• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İş arayan çevre mühendisleri (arşiv)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
C sınıfı isg uzmanıyım, çevre görevlisi belgesine sahibim. 2,5 yıllık TAT ve yöneticilik tecrübem bulunmaktadır. istanbul'da iş arayışım devam etmektedir. yardımcı olabilecek arkadaşlara cv gönderebilirim. iyi çalışmalar dilerim.

Tüm Çevre Mühendisi arkadaşlarıma selamlar. 2011 yılında mezun oldum, hala Çevre mühendisi olarak çalışmak nasip olmadı. Hep kısa vadeli işlerle uğraştım. Konu başlığı altında tartışmalarınızın hemen hemen hepsini okudum. Foruma üye olmaya karar verdim.
Kendi mesleğimle ilgili bir iş bulma ümidimi yitirmek üzereyim, yine de mesleğini yapamayan bir mühendis olarak ben de buradayım demek istedim.
Yeni mezun olduğum yıl deneme süresi denen bir şey vardı ve ilk aylar sigortasız 4 ay çalışmam bekleniyordu. Ben de yaptım. Ama sonra işime son verildi ve bambaşka iş alanlarına savruldum. Kader :) e-ticaret alanında da çalıştım, gayrimenkul değerleme işinde de.
Hangi şehir olursa olsun dedim, başvurularımda ayrım yapmadım. Ancak ilk ay için güvenli bir yaşam sağlayacak firma bulamadım. Kimsenin birbirine güvenmediğini fark ettim. Bazı işverenler ise o kadar sert mizaçlıydı ki, iş görüşmemin sonucunun ne olduğunu öğrenmek için arayamadım. Galiba biraz hassas bir yapım var ve piyasa bunu kaldırmıyor.

Dikkatimi çeken ve bana ağır gelen bir diğer konu da Çevre il Müdürlüklerinde şahit olduklarımdı. Bazı memurlar özel sektör çalışanı Çevre Mühendislerine açık açık kötü davranıyordu.

Bi insanın kısmeti varsa gerçekten yemenden geliyor, onu da tecrübe ettim. Hayat karmaşasının içinde "neden yaşıyoruz" sorusunu sordum durdum. Bu başlığın altına iş arayanlar ya da kariyerle ilgili tavsiyelerini yazanların yanında benim durumum kariyersizlik olarak görünüyor, biliyorum. Sadece paylaşmak istedim.

Velhasıl iş bulmasam da yaşıyorum. Ama bir iş verenin çalışanının ev kirasını hesaba katmamasını anlamıyorum. Sonra çok yetenekli elemen aramasını hiç anlamıyorum.
Bir insan içe kapanıksa, kitap okumayı çok seven bir mizaçta yaratılmışsa, satış pazarlama yapamıyorsa, memur onu azarladığında üzülüyorsa ölsün mü? Çok korkutulmuş bir kuşak olduğumuzu düşünüyorum. Korkarak da olsa söyleyince de iş bulamıyorum tabi :) Bu yazacaklarım size abartılı gelebilir. Ama üzerinde biraz düşünürseniz siz de hak vereceksiniz, inanıyorum.

Yeni başlayan birine, yeni doğmuş muamelesi yapılmalı, istenen iş aşama aşama nasıl yapılacağı, hem yazılı hem de sözlü olarak tatlı dille anlatılmalı, bunun zaman işi olduğu unutulmamalı.
İnsana yatırım yapıldığı unutulmamalı, anlattığınız her şey boşa gidebilir çünkü her insan aynı yetenekte değil, kimse boşuna yaratılmış da değil.
Yeni de başlasa, hiç bir şey bilmiyor da olsa onun da yaşamak için paraya ihtiyacı olduğu, hele hele ilk ay tedirginliğinde bunun çok daha önemli olduğu unutulmamalı.

Eğer bunlara dikkat edilirse zaten aklı başında bi insan birkaç ay içinde uyum sağlayıp hayatını kurar.

Ama bilgiyi paylaşmam, bilmeyen ölsün, en çok parayı ben kazanayım, sadece mecbur olduğum (asgari ücret) kadar vereyim hatta onu bile hak etmiyorlar, kirasını da nasıl öderse ödesin.... gibi bir yaklaşım varsa ki benim gördüğüm yerler böyleydi, bırakın çalışmayı, pek çok insan da zamanla meslekten el çekecektir. Bir süre daha bu saldırgan, insancıl olmayan tutum devam edecek, en sonunda insanlar birbirini yemeye başlayacaktır.

Biz mutlu, sağlıklı, temel ihtiyaçlarımızı karşılayabilen, onurlu insanlar olarak yaşamak istemiyor muyuz?
Çalıştığımda mutsuz, yorgunluktan sağlıksız, kıt kanaat geçinmekten konsantre olamayan ve azar işitmekten onursuz biri olacaksam çalışmama gerek yok. Çünkü çalışmadan da bunlara sahibim.
-----------------
Bu yazım onaylanacak mı bilmiyorum. Ancak buraya yazdığım yazıdan dolayı işe başlarsam Çevre Mühendisi olarak -hiç sanmıyorum ama- çok mutlu olurum. Çünkü bunlar benim gerçek düşüncelerim ve içimde saklamadığım, tüm düşüncelerimi açık ettiğim halde beni istihdam edecek bir cennet var demektir. Öyle bir yer varsa, hangi şehirde olursa olsun ben o şehirde yaşamak istiyorum. Ücret beklentim de öyle yüksek değil, asgari ücret+yaşanabilir bir evin kira bedeli kadar ücret istiyorum. İnsana "insan" olduğu için değer veren bir iş yeri arıyorum.

