@Özkan Baykanoğlu Ambalaj bilgi sisteminde ay içerisinde tesise gelen atıkların kantar fişlerini( fotokopilerini ) ay sonunda belediyeye makbuz ile veriyorsunuz. Bu makbuzu toplam miktar ile birlikte Ambalaj bilgi sisteminde Ek7-B kısmına işliyorsunuz. Ay içerisinde lisasnlı geri dönüşüm firmalarına yaptığınız gönderimlere ilişkin faturalar ile birlikte net miktarları da Ek7-C kısmına işliyorsunuz. Daha sonra sırası ile belediye ve firmalar ile görüşüp onaylamalarını sağlıyorsunuz. Akabinde de İl Çevreye gönder kısmından Sistem üzerinden İl çevreye gönderip oradan da onay işlemini takip ediyorsunuz. Bunlar Aylık yapılıyor.
@Özkan Baykanoğlu Atık yönetim uygulamasında ise sırayla gidelim;
atık kabul işlemleri => Gelen tehlikesiz atık => yeni kayıt ekle, burada açıklama kısmına ..... belediyesi mücavir alan sınırları içerisinde toplanan karışık ambalaj atığı yazın, atık koduna 15 01 06 karışık ambalaj atığı yazıyorsunuz, ay içerisinde toplanan + bir önceki aydan elinizde kalan stoğu yazıyorsunuz, kabul tarihine de ayın son gününü yazıyorum ben genelde sizde öyle yapabilirsiniz.
Sonraki aşama kütle denge işlemleri burada da ;
Yeni proses kaydı ekle => R12 =>tarih kısmına ayın son günü üst tarafta yer alıyor
sol tarafta proses girdileri kısmına ekle deyip atık kodu kısmına 150106 alt tarafta da miktar kısmına ay içerisinde tesise giren miktar+ önceki ay stok miktarı (bu kısmı sistem otomatik ekliyor) -stok miktarı diyorsunuz.
sağ tarafta proses çıktılarına ürün olarak ne gönderdi iseniz örneğin cam, kağıt karton onları ve miktarlarını yazacaksınız.
Atık Gönderim İşlemleri =>Giden Tehlikesiz Atık=> yeni kayıt ekle hangi firmaya gönderildi ise ilk kısımda onu seçiyorsunuz açıklama kısmını boş bırakıp atık kodu ,miktarı ve tarih kısmına da fatura tarihini yazıyorsunuz kaydet deyince bir sayfa açılacak oraya da tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi kapsamında çıkış yapılmıştır yazacaksınız.
Bu atık gönderim işlemlerini kaç ayrı firmaya ürün gönderdiyseniz hepsi için ( ayrı atık kodları için) ayrı ayrı yapacaksınız.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. İyi Çalışmalar Kolaylıklar Diliyorum