@Onur Altun
onur bey,
ben peyniraltı suyu kalıcı etki yaratmıyor o yüzden alıcı ortama verilebilir demiyorum. alıcı ortamda değişiklik yaratacaktır. zaten verilmemesi gerekiyor. bir çevre mühendisi olarak bunun yanlış olduğunun farkındayım. bunu tasvip etmiyorum. burada yarattığı etkiye göre alıcı ortama verin gibi bir şey ifade etmek istemedim. mesele peyniraltı suyunun alıcı ortama verilip verilmemesi değil, kesinlikle verilmemesi gerekiyor. bu konuda sizinle hemfikiriz. mesele şu ki, peyniraltı suyu alıcı ortama verilirse ne gibi etkiler yaratır? ne kadar kalıcıdır?
bana resmi bir kurumda daha önce sorduğum iki soru şeklinde bir görüş sordular bende bunlara en mantıklı en açıklayıcı ve bilimsel verilere dayalı cevap vermek için araştırmalarda bulunuyorum ve bu konuyla ilgilide burada sizlerin görüşlerini önemsiyorum. sonuç olarak peyniraltı suyu insanların tükettiği bugün çkiolatadan tutun kahvedeki süt tozuna kadar bir çok hazır gıdada kullanılmaktadır. bu demek oluyor. insan sağlığına direkt bir etkisi bulunmamaktadır. su ortamına bulaşırsa orada ne gibi etkiler yaratır? bu etkiler ne kadar kalıcıdır? bunları araştırıyorum.
bu atıksu ile ilgili bahsettiğiniz makaleler elinizde varsa, paylaşırsanız daha detaylı bilgi sahibi oluruz.