Arkadaşlar, orada sabaha kadar olayın canlı bir şahidi olarak yazıyorum. Mışlı, mişli cümleler kullanmayacağım. Dün iş çıkışı mecidiye köyle indim. Taksim tarafında bir şeyler yiyemem diye burda yemek yedim. Ama taksime çıkmak ne mümkün, metro dahil hiç bir hat çalışmıyor. Polis bir grubu kovalaya kovalaya Cevahir'in önüke kadar geldi. Sis bombaları haklın içine atıldı burda. İnsanlar çoluğunu çocuğunu zar zor en yakın dükkanlara yetiştirdi. Hepimiz ilkin oralara sığındık. O an yuhh dedim burası istanbulun göbeği ve halka futursuzca saldıran bu insan müsveddeleri polis olamaz. Halk ıslıklarla tepki gösterip, bağırıp çağırınca dağıldılar. Panzerler cevahirin önündeki taksileri çekti, ancak yol kenarlarındaki babalar sayesinde cevahir önüne giremediler.
Cep telefonumda inanılmaz görüntüler var, taksime giriş çıkışların hepsi tutulmuştu, taksiler bile oraya müşteri almıyorlardı. İnsanlar evlerine, turistler otellerine gidemediler. Bir kaç turistin konuşmasını kaydettim hatta. Metrobüsle Perpa'ya gittim ordan Dolapdere'den şişhane yakınlarına gelebildim taksiyle. İstiklal'in girişine geldiğimde orayı hiç bu kadar kalabalık görmemiştim. Galatasaray Lisesi'nin ilersinde polis panzerleri cekmiş yol tamamiyle kapalı. Burda panzerlerin arkasından gaz bombaları yağıyordu kalabalığa. Bu noktada zaten internet ve telefon bağlantılarına hoşçakal diyorsunuz.
Polis eğitimlerinde gaz bombası atma tekniği bellidir, yere sektirerek atarsınız, ve gaz bombasının fişeti gideceği yere böyle gider. Tıpkı suda taş sektirir gibi. Ama dün direk insanlar hedef alındı. Bu yüzden ölen ve yaralananlar oldu. Ben hayatımda böyle bir sahne görmedim. Tıpkı büyük bir kursun gibi geliyor o fişekler üstünüze. Hatta binalara çarpanlar binadan parça koparıyorlardı. Amaç sanki insanları dağıtmak değil öldürmekti.. Gezi parkının orası görülmüyordu bile, sesi duysanız sanki yoğun bir havai fişek gösterisi yapılıyor sanırsınız. Ardı ardına ellerindeki tüm gaz bombalarını yağdırıyorlar. İnsanları nefes alamaz hale getiriyorlardı. Tüm esnaflar örnek bir davranış sergiledi, polisden kaçan herkes buralara sığındı. İnsanların bazıları Tv'den takip ediyorlardı ama ilginçtir Halk Tv ve Ulusal kanal hariç diğerleri tek bir kare göstermiyorlardı. Taksim ortadoğu gibiydi, sanki israil askerleri filistin halkına saldırıyor. Bu kadar olurdu yani.. Polis helikopterleri havada kaçan grupların yerini söylüyordu, devamlı takviye çevik kuvvet geldiği haberleri geliyordu. Zaten kargaşanın ağırlaşmasından belli oluyordu. Gece 12'ye doğru ÇARŞI taraftar grubu barıkatları yıkıp gezi parkına girdi. Hakın peşine düşen polislerde meydana yöneldi. Eczaneler kapılarını aktılar sağolsunlar yaralılarla ilgilendiler. AKUT geldi. Yine yaralılara yardım etti. Bu sırada Nasuh Mahruki yaralandı. Bazen kan revan içinde bir kaç kişinin kollarına aldığı insanlar geçiyordu önümüzden. Gece 2 den sonra bölgenin tüm elektrikleride kesildi. Ama kalabalık hiç eksilmedi adeta katlandı. Bazıları yüzlerini kapatıyorlar sanıyor insanları kardeşim insanlar su yada limonla ıslattıkları mendilleri doluyorlar ağızlarına yüzlerine nasıl ayakta durabilir ki bir insan. Tek bir kare gösterebilir misiniz molotof atan ?? Bu insalar TERÖRİST değil.. Polis teröristlere yapmadığı yada yapamadığı muameleyi halkına karşı yaptı dün ve hala da devam ediyor. Dün orada, TEMA vardı AKUT vardı, Şehit aileleri vardı hiç birisi TERÖRİST değildi.. Zaten dayanışma o kadar üst saftaydı ki içeriye böyle biri sızsa kendileri parçalardı. Fener, Galatasaray, Beşiktaş formalı taraftarlar kolkolaydı. Hükümet istifa ve Erdoğan aleyhine sloganlar atılıyordu. Ben sabah işe gelirken hala devam ediyordu bombalama ama nispeten azalmıştı. İstiklal girişi falan bom boştu, Beyoğlu Belediyesi ara sokakları temizliyordu. Ama boğaz içi köprüsünden insanlar geliyordu.
Dünkü protesto benim görüşüme göre siyasi değildi yada kuru bir doğa protestosu değildi. Bunu söylemek hoş değil ama bir zamanlar bende bu partinin çok defa savunuculuğunu yapmıştım

İnsanlar artık bıkmış, Dediğim dedik çaldığım düdük gibi bir diktatörlük havasını istemiyor, EMEK SİNEMASI gözlerinin önünde yerle bir edilmiş, Daha düne kadar TC sözcükleri kaldırılmıştı resmi kurumlardan, Akil insanlar vs.. derken insanlar gerçekten dolmuş..
İnşallah bir hükümet yetkisisi çıkarda dur der bu olaylara, yoksa bu işler halkla inatlaşarak olmaz. Halkın kendi arazisi, halk ne isterse o olur. Bundan daha doğal ne olabilir. Demokrasi dediğiniz tam da bu değil mi ??