• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Proje onay dosyası

caglary

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Nisan 2009
Merhabalar

Evsel ve endüstriyel karakterli 15 m3-gün kapasiteli bir tesis için proje onayı almam gerekiyor, örnek bir dosyayı nerden bulabilirim.

Teşekkürler
 
Merhaba @bayram2961 , Nefize Hanım muhakkak detaylı bilgilendirecektir; sorunuzun cevapsız kalmaması adına yanıtlamak isterim :)
Yeni genelge (2018/14) kapsamında Ek-2 formu için ilgili il müdürlüğüne "... Atıksu Arıtma/Derin Deniz Deşarjı Tesisi Proje Onayı konulu 2018/14 genelgesi gereği Ek-2 iİ Müdürlüğü Yerinde İnceleme Formu'nun düzenlenmesi hususunda..." gibi bir dilekçe içeriği ile başvuru yapmanız yeterli olacaktır. İl müdürlüğü personeli, bu başvuruya istinaden arıtma tesisinizi ziyaret ederek yer durumunu değerlendirecek ve formun doldurulmuş halini tarafınıza yönlendirecektir, formu siz doldurmuyorsunuz.
İl Müdürlüğü tarafından değerlendirilip tarafınıza ulaşan Ek-2 formu ve İller Bankası tarafından doldurulan Ek-3 formu ile de onay merciine muafiyet değerlendirmesi için sunum gerçekleştirebilirsiniz.
 
Merhabalar.
Bir arıtma firmasında çalışıyorum ve proje onayı konusunda kafamda bir kaç soru mevcut.

EK-2 için başvuruyu projeyi isteyen firmaya yaptırdık onun sonucu çıkınca projeye ekleyip bakanlığa başvuru yapacağız bunda hem fikiriz sanırım.Fakat genelgede ''EÇBS sisteminden atıksu proje onay başvurusu'' yapılacaktır deniyor.Bu işlemi nasıl yapıyoruz? Arıtmayı isteyen Firma bana yada bizim arıtma firmamıza sistemden yetki mi veriyor?
Ve sistem başvurusunu projeyi verirken mi yapıyoruz?

Teşekkür ederim şimdiden değerli meslektaşlarım.
 
Yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar. Ek 2 Yerinde İnceleme Formudur. İl Müdürlüğü gelip arıtmanın kurulacağı yerin koordinatlarını alır. Bu sürede siz dosyayı hazırlarsınız. Yeni genelgeye göre atıksu hem girişinden hem çıkışından SKKY ne göre numune aldırmanız gerekiyor. Yedek ekipman da işin içine girdi. Siz dosyayı hazırlarken bu ekleri alıp; Proje onay dosyasını bağlı olduğunu İl Müdürlüğüne sunmadan önce firmaların EÇBS' den uygulama listesinden 6. sırada olan
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
kısmını açtıracaksınız. Bunu siz değil hesapta yetkili birisi yapacak. Bahsettiğimiz uygulamayı sadece il müdürlüğü ve bakanlık yetkilileri görebilmektedir. Tabi proje onay dosyasına orijinal dekont ekleneceğini unutmayalım. İyi çalışmalar dilerim.
 
Merhaba @Ece Sargın
Eski genelgede Ek6 (yeni Ek2) yerinde inceleme kapsamında mevcut tesis çıkışlarından 2 adet numune alınıyordu; yeni genelgeye göre bu ibare kalktı. Çıkıştan numune alınması gerektiğini hangi bölüme göre yorumladınız?
Ayrıca yine eski genelgeye göre "6.1.2 Evsel ve Kentsel Atıksu Arıtımı İçin" bölümünde tesisleri kapasitelere göre ayırıp (100.000 nüfus üstü ve altı olacak şekilde) numune alımını tarif ediyordu, yine yeni genelge ile birlikte bu ibare de kalktı. Burada sadece belediyelere ait tesislerden bahsediyor. Endüstriyel arıtma tesisi veya belediyeye ait bir arıtma tesisi değilse girişten numune alınması gerektiği de il müdürlüğü inisiyatifinde.

Merhaba @hasanalparslang
Henüz online/elektronik olarak proje onay başvurusu gerçekleştirilemiyor, umarım bir diğer genelgede bununla karşılaşırız. Dosyanızı, genelgede istenen ekler dahil, üst yazı ilavesi ile birlikte ilgili onay merciine sunarak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

-Hem arıtmayı işletecek firmanın hem de proje onay dosyasını sunan firmanın ECBS'de kaydının olması gerekiyor.-
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Merhaba Meltem hanım,
Sürecin hepsine hakim değilim, dosya benden önce hazırlanmış. İl Müdürlüğü ,genelge yayınlandıktan sonra sunduğumuz için yeni genelgeye göre tekrardan hazırlanması gerektiğini ilettiler. 23.11.2018 de yayınlanan genelgede 7. sayfada yer alan PROJE ONAYI KAPSAMINDA İSTENEN DİĞER BELGELER i. A.A.T. giriş suyu analiz ve debi ölçüm sonuçları* kısmından sanırım. Bizimkiler önceki dosyada sadece çıkış için gerekli analizi yaptırmışlar. Bu yüzden olsa gerek.
 
