• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Sizce sorun olur mu?

CMNet Okuru

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eylül 2015
Organize Sanayi Bölgesinde bir Tekstil Fabrikası var.

Aynı şekilde Organize Sanayi Bölgesinde kimyasal üretim yapan bir fabrika var.

Tekstil Fabrikası, Kimyasal Fabrikasından HİDROSÜLFİT alıyor. HİDROSÜLFİTİN BOŞ METAL TENEKELERİ Tekstil Fabrikasında kalıyor.

Kimyasal Fabrika BUNDAN SONRA GETİRDİKLERİ ÜRÜNLERİN BOŞLARINI DA ALIP GİDECEKLER AMA LİSANSLARI YOK SADECE İADE FATURASI KESECEKLER.

Bi sorun olur mu sizce?
 
Muhasebeden arkadaşlarla görüşerek yazdım emin olmak için. Hem irsaliye ürünün hangi kişiye veya firmaya ait olduğunu gösterir. Siz kendi malınızı istanbulda diyelim ki kadıköyden beylikdüzüne götürceksiniz irsaliye kesersiniz ki malın çalıntı olup olmadığı bilinsin
 
deniz bey sözleşme ayrı bir şey ikili bir güvencedir. her firma sevk irsaliyesi kesecekse fatura kesmek zorunda sözleşme varsa kesilmeye bilir

irsaliye adı üstünde sevk bir yere götürme faturada o malın oldugunu karşı firmaya teyit ettirme muhasebeci degilim ama böyle bu işler
 
Arkadaşlar muhasebe biriminize veya mali müşavirinize sorun irsaliye kesilince fatura kesmek zorunlu mu ya da her fatura kesildiğinde irsaliye kesmek zorunlu mu size en güzel cevabı onlar verecektir.
 
boş ambalajları alacak firmanın atık yönetim planını oluşturmuş olması ve yönetim planında ürünlerinin ambalajlarına depozito uygulayacağını belirtmiş olması ve bu planın da il müdürlüğünce onaylanmış olması şartıyla tehlikeli atık taşıma lisanslı araç ile ambalajlar iade edilebilir.

iade irsaliyesi için de fatura kesilmesine gerek yoktur.
 
iade konusunda sıkıntı yok fatura kesmeye bilir. normal bir atık gönderimi sonunda bir yere atık gönderilecekse sevk irsaliyesinden sonra ardından fatura kesilir
 
faturanın amacı yapılmış bir alışverişin karlılık durumunu ortaya çıkarmak ve kar durumuna göre vergi ödemektir. değeri sıfır olan bir faturanın kesilmesine gerek yoktur
 
Arkadaşlar dediğim gibi en güzeli ev en doğrusu muhasebe veya mali müşavire sormak durum bizim teknik konuların dışında doğrusunu öğrenmek en güzeli. Benim kendi firmamdan edindiğim bilgiyi yazdım. İyi çalışmalar.

En son olarak öğrendiğim ve mali müşavir olan ablama teyit ettirdiğim konuyu aktarıyorum; "ürün veya mal sevk irsaliyesine bedelsiz olarak verilmiştir, bedelsiz olarak depozitolu teslim edilmiştir ya da bedelsiz olarak depozito iade edilmiştir" diyerek yazılırsa fatura kesmeye gerek yoktur dedi. Ayrıca atık firmasında çalışan arkadaşımdan öğrendiğim, sevk irsaliyesine bedelsiz olarak bertarafa verilmiştir yazılan sevk irsaliyesine fatura kesmediklerini söyledi. İyi çalışmalar.
 
sayın Fatih Çobanın söyledikleri amblaj atıkları için. kimyasal bidonları tehlikeli atık sınıfında olduğu için tehlikeli atıklar ile ilgili yönetmelik kapsamında değerlendirilir. firma depozitolu olarak tehlikeli amblajları için sözleşme yapabilmesi için lisanslı geri kazanım olması gerekmektedir. kimyasal üretim firması kullanılmış ambalaj atıklarını iade aldığında bir işlemden geçirecektir. yıkama vb. gibi buda geri kazanım demektir. bu durumda lisans gerektirir. ayrıca kimyasalı kullanan firma ise kimyasal bidonu onun tehlikeli atığı olacak ve taşımasını dahil lisanslı araçlarla yapması gerekmektedir.
 
arkadaşlar kimyasal üretim yapan firma bidonu tekrar kullandığı için boş bidon dahi olsa atık değildir.Bidonların iade edileceğine dair basit bir sözleşme yapılarak bu yükümlülüğü üzerinizden atarsınız ve yükümlülük kimyasal üretim yapan firmaya ait olur. sadece sizin için tehlikeli atık olduğundan lisanslı araçlarla gitmesi gerekiyor.Bunu da sözleşmeye tek seferde 50 kg fazla boş bidon taşınamayacaktır ibaresini koyarsanız bu sorunu da aşmış olursunuz.
 
@Ersoy Koç
burası doğru ama kendi üretim sahasında ise. dışarıya ambalajlayıp gönderirse, satarsa kimyasalı kullanan kişi onun ambalajını tehlikeli atık olarak değerlendirmesi lazım
 
Bizim amacımız atığı azaltmak size göre lisanslı firmaya vermeli ve kimyasal üreten firma yeniden bidon almalı ve bu döngüyle sürekli atık çıkmalı.
 
Üst