• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Plastik Geri Dönüşüm

Yasemin Karadiş

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Nisan 2009
Firma
SÜREKO ATIK YÖNETİMİ A.Ş.
Merhabalar,
Tehlikesiz atık ve ambalaj atığı geri döünüşüm için başvuruda bulundum ve GFB mi aldım. Nihai lisans için bazı belgeler istenmekte. Bunlar;
1)Emisyon ölçüm raporu
2)Teknik uygunluk raporu (tehlikesiz atık)
3)Geri dönüşüm sonunda elde edilen ürünün standardına ve ürünün satışa uygunluğuna ilişkin izin belgesi

benim burada sormak istediğim
1)Emisyon raporu bizim için gerekli mi? Sonuçta emisyon kaynağımız yok. İl çevre görüş vermesi yeterli olur mu?2)Teknik uygunluk raporu nereden alınmakta. Bazı yerlerde TSE diye okudum ama doğruluk derecesi nedir bilmiyorum.
3)Satışa uygunluk belgesi nedir? bununla ilgli hiç bir şey bilmiyorum.

yardımcı olan arkadaşlarıma şimdiden teşekkürler.
 
tehlikesiz plastik atık lisansı alacağız bir firmaya 030105 tehlikesiz ahşap atık kodununda ekleyebilir miyiz diye sordu iş veren eklenbilir mi arkadaşlar ne gereklidir bilgisi olan var mı ?
 
Arkadaşlar Merhaba,
Bir plastik geri dönüşüm firmasının danışmanlığını yeni yapmaya başladım, geri dönüşüm üzerine bilgim olmamakla birlikte, ilgili tesis için Teknik Uygunluk Raporu hazırlamam gerekiyormuş. Raporu hazırlamaya başladım ancak madde 7 de ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi acaba?

Ayrıca tesisin bundan önce beyanı yapılmış mı bilmiyorum. beyan yapılması gereklimi? Yapılıyorsa hangi beyanı yapmam gerekiyor?
 
@g_kılıc

7

Geri kazanım tesislerinden elde edilecek ikincil ürünün özellikleri ve bu ürünün kullanılabilirliğini içeren teknik bir rapor ve/veya Geri kazanılan ürünlerinin piyasaya ürün olarak sürülebilmesi için ilgili kurum/kuruluşlardan alınacak belge ve/veya Geri kazanılan ürünlerin standartları, ticari isimleri ve üretim miktarları (ton/ yıl)
[TBODY] [/TBODY]
Burada yapılan şey gerikazanılan plastikten numune alınıp laboratuvara gönderip rapor almak. Bu işlemleri TSE ve üniversiteler yapıyor.
onlinecevre adresine girip yapılan bildirimlere bakabilirsiniz. Dosyaları inceleyip UATF, Dilekçeler vs. ile yapılan bildirimleri kontrol edebilirsiniz.
 
İyi Günler ,
ben bir konuda bilgi almak istiyordum ,yeni mezun oldum ve haftaya plastik geri dönüşüm tesisinde işe başlayacağım fakat neyi nasıl yapmam gerektiği konusunda hiçbir bilgim yok birde bu tesis için çevre izin lisansı alınması gerekiyormuş yani her şey sıfırdan yapılacakmış bununla ilgili bana yol gösterebilir misiniz ya da bu sektörde çalışan birine yönlendirebilir misiniz?
 
@okyanus35 Merhaba,sana gereken açıklamaları yapıyorum. İlk başta ÇED başvurusu yapman gerekli ve geri dönüşüm ve toplama ayırma tesisleri ÇED'den muaftır. Eğer yaptığınız işte proses kaynaklı baca sistemi varsa hava emisyon izni içinde müracaat edeceksiniz.Daha sonra İl Müdürlüğü Uygunluk yazısı için müracaat edeceksin.Bunun için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne dilekçe yazacaksın.Onlar gelip kontrol edecekler ve hava emisyonuna girdiğini (eğer baca sistemi varsa) belirtirler eğer yoksa muaftır diye belirtilir. Birde çevresel gürültüden de muaf olacaksınız. Sana paylaşacağım belgelerde gerekli işlemler sırası var. Kanal bağlantı iznini çıkarman gerekli onun için eğer firma organize sanayi bölgesinde ise organize müdürlüğüne eğer organize sanayi bölgesine değilde bulunduğunuz şehirde su ve kanalizasyon idaresine bağlı ise bu birime başvuru yapacaksınız.Bir de kapasite raporunu çıkarmanız gerekli.Onun için tüm makine ve ekipmanları tamamladıktan sonra (kurulumu ve montajı bittikten sonra) bulunduğunuz şehrin sanayi odasına başvuru yapacaksınız.Sicil gazetesi için ise bulunduğun şehrin ticaret odasına başvuru yapacaksın.

