• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi alınması

Nermin Tuğralı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Ocak 2012
merhaba arkadaşlar,
tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi il çevre müdürlüklerinden alınıyor. belge almak için istenen belgeler nelerdir? yardımcı olursanız sevinirim. iyi çalılmalar dilerim.
 
Arkadaşlar il müdürlüğü ile görüştüm toplama ayırma belgesi olduğu için Ç.İ.L.Y kapsmında değerlendirmeye alınmıyormuş.Yani sürece tekrardan başlamam gerekiyor.Bilginize..
 
Merhaba arkadaşlar,
Bir sorum var .Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
Sadece Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma Belgesi olan bir firma başka bir Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma Belgesi olan bir firmaya ya da tehlikesiz atık geri kazanım ya da ambalaj atığı geri kazanım lisansı olan firmaya malzeme satabilir mi?
Ambalaj Atığı Toplama Ayırma Belgesi olan bir firma başka bir Ambalaj Atığı Toplama Ayırma Belgesi olan bir firmaya malzeme satabilir mi?
Kısacası sadece Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma Belgesi Olan bir firma hangi firmadan mal tedarik edebilir ve firmasında bu malzemeye hangi işlemi yaparak hangi izin belgesine sahip firmaya satabilir?
 
Elif Hanım Merhaba, tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi olan firma atık üreticisinden belgesi dahilinde olan atık kodlarını alarak başka bir tehlikesiz atık toplama ayırma belgesine veya tehlikesiz atık geri kazanım lisansına sahip firmalara gönderebilir. Ancak ambalaj atığı toplama ayırma lisansına sahip firma almış olduğu atıkları ambalaj atığı geri kazanım lisansına sahip firmaya göndermek zorundadır. Başka bir ambalaj atığı toplama ayırma lisansına sahip firmaya gönderemez. Ayrıca tehlikesiz atık geri kazanım lisansına sahip firma atık üreticisinden direk atık alabilirken ambalaj atığı geri kazanım lisansına sahip firma atık üreticisinden atık alamaz. Eğer atık üreticisinden ambalaj atığı almak istiyorsa toplama ayırma lisansı almak zorundadır. Tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi almak diğer lisans alma işlemlerine nazaran daha kolay. Firma alabileceği atı kodlarını belirleyerek tehlikesiz atık toplama ayırma belgesinde yer alan atık kodları ile atık üreticisinden atık alabilir.
 
@Olgaç Sürmelihindi öncelikle çok teşekkür ederim.
Tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi olan bir firma ambalaj atığı toplama ayırma ya da ambalaj atığı geri kazanım lisansına sahip firmaya mal satabilir mi?
Ve bu tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi olan bir firma kimden malzeme alabilir ?Yani atık üreticisi kimdir?
 
@ELİF RÂNÂ Elif Hanım, tehlikesiz atık toplama ayırma belgesine sahip firma atık üreticisinden 07 02 13 atık plastik aldı diyelim. Bu atık kodu ambalaj atığı kapsamına girmediğinden dolayı satamaz. Ancak tehlikesiz atık toplama ayırma belgesine sahip tesiste içme suları dışarıdan hazır olarak plastik şişelerde geliyor diyelim. Bunun kullanımı sonucunda oluşacak atık ambalaj atığı kapsamına girmektedir. O zaman siz plastik şişe atıklarını ambalaj atığı toplama ayırma lisansına sahip firmaya verebilirsiniz. Şunu iyi ayırt etmek gerekir. Siz almış olduğunuz atıklar ile proses sonucu oluşan atıkları karıştırmamak gerekir. Birisini belge ile alıyorsunuz diğeri sizin proses sonucu oluşup gönderiyorsunuz. Atık üreticisi; yapmış olduğu faaliyet kapsamında prosesinde atık oluşuyorsa atık üreticisi kapsamındadır. Toplama ayırma belgesine sahip firma atık üreticisi kapsamında olabilir. Örneğin yemeği kendi içinde yapıyordur ve bitkisel kaynaklı atık yağ oluşur. Bu atık yağı lisanslı firmalara verirsiniz.
 
@Olgaç Sürmelihindi firmanın proses kaynaklı atıklarını hiç düşünmeyelim.
Tamamen işletmenin ana faliyetini oluşturan alım-satım işlemleri kapsamındaki mal alım -satımları ile ilgili konuyu detaylandırmak istiyorum.
Sanki çok karmaşık ...Kısa sorular halinde sorucam.
Tehlikesiz atık tat belgesi olan firma kimden mal alır?
Tehlikesiz atık geri kazanım lisansi olan firma kimden mal alır?
Ambalaj atığı toplama ayırma belgesi olan firma kimden mal alır?
Ambalaj atığı geri kazanım belgesi olan firma kimden mal alır?

Tehlikesiz atık tat belgesi olan firma kime mal satar ?
Tehlikesiz atık geri kazanım belgesi olan firma kime mal satar?
Ambalaj atığı toplama ayırma belgesi olan firma kime mal satar ?
Ambalaj atığı geri kazanım lisansı olan firma kime mal satar?

Şimdiden sabırla cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.
 
@ELİF RÂNÂ Elif Hanım, sorularınızı cevaplandıralım:
1-) tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi olan firma belgesi dahilinde yer alan atık kodlarını atık üreticisinden alabilir. Tabi her atık üreticisi farklı atıklar oluşturabilir.
2-) Tehlikesiz atık geri kazanım lisansına sahip firma, tehlikesiz atık toplama ayırma belgesine sahip firmadan ya da atık üreticisinden atık alabilir.
3-) Ambalaj atığı toplama ayırma lisansına sahip firma, aşağıda yer alan atık kodlarını oluşturan tesislerden atık alabilir.

