@Seren Doğan
Rica ederim, sonuçta forum sisteminin amacı bilgilerimizi paylaşmak. Sadece mevcut bilgiyi daha kolay hâle getirmeye çalışıyoruz. Sorularınıza gelecek olursak:
1-"Endüstriyel Atık Formu" ibaresini bilmiyorum, "Endüstriyel Atık Yönetim Planı"ndan mı bahsediyorsunuz acaba? Eğer öyleyse, tesisinizden hiç sunulmuş mu bunu öğrenmeniz gerek. Eğer ilk kez sunulacaksa, ivedilikle hazırlanmasını öneririm. Yeni yılın beyanını, Tehlikeli Atık Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasını da ekine koyarsanız onaylanmasa bile eksikliğinizi görmüş olursunuz. Toplamda 1-1,5 ay gibi süreçte onaylatırsınız.
2-Ambalaj üretiyorsanız EK-4 beyanını yapmanız gerekiyor. Ambalajlı ürün satıyor, nakliye ettiriyorsanız EK-5 beyanını yaptırmanız gerekiyor. Eğer sizinle hiçbir bağlantısı olmayan (ambalajlarda firmanızın ibaresi hiç geçmiyorsa) EK-6 beyanını yani tedarikçi beyanını yapmanız gerekiyor. Hiçbiri sizin şartlarınıza uymuyorsa, dilekçe ile il müdürlüğüne başvurarak muaf yazısı almanız gerekiyor.
3-Atık yağ oluşsa da oluşmasa da, Atık Yağ Beyan Formu'nu doldurmanız gerekiyor. Yani bir nevi, boş beyan yapmış olacaksınız. Zaten formda "Satın Almış Olduğunuz Yağlar" ve "Oluşan Atık Yağlar" adı altında iki kısım var. Gereken şekilde doldurursanız, dilekçe ile Şubat sonuna kadar iletmeniz yeterlidir. Zaten Endüstriyel nitelikli Atık Yağ oluşması durumunda, onun kategori analizini de yaptırmanız gerekmektedir.
4-Jeneratör bulunmuyorsa beyan yükümlülüğünüz yok. Ancak "her işim resmi olsun" diyorsanız; bir kereliğe mahsus olmak üzere il müdürlüğüne "Tesisimizde güç kesintilerinde kullanılmak üzere jeneratör bulunmamaktadır. Jeneratör kurulması hâlinde kurumunuza bilgilendirmede bulunulacaktır" tarzında bir dilekçe yazarsanız, ilerleyen dönemlerde sormaları hâlinde hemen iletebilirsiniz.