Geçici Faaliyet Belgesi elektronik başvuru dosyasında
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
'nin
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
ve
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
'nde belirtilen bilgi, belge ve raporların bulunması zorunludur.
GEÇİCİ FAALİYET BELGESİ İÇİN İSTENİLEN ORTAK BELGELER
*
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

*
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

*
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

http://www.csb.gov.tr/db/ced/editordosya/yeni(4).gif*
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Birde tesisin sağlaması gereken şartlar var ben sana ambalaj atığı toplama ayırma,ambalaj atığı geri kazanım ve tehlikesiz atık geri kazanım için paylaşıyorum elinde bulunsun.Bu şartları sağladıktan sonra ve tesiste herşeyi tamamladıktan sonra(iş sağlığı güvenliği yönünden gerekli levhaların bulunması gerekli.Geçici depolama alanı,ürün stok alanı vs gibi levhaların olması gerekiyor ve işletmenin yangın önlemlerine karşı tedbirlerin alınması gerekir.Yangın dolabının ve yangın tüplerinin olması gerekiyor) makine ve ekipmanların kurulumu tamamladıktan sonra İl Müdürlüğü uygunluk yazısına başvur.Tüm belgeleri tamamladıktan sonra Geçici Faaliyet Belgesi Başvuru yapacaksın.Sana gönderdiğim dilekçeler elinde bulunsun örnek olarak.Takıldığın yer olursa her zaman sorabilirsin.Benimde bilemediğim durumlar olabilir şimdiden kusurumuz varsa affola. Elimden geldiğince yardım ederim.Bir de şu yönetmeliklere bakarsan iyi olur;
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • Tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi müracaat dilekçesi..doc
    20.5 KB · Görüntüleme: 68
  • AMBALAJ ATIĞI GERİ KAZANIM ŞARTLARI.docx
    16.6 KB · Görüntüleme: 67
  • AMBALAJ ATIĞI TOPLAMA AYIRMA ŞARTLARI.docx
    18 KB · Görüntüleme: 50
  • Ambalaj atığı veri giriş sistemi onay yazısı örnek dilekçe.doc
    21 KB · Görüntüleme: 55
  • Atık ambalaj beyanı..doc
    21 KB · Görüntüleme: 51
  • ÇED DİLEKÇE GÜNCEL.docx
    11.6 KB · Görüntüleme: 44
  • Çevre izin ve lisans görüşü..doc
    21 KB · Görüntüleme: 56
  • EK-3A-GFB.docx
    26.6 KB · Görüntüleme: 43
  • EK-3B-GFB.docx
    26.8 KB · Görüntüleme: 46
  • Emisyon görüşü..doc
    21 KB · Görüntüleme: 52
  • Gürültü görüşü..doc
    21 KB · Görüntüleme: 41
  • İL MÜDÜRLÜĞÜ UYGUNLUK YAZISI..doc
    21.5 KB · Görüntüleme: 47
  • IS-AKIM-SEMASI-PROSES-OZETI10062015.pdf
    305.3 KB · Görüntüleme: 97
  • Kullanıcı kodu ve şifre talebi..doc
    21.5 KB · Görüntüleme: 44
  • TEHLİKESİZ ATIK GERİ KAZANIM ŞARTLARI.docx
    18.2 KB · Görüntüleme: 74
merhabalar danışmanlık firmasında yeni işe başladım plastik geri dönüşüm firması için izin almam gerekiyor ama henuz bu konulara cok yabancıyım yardımcı olursanız sevirim
 
Merhabalar,
Plastik geri dönüşümü sırasında, granül makinesinin eleğinden çıkan plastik atıkları için nasıl bir bertaraf gerçekleştirilmeli? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
 
@g_kılıc
dediğiniz atık ilk başta kıvamlı bir şekilde çıkar ve sonradan donar.Eğer o ise telef olarak değerlendirilir ve tekrar kullanabilirsiniz onu ya da 070213 atık koduyla lisanslı tehlikesiz atık geri kazanım firmalarına verebilirsiniz.
 
Evet anlatmaya çalıştığım oydu @Olgaç Sürmelihindi ancak tekrar kullanamıyoruz onu. Dediğiniz koddan göndermeye çalışacağım. Bir sorum daha olacak Olgaç Bey.
Tesise plastik atıklar alınarak geri dönüşümü yapılıyor ancak sadece pet şişelerin dönüşümünü yapamıyoruz. Gelen Petleri de başka firmalara gönderiyoruz. Bu bize sıkıntı yaratır mı? İl Müdürlüğüne bildirmem gerekir mi? Bu petlerin sistemde bildirimini yapmalı mıyım?
 
Üst