22795

4-) Ambalaj atığı geri kazanım lisansına sahip firma ise lisansı ekinde yer alan atık kodları dahilinde ambalaj atığı toplama ayırma lisansına sahip firmadan ambalaj atığı alabilir.

5-) Tehlikesiz atık toplama ayırma firması başka bir toplama ayırma belgesine sahip firma ya da geri kazanım lisansına atık gönderebilir.

6-) Tehlikesiz atık geri kazanım lisansına sahip firma almış olduğu atıkları ürüne çevirerek lisans şartı olmaksızın başka firmaya satabilir.

7-)Ambalaj atığı toplama ayırma firması, ambalaj atığı geri kazanım lisansına sahip firmaya atık gönderebilir.

:cool: Ambalaj atığı geri kazanım lisansına sahip firma almış olduğu atıkları ürüne çevirerek lisans şartı olmaksızın başka firmaya satabilir.

6. ve 8. maddelerde geri kazanım lisansına sahip tesis başka geri kazanım lisansına sahip firmaya atık gönderemez. Ancak üretmiş olduğu ürünü gönderebilir. :)
 
@ELİF RÂNÂ Tabi ki satabilir. Atık üreticisinden almış olduğu atığı geri kazanımını yapamıyordur. Ondan dolayı başka bir tehlikesiz atık tat veya geri kazanım lisansına sahip firmaya gönderebilir.
 
@Olgaç Sürmelihindi o zaman 6 ve 8. maddeye göre geri kazanım lisansı olan firma üretimi sonucu oluşan kepek ,çapak ve granülü başka bir geri kazanım tesisine satabilir.Atık olarak satamaz bir işlem yapması gerekir.
 
@ELİF RÂNÂ Eğer geri kazanım işlemleri sırasında dediğiniz atıklar çıkıyorsa (kepek, çapak vb.) ve kendi içinde geri kazanamıyorsa başka bir toplama ayırma ve/veya geri kazanım lisansına sahip firmaya gönderebilir. Ancak granülü istediği firmaya satabilir lisans şartı olmaksızın.
 
@ELİF RÂNÂ Siz bitiremediniz ama beni bitirdiniz :) Est sıkıntı yok. kırılmış plastik; boyutları küçültülerek yarı ürün haline getirilir. Bunu geri kazanım tesisleri yapabilir. Tat belgesi ile çapak alınabilir ve satılabilir. Geri kazanım tesislerinde plastik kasa alırlar ve bunu kırma makinesinden geçirerek çapak yani yarı ürün haline getirirler. Çapağın tehlikesiz ve ambalaj olmak üzere iki türü vardır.

22796
 
@ELİF RÂNÂ işgüzarlık ve hazırcılık yapıyorsunuz. Hiç bir yönetmeliğe bakmadan gelmişsiniz soru bombardımanı yapıyorsunuz. Yönetmeliği bakıp inceleseniz ama anlamasanız eyvallah fakat atık üreticisi kimdir diye sorduğunuza göre bakmamışsınız bile ilgili kaynaklara. Sizin gibilere tahammülüm yok kusura bakmayın.
 
@Serkan Çiçekay ne yaptığımdan nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz? Hiçbir şey göründüğü gibi değildir ?
Sizin gibi Çevre mühendisi değilim hatta mühendis bile değilim . Edebiyat öğretmeniyim.Hayat işte bir gün hiç bir fikriniz, tecrübeniz, bilginiz, diplomanız olmadığı , o koca koca kitapları okumadığınız ,kürsülerde profesörlerden ders dinlemediğiniz halde bir konu ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Lütfen insanlara ön yargılarınızla ve size o profesörlerinizin yapmış olduğu öğütleriyle de yaklaşmayın .
O sizin dedikleriniz sizin için geçerlidir.

@Olgaç Sürmelihindi Bey gerçekten çok teşekkür ederim.
 
İyi geceler konu açamadığım için buraya yazıyorum kusura bakmayın..
Ankara'da bi geri dönüşüm tesisinin sahibiyim...
Bu tesiste karton, pet, plastik katı atıkların ayrıştırıldığı bi tesis...
Danışman firmam var ve gfb ile tehlikesiz atık lisansımızı aldık şuan bi sıkıntı yok...
Sual 1 : 6 ay sonra denetlemeye geldiklerinde tat lisansı için stoğumuza atık girişinin yapılması gerektiğini söyledi danışman firma doğrumu...
Sual 2 : ben danışman firmaya bana çevre mühendisi atadıkları için firmaya aylık 1000 tl ve mühendisin sigortasını yapıyorum ben tesisimde çalışacak tam zamanlı bi çevre mühendisi bulsam daha faydalı olmazmı bizim işlerimize koşturur en azından...
Sual 3 : Bu çevre mühendisini tecrübeli birisini nasıl bulurum bu konuda yardımınızı bekliyorum...
Sual 4 : Satışlar şuan tehlikesiz olarak yapılıyor 6 ay sonra denetlemeye geldiklerinde stoğumuza giriş faaliyet olmadığı için gfb mizi iptal ederlermi yoksa gider pusulasıyla tat için stok girişi yapabilirmiyim tehlikesiz atık lisansında yaptığımız gibi...
Sual 5 : Nelere dikkat etmem gerekiyor tat lisansını kullanabilmem için bi belediyeyle anlaşmamda yok ve bi kaç fabrikanın atığınu alıyorum fatura kiloları çok az yardımınız ne olur bu konuda...
 
Üst