@Ece Sargın istenen diğer belgeler listesinde evet giriş suyu analizi ibaresi var ancak "Proje onay ve Teknik Rapor Hazırlama Kılavuzu 6. Atıksu Karakterizasyonu ve Arıtılmış Atıksu Kalitesi" analiz içerikleri ile ilgili olarak detaylı bilgi veriyor. ;)
 
Bilgiler için teşekkür ederim.

O zaman şimdilik EÇBS'den bir şey yapmıyoruz, sadece proje sunuluyor şartnamede yazdığı şekilde, doğru muyum değerli arkadaşlar?
 
Tekrardan herkese merhabalar değerli meslektaşlarım.

Elinde onaylı bir proje onay dosyası (hesaplamalar ve çizimler) olan varsa ve mail ortamında yada direk buradan paylaşabilirse çok sevinirim.
Sıfırdan bir proje hazırlıyorum ve referans olması açısından onaylı proje çok yardımcı olurdu.

Teşekkür ederim herkese.
 
Hesap kitap işinden anlıyor mu derken şöyle bir durum var bakanlık kadar anlamıyorlar genellikle evrak eksik mi ona bakıyorlar ? İl müdürlüğüne giden AAT projelerinde revizyon talebine hiç rastlamadım. Hesap raporu formatını bakanlık yayınlamış olduğu genelgeye göre istiyor. Ama il müdürlüğüne verirken şahsen ben su ve kanalizasyon işleri müdürlüğüne vermiş olduğum hesap raporunu direkt olarak değiştirmeden verdim kabul edip onayladılar. Bakanlık olsa direkt projeyi çizerdi. :D
 
benim projelerim virgülüne kadar hesaplanıyor valla. öyle olmasa dahi bu hesapları yapıp tasarımı yapmalısınız ki işletme aşamasında sorunlarla karşılaşmayın.
 
Merhabalar; AAT Debi Ölçüm Cihazı almak için teklif topluyorum bununla ilgili çalışan arkadaşlar buradan ya da 05433530961 numaralı telefondan ulaşabilir mi?
iyi çalışmalar...
 
Herkese merhaba. İZSU ile yürüttüğümüz birkaç tane "atıksu arıtma tesisi projesi" bulunuyor. İZSU hazırladığımız projelerin Bakanlığa onayının firmamız tarafından yapılmasını istemekte. Tesisler henüz mevcut değil, proje aşamasında ve boyutları bakımından da İzmir Çevre il müdürlüğüne sunmamız gerekiyor. Genelgeleri okuduktan sonra ilk geri çevrilmenin sırf döküman eksikliğinden olmasını istemediğim için araştırma yapıyorum. Genelgede "İşletme sahibi ve proje firması tarafından
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden Bakanlık Entegre Çevre Bilgi Sisteminde yer alan Atıksu Arıtma/Derin Deniz Deşarjı Tesisi Proje Onayı Uygulamasına eklenmesi gerekmektedir. "
deniyor. Benim buradan bir başvuru mu yapmam gerekiyor? Eski yazışmaları okuduğumda online bir başvuru yapılamadığı söylenmiş. O nedenle Dilekçe ekinde projeler ile başvuru yapacağımı düşündüm. Ama bir yandan da yine genelgede "veri tabanı kaydı" bulunmayanlar iade edilir denilmiş. Bundan kasıt firmanın e devlet üstünden EÇBS ye kayıt ettirilmesi mi acaba?

Şimdiden teşekkür ederim. Saygılar.
 
Yeterli.. Şöyle bir zımbırtı var ilgili belediye projeyi onayladıktan sonra bunu bakanlığa sunuyorsunuz. Daha sonra bakanlık projeyi onayladıktan sonra EÇBS'de sizin firmanız üzerinden tesis için talep gönderiyorsunuz bakanlıkta bu projeyi EÇBS üzerinden onaylıyor
 
Merhaba, Epeydir proje onay dosyasıhazırlanması sürecinde değilim , daha uzman arkadaşlar vardır. Ama bildiğim kadarıyşa EÇBS kayıt yapılıp, AAT proje onay uygulaması aktif edilecek. O uygulamada verilerin girişi sisteme , proje hazırlayan tarafından yapılacak. Benim dönemimde, tüm veriler girildikten sonra bir kod geliyordu. Dosyaya o kodu ekliyorduk. Dediğim gibi, aktif olarak hala çalışan arkadaşlar daha iyi bilirler :)
 
Teşekkür ederim. O zaman dilekçe ekinde, İZSU tarafından onaylanmış projeler ile başvuruda bulunuyorum. EÇBS deki işlemler sonra yapılıyor. Doğru mu anladım acaba? Veri tabanı kaydı olmayan başvurular iade edilir denilmesi beni yanılttı.
Ücreti yatırma aşamasında da sanırım doğrudan yatıramıyoruz. Bir referans kodu almak gerekiyor.
 
@karabakal ya bunun için mutlaka bakanlıkla görüş tabi.

Ama benim 2019 senesinden KOSKİ ye onaylattığım projeleri bakanlığa sundum onlar revize talep ettiler revizleri yaptım kabul ettiler. Son kesin proje teslimini yaptım ondan sonra EÇBS deki işlemleri yaptım. Çevre Bakanlığı bu değiştirmiş olabilirler
 
Üst