• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikesiz atık toplama ayırma tesisi

Ayşe Zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Temmuz 2011
Merhaba, bildiğiniz gibi tehlikesiz atık toplama ayırma tesisleri bazı tehlikesiz atıkların geri kazanımı tebliği doğrultusunda oluşturuluyor. Bu tesislerin toplam alanı, kapalı alan açık alan vs. gibi alan bilgileri konusunda bilginiz var mı? Bağlayıcı, en az şu kadar olması gerekir şeklinde bir hüküm var mıdır, ben göremedim.
 
Teşekkürler. Buradaki bilgiyi biliyordum fakat tesislerin birbirinden ayrı olarak değerlendirdiğini düşünmüştüm. ambalaj atık toplama ayırma ayrı, tehlikesiz atık toplama ayırma farklı gibi...
 
Tabi ki ayrı olarak değerlendiriliyor. Kriterleri ayrı , siz diğer yönetmelikte baktığınız için Tehlikesiz TAT ile ilgili kısmı paylaşmadım.
Benze noktaları var ama birbiriniden farklı olarak değerlendiriliyor.
 
MERHABALAR TEHLİKESİZ ATIK TOPLAMA VE AYIRMA TESİSİYİZ BENİM SORMAK İSTEDİĞİM BİRKAÇ SORU OLACAK
1-TEHLİKESİZ ATIK TOPLAMA VE AYIRMA OLARAK TEHLİKELİ ATIK GERİ DÖNÜŞÜM TESİSİNDEN TEMİZLENMİŞ HURDA IBC TANK VE TEMİZLENMİŞ HURDA PLASTİK BİDON ALABİLİR MİYİZ?
2- EĞER ALABİLİYORSAK HANGİ ATIK KODU İLE SİSTEME GİRİŞİNİ YAPMAM GEREK?
 
TEMİZLENMİŞ HURDA IBC TANK VE TEMİZLENMİŞ HURDA PLASTİK BİDONu ürün olarak atık koduna gerek olmaksızın ikinci el temizlenmiş IBC Tank, Bidon vb. isim ile alabilirsiniz. Al-sat yaparak ticaretini yapabilir ya da ihtiyacınız var ise tesis içinde kullanabilirsiniz.
 
@Murat TÜYLÜ hocama ek olarak ürün olarak almazsanız onlar ambalaj kategorisinde olduğu için tehlikesiz tat ile alınması pek mümkün olmaz.
Ancak Tehlikeli atık geri dönüşüm firması size atık olarak çıkışını yaparsa (üretim firesi gibi ) 07 02 03 kodundan alabilirsiniz.
 
İyi Çalışmalar BİR toplama ayırma tesisinde bulunan içinde kımyasal bulunmamıs ibc bidonları;
baska bir ABALAJ ATIĞI TAT VE TEHLİKESİZ TAT BELGESİ BULUNAN FİRMAYA ÇIKIŞ YAPABİLİR Mİ SATABILIR MI ?
 
Sorunuzun cevabına kesinlik HAYIR demek istiyorum ama beyin fırtınası yaparak sizin duruma çözüm bulalım.

Normal atıklar için düşünelim.

Tehlikesiz TAT --> Tehlikesiz TAT'a atık verebilir.
Ambalaj TAT --> Ambalaj GDT'ye atık verebilir.
Ambalaj TAT --> Ambalaj TAT'a atık veremez (tedarikçi dışında)
Ambalaj TAT --> Tehlikesiz TAT'a atık veremez
Tehlikesiz TAT --> Ambalaj TAT'a atık veremez

bir kimyasal bulunmamış IBC Tank'ın yolu (sağlam olduğunu düşünüyorum) bir tehlikesiz ve ambalaj TAT tesisine nasıl düşer? Kimyasal bulunmadığına göre, gıda fabrikalarından vs. mi geldi?
Eğer öyleyse ambalaj atığı olarak alınması gerekir ve eğer öyleyse de ambalaj geri kazanım tesislerine gönderilmesi gerekir.
 
pekı ıbc gerı donusum lısansı mı olması gerekıyor. plastık gerı donusum lısansı olan bır firmaya gönderım yapabilir mi?
 
@Murat TÜYLÜ tesekkurler bende bıraz arastırma yaptımda sadece ıbc bıdon gerı donusum lisasansı olan firmaya cıkış yapılabilir gibi bişe buldum o sanırım içinde kimyasal olan ıbc bıdonlar için
 
@kkm İçinde kimyasal var ise Tehlikeli Atık olarak 150110 koduyla değerlendirme yapmalısınız. Ozaman seçenek olarak Tanker Temizleme ve/veya Tehlikeli Atık Geri Kazanım Tesisi olan firmaya verilmelidir.
Bu atıkların da ambalaj TAT tehlikesiz TAT tesislerine girişi olmamalıdır. Girişi olmadığında nasıl çıkılacağına dair de sorun kalmaz.
 
sadece tehlikesiz tat tesislerinde çevre mühendisi olarak yapılması gereken rutin işler bilfirim kütle dengesi vs nelerdir ?
biraz bilgisi olan var mı ambalaj değil sadece tehlikesiz tat
 
Merhaba, tehlikesiz atık toplama ayırma tesisinde çevre mühendisi kütle denge sistemine atık giriş ve çıkış beyanlarını yapar. Toplama ayırma belgesinin geçerlilik süresi 5 senedir. Belge geçerlilik süresinin sona ereceği tarihten en az 1 ay önce toplama ayırma belgesinin yenilenmesi gerekir. Ayrıca proses sonucu oluşabilen veya oluşması muhtemel atıkların sistem üzerinden (tabs) beyan edilmesi gerekir. Proses sonucu atık çıkmıyorsa boş beyan verilir (toplama ayırma belgesine sahip tesislerde proses sonucu atık oluşmayabilir) Cem Yılmaz arkadaşımız tarafından hazırlanan çevre mühendisi tesiste adım adım ne yapar konulu çalışmayı incelemeni tavsiye ederim.

https://www.cevremuhendisleri.net/m...i-danismani-bir-tesiste-adim-adim-ne-yapar.7/
 
Üst