@M.Baran Ulutaş Konuyu açtığım andan beri ÇMO da yanlış giden bir şeyleri burada açıklamaya çalıştım. Hiç bir yazımda odaların gereksiz bir kurum olduğundan bahsetmedim, yada odayı mesleki faaliyetleri konusunda eleştirmedim. Ama şahsıma yapılan uygulamayı burada hepinizin önüne sermeye çalıştım. Fakat siz ya benim yaşadığım problemi anlamadınız ya da anlamamazlıktan geliyorsunuz. Hep mevzu ile ilgili alakasız yazılar yazdınız. yanlış giden uygulamaları tekrardan yazayım ve lütfen bu yazdıklarıma fikirlerinizi yazın konu dağılmasın.
1- 6235 SAYILI TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ KANUNU 33. madde ile ÇMO Ana Yönetmeliği Madde-7 arasında anlam farklılığı var ve dolayısı ile kanun maddesine ters düşen bir yönetmelik maddesi olamaz. Dolayısı ile Ana Yönetmeliğin değişmesi lazım. Çünkü İş Güvenliği uzmanı olduğum için istifamı kabul etmiyorlar.
2- 50 gündür hem telefonla hem mail ile ÇMO İstanbul ve Ankara Merkez'den aidat ve haciz yolu ile ödediğim paraların hesap özetini istiyorum. Halen göndermediler. Açacağım davada avukatım ödediğim paraların dökümünü istedi o miktarı geri talep için dava edeceğimi bildikleri için göndermiyorlar. Hesap özeti bile göndermiyorlar ya.
3- 6 sene aidat ödemedim diye bana haciz uygulanıyor fakat 4-5 sene ödemeyene uygulamıyorlar.
4-Ödemediğim aidatlarla ilgili 6 senedir 1 kez bile iletişim kurmadılar fakat konu haciz olunca hemen bana ulaşabildiler.
5-İstifa için yönetmelikte geçen tüm evrak dökümanları teslim ettim sgg bildirgesi istediler gönderdim. Yetmedi e-devletten sigorta dökümü istediler onu da gönderdim. Yokuş üzerine yokuş yaptılar.
6-Burada açtığım başlığın linkini kendilerine mail olarak (İstanbul ve Ankara merkez şubelere) attım. Gelin herkesin önünde forumda tartışalım dedim. Sadece okudular bir tane yetkili bile açıklama yapma gayreti göstermedi. Çünkü hatalılar ve açıklama yapacak yüzleri yok.
7-Haciz davası açan avukatlık bürosundaki avukatla telefonla görüştüm, Borçlar Kanununa istinaden 5 yıl öncesi aidat borçlarının silinebileceği konusunda neden bilgilendirmeniz dedim? Ben sizin avukatınız mıyım beyfendi ben ÇMO'nun avukatıyım neden bildireyim dedi. Yani benim üyesi olduğum odanın avukatı beni resmen düşman bellemiş. Birde faizler eklemiş aklın hayalin durur ya.
8-Üyelik yapmış arkadaşlara uyguladıkları bu haciz davasını bugüne kadar hiç üye olmamış binlerce Çevre mühendislerine açmadılar fakat kendi üyesine açtılar. Madem yönetmelik var hadi açsanıza 10 binden fazla çevre mühendisine dedim cevap bile veremediler. Cesaretiniz var dedim kem küm ettiler.
Ya yaşadığım saçmalıkların ardı arkası yok, yemin ederim nefret ettim bu odadan, bir tane mantığıma sığacak açıklama yok. Sen olsan ne yaparsın bu insanlara. 5 aydır işi gücü bıraktım onlarca kanun tüzük yönetmelik okuyorum stresin kralını yaşadım. yeminle psikolojim bozuldu.
Şimdi odaya destek mestek, mücadele, fedakarlık vs. cümlelerini bir kenara bırakın ve benim yerime kendinizi koyarak empati yapın.
Haksızsam haksızsın deyin, size tekrar sesleniyorum madem oda ile ilişkileriniz iyi, forum linkini verin 1 tane aklı salim biri mantığımıza uygun bir açıklama yapsın sizden ve tüm üyelerden vakitlerini aldığım için özür dileyeyim.