir şeklinde bir hüküm var mıdır, ben göremedim.
 
bilgiler için teşekkür ederim, tehlikesiz atık kabul işlemlerinde sokak toplayıcılarından veya hurda işi yapan şahıslardan alınan tehlikesiz hurdaları açıkalama kısmına nasıl doldurmalıyız acaba ? birde farklı şahıslardan alındığı taktirde nasıl bir yol izlenir ? alanda tecrübesi olan fikir belirtebilirmi toplayıcı kaynaklımı yazmak lazım ?
 
Evraksız veya tutanaksız atıklarınızi beyan edemezsiniz. Toplayıcılardan gider pusulası ile alıp açıklama kısmına adını ve tcsini yazabilirsiniz. Unutmayınız ki normal şartlarda 3. şahıslardan atık almanız yasak. Denetime geldiklerinde sorarlarsa toplayıcı değil de atık sahibi olduğunu belirtmenizde fayda var.
 
ekran.JPGekran.JPG

tehlikesiz atık kabulu bu şekilde yapılıyor anladığım kadarıyla burada belge yüklenebilecek bir yer yok sadece atık üreticisi veya açıklama girmek gerekiyor,

atığın geldiği yer belli bir kurum ise yukarıdan seçilir, belli bir kurum değilse şahıssa mesala açıklama kısmına belirtilir diye tahmin ediyorum. o açıklama kısmına şahsın T:C. si

mi yazılır yoksa gider pusulası ile alındığı için şu numaralı gider pusulası ile temin edilmiştir mi denir yoksa toplayıcı kaynaklı alınan atık deyip genel bir ifade mi kullanılır ?

ayrıca gider pusulası ile tehlikesiz atıkların hurdacılardan ambalaj değil herhangi bir yasak durumu olduğunu bilmiyorum bu konuda bir nerede bir bilgi ver yönetmelik

madde side paylaşırsanız sevinirim.
 
merhaba katı atık tesis işletimi dersi için bir ödev hazırlıyorum entegre katı atık tesisinin bir aylık faaliyet raporunu hazırlamam gerek yardımcı olabilirmisinz..
 
Merhaba arkadaşlar tesisimizin tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi 2021 yılında sona eriyor. Belge yenilemesi yapmak için çalışmalara başladım fakat şöyle bir sorum olacaktı sizlere proje özeti hazırlanırken sadece tat kısmını mı yazmalıyım yoksa tüm tesis olarak mı hazırlamalıyım. Şimdiden teşekkür ederim
 
Şeyda Hanım Merhaba, tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi için iş akım şeması ve proses özeti hazırlarken sadece yapılan iş bölümünü yazmanız yeterli olacaktır. Yani toplama ayırma faaliyetini yazabilirsiniz.
 
@Olgaç Sürmelihindi bey teşekkür ederim. Bir sorum daha olacaktı da Çevre İzin ve Lisansımız da 2022 yılında bitiyor bu lisansın yenilemesini yaparken teknik uygunluk raporu vs. gibi şeyler orada hazırlanıyor değil mi? İlk defa hazırlayacağım da sorularımı mazur görün. :utan:
 
Est. Teknik uygunluk raporu ambalaj atığı toplama ayırma ve geri kazanım ile tehlikesiz atık geri kazanım faaliyetleri için ayrı ayrı hazırlanır. Sizin bunların bir veya bir kaç faaliyetiniz varsa lisans yenileme de teknik uygunluk raporu hazırlamanız gerekmektedir. Tehlikesiz atık geri kazanım tesisleri için teknik uygunluk raporunun nasıl hazırlanması gerektiği ile çalışma bulunmaktadır. Çalışmanın linkine https://www.cevremuhendisleri.net/m...n-teknik-uygunluk-raporu-nasil-hazirlanir.15/ ulaşabilirsiniz.
 
Hazırladığınız video yu izledim ve gerçekten çok yardımcı oldu @Olgaç Sürmelihindi bey tehlikesiz toplama ayırma belgesinde bulunan kodlarımızın hiçbirinde geri dönüşüm ya da kazanım yapmıyoruz sadece alıp lisanslı tesislere satışını yapıyoruz. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim tekrardan.
 
Rica ederim. Dediğim gibi teknik uygunluk raporu ambalaj tat ve gdt ile tehlikesiz gdt için hazırlanır. Yine takıldığınız nokta olursa yardımcı oluruz. Videolarımızın devamı olacak. İyi çalışmalar. 👋👍
 
Merhaba arkadaşlar, bir firma cam şişelerde bulunan kapağı, alüminyum kapak diye tabir ediyor. Plastik kırma makinasında kırıp çapak haline getirmek istiyor. Ben firmaya ambalaj geri kazanım ve tehlikesiz geri kazanım lisansı(plastik) alalım dedim fakat muallakta kaldım. aynı zamanda pet şişe de kırabilirim dediği için ambalaj geri kazanım alacağız. Bu alüminyum kapakları tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi de alıp o belge ile alırsın hacim küçültüyorum manasında kırsan sıkıntı olmayabilir diye düşündüm. Sizin fikirleriniz nedir? Yoksa tehlikesiz atık geri kazanım lisansında alüminyum kodunu eklersem plastiği kırdığı kırma makinesinde alüminyum da kırıyoruz o yüzden ekledik diyebilir miyiz? Ona göre kapasite raporu da çıkaracağız sonradan değişmesi zor oluyor. Yardımcı olabilir misiniz?
 
@Murat TÜYLÜ Merhaba, bir şey soracağım; msds ine göre ambalajı (1,5,10 litrelik ambalajlı kutular) tehlikeli atık olarak sayılan atıklarımız var, tehlikeli atık geri kazanım lisansı olup atık karşılığında ödeme yapan yada bedelsiz alan firmalar var mıdır?
 
@tugceturan Onun için firmalarla görüşmeniz gerekiyor.
Piyasada belirttiğiniz durumla ilgili çok fazla firma var.
Araştırma yaparsanız ( Özellikle ambalaj firmaları ) mutlaka bulabilirsiniz.
Bölgeye göre yönlendirme de yapabilirim
 
Merhabalar tehlikesiz atık toplama ve ayırma tesisleri arasında atık satışı yapılır mı ?
ben yapılır diye biliyorum ama emin değilim kesin bilenler cevaplayabilir mi ?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
furkan.17Merhaba üstad,

Tehlikesiz atık toplama ayırma tesisleri arasında atık alışverişi olabilir ancak ambalaj atığı toplama ayırma tesisleri arasında durum farklı. Olağanüstü durumlar(yangın vb.) haricinde atık alışverişi yasaktır. Yangın ve benzeri durumlar olursa Bakanlıktan onay alınarak toplama ayırma tesisleri arasında atık alışverişi yapılabilir.
 
Üst