• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Plastik Geri Dönüşüm

Yasemin Karadiş

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Nisan 2009
Firma
SÜREKO ATIK YÖNETİMİ A.Ş.
Merhabalar,
Tehlikesiz atık ve ambalaj atığı geri döünüşüm için başvuruda bulundum ve GFB mi aldım. Nihai lisans için bazı belgeler istenmekte. Bunlar;
1)Emisyon ölçüm raporu
2)Teknik uygunluk raporu (tehlikesiz atık)
3)Geri dönüşüm sonunda elde edilen ürünün standardına ve ürünün satışa uygunluğuna ilişkin izin belgesi

benim burada sormak istediğim
1)Emisyon raporu bizim için gerekli mi? Sonuçta emisyon kaynağımız yok. İl çevre görüş vermesi yeterli olur mu?2)Teknik uygunluk raporu nereden alınmakta. Bazı yerlerde TSE diye okudum ama doğruluk derecesi nedir bilmiyorum.
3)Satışa uygunluk belgesi nedir? bununla ilgli hiç bir şey bilmiyorum.

yardımcı olan arkadaşlarıma şimdiden teşekkürler.
 
plastik geri dönüşüm firmaları kütle denge tablosu her ay hazırlamalı mıdır yoksa sadece gfb lisans aşamasında mı hazırlamaktadır? uatf ve kdt ile ilgili bakanlığın yayınladığı yazı tehlikeli madde geri dönüşümü yapan tesisler için mi yoksa plastik geri dönüşümü yapan firmalar için de geçerli mi ?

plastik geri dönüşüm firmasında çalışan kimse yok mu arkadaşlar?

?
 
Dilan Hanım Merhaba,

Bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım. Kütle Denge Tablosu GFB ve lisans alındığında yani faaliyet süresince doldurularak Bakanlık'a gönderilmelidir. Bu işlem tehlikeli ve tehlikesiz bütün geri dönüşüm yapan firmalar için geçerlidir. İlerleyen günlerde online sistem üzerinden bildirim yapılacaktır. Ekteki dosyada ayrıntılı açıklama bulunmaktadır.

İyi çalışmalar.
 

Ekli dosyalar

  • Kütle Denge Sistemi Uygulaması.pdf
    141.5 KB · Görüntüleme: 216
arkadaşlar plastik geri dönüşümü yapan firmada neler rutin olarak yapılır her ay kütle denge tablosu dolduruluyor sanırım. ambalaj beyan sisteminde ek 8 doldruyor başka nelere bakmalıyız bilgisi olan var mı
 
@Emre Türk

Yayınlanan kılavuzda:

Kütle Denge Formları:Tehlikeli atıkların geri dönüşümünü yapan tesislerin lisans aldıkları tarihten itibaren tesise kabul edilen atık türü, miktarı, kullanım miktarı ve stok durumunu özetleyen formlardır.
tanımı vardır.
Şimdi online sistemde yapılan sadece tehlikeli atıklar için midir?
Bilginiz var mı?

Plastik Geri Dönüşüm tesisleri için kütle denge formları hala muallakta anlaşılan. Online olarak doldurulacak mı? Her ay bakanlığa gönderilecek mi? Çözebilen arkadaşımız var mı ?
 
Arkadaşlar, geri dönüşüm firmaları nerelerden mal alabilir? Ben sadece toplama ayırma tesislerinden alırlar diye biliyorum doğru mudur ? yoksa gidip tesislerin plastik atıklarını da alabilir mi? bunu hangi yönetmeliğe göre değerlendiriyoruz?
 
@Arzu Doğan
Ben görmedim. Büyük ihtimalle de yoktur tebliğ falan. En azından bir yasa çerçevesinde yoktur diye zannediyorum.
 
1)Emisyon raporu , GFB alırken sunuluyor. Sonradan istenmemesi lazım. GFB başvurusunda İl Çevre ve Şehircilik Müd. Emisyon kaynağı yoktur diye görüş alınıyor.2)Teknik uygunluk raporu dediğiniz kapasite raporumu acaba? Bunlar Bağımsız makine Müh. hazırlanıyor.Ama tüm bunlar GFB başvurusu sırasında olması lazım.
 
@Aydın Demirel
Teknik uygunluk raporunu çevre görevlisi hazırlayabiliyor. teknik uygunluk raporunda olması gereken bilgiler bazı tehlikesiz atıkların geri dönüşümü tebliğinde açıklanmış.
 
Tehlikesiz atık geri kazanım tesisi için teknik uygunluk raporu sadece "Bazı tehlikesiz atıkların kontrolü yönetmeliği" Ek-1 listesine göre mi yapılıyor? Başka eklenecek herhangi bir bilgi vs. yok mudur? Mesela ÖTA için tesis bilgileri, raporu hazırlayan bilgileri, makine bilgileri, proses bölüm bilgileri vs. var ama Tehlikesiz atıklar için yapılması gereken teknik uygunluk raporu Ek-1 formatında bu bilgiler yok? Hazırlanacak raporda bu bilgiler olmalı mı yoksa sadece EK-1 deki bilgiler yeterli midir?
 
mrb arkadaşlar ben geri dönüşüm firmasında çalışiyorm bir aydır hiç mesleki tecrübem yık çok yeniyim daha firma sahibim çok şey bekliyor benden hem de 1 ay içinde neler yapmam gerek napmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim
 
Çalıştığın firmada Çevre Görevlisiysen linki tıklayıp bu formatlara uygun raporları uygula. Ayrıca Risk Değerlendirmesi de yapman gerekiyor.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Üst