Bu upuzun yazıyı zahmet edip okuyanlara teşekkür ederim.

Merhaba,

İstanbul / Ümraniye'de bulunan Kagem Çevre Danışmanlık firmamız için Çevre Danışmanlığı konusunda en az 1 yıl tecrübeli Çevre Mühendisi çalışma arkadaşı aramaktayız.
İlgilenen Çevre Mühendisi arkadaşlarım;
[email protected] adresime cv'lerini mail atabilirler.

İyi çalışmalar...

@ikbalikbal merhaba, sizin yaşadığınız sürecin küçük bir kısmını ben de yaşadım. ilk mezun olduğumda tecrübeli bir abiden yardım almak için gittim sizi gibi bana ücretsiz çalışmam gerektiğini söyledi. o zaman baya bir hayal kırıklığı yaşadım. sonrasında yaşadığım yerde iş bulamayınca şehir dışına çıktım ve 3 yıldır çalışıyorum. umarım siz de en kısa zamanda bulursunuz :)

@ikbalikbal
Tamamen katılıyorum. Teşekkür ediyorum.
Hep aynı sorunlar.. Bu patronların çoğu maalesef insana değer vermiyor. Ya bir A.Ş. patronu, koca şirket yöneticisi, maaş/zam konusu açıldığında bana şu kan donduran soruyu sordu: 'Senin bana gelişin kaça biliyor musun?' Yani bu saatten sonra orada kalınmazdı (Henüz 1 ay yeni dolmuşken). E zaten herkes sigortayı asgariden yatırma peşinde.(Daha önce çalıştığım 3 Çevre firması da asgariden yatırdı). Ben de alanımı değiştirmeye karar verdim. (Yanlış anlaşılmasın; ben aylarca hatta 1 yıla yakın iş aradım ve kesinlikle Çevre Mühendisliği dışında bir şey yapmayacağım diye kendime söz vermiştim. Ama beni bu duruma itenler utansın). Şimdi son işimden neredeyse 2 kat maaş alıyorum ve sosyal olanaklar da kat kat fazla. Geleceğin mesleği diye okuduğumuz Çevre Mühendisliğini keşke ^ ama Avrupa'da geleceğin mesleği ^ diye bir not düşselerdi fena olmazdı. Diyeceğim o ki kimse kendini ezdirmeden mesleğini icra etsin. Bunun dışında kimse çok bir şey beklemesin (Diğer Mühendislik dallarının da çok bir farkı olduğunu düşünmüyorum).

@Burak Bilen katılıyorum kardeşim..hak ettiğimiz değeri hiçbir zaman göremeyeceğiz. ben geri dönüşüm tesisinde çalışıyorum..işlerim mesleğimiz gereği masa başında veya saha denetimi gibi olduğundan akşama kadar boş duruyor gözüyle bakılıyor ne yazık ki..Elimize çekiç, anahtar vs. malzeme alıp bir üretim yapmamız bekleniyor..belki şaka gelebilir ama bizim şirkette durum bu ne yazık ki..

Geri dönüşüm ve toplama ayırma tesislerinde durum genel itibariyle böyle sanırım. Tüm işleri düzgün yürütsen dahi hep bir daha fazlasını isteme. özellikle yeni firma arayışı. Mühendisten beklenti nedir gerçekten merak ediyorum

@OSMAN EROĞLU
Kardeşim ben senin durumunu çok iyi anlıyorum. Geri dönüşümde çalışmıştım. Patronun belki yeri geliyor senden forklift bile sürmeni istiyordur. Çünkü sen de dedin ya sanki elle tutulur bir şey yapmıyormuşsun gibi geliyor ona.

@Naz Topçu
Ben şu anda kalite işi yapıyorum. Gayet de memnunum. Neden mi? Çünkü bir mühendis olduğunda senden öyle saçma şeyler istiyorlar ki bıktım artık. Burada öyle bir şey yok. Ki zaten olmamalı da. Ben madem mühendis oldum o zaman mühendisi kırdırmadan bir maaş verirsin ve sosyal olanak sağlarsın, tatmin edersin. Yoksa işe başladığı gün mühendis yeni bir iş aramaya başlar.

@NurBanu
Ya desem ki bu adamlar para kazanmıyor. Vallahi bedavaya yapacağım geri dönüşümde. Ama kazanıyorlar ve üstüne bir de senin sigortanı asgariden yatırıp işi iyice çığırından çıkarıyorlar.

Geri Dönüşüm Sektörünün %99'u hurdacıların elinde şu an.. Çok büyük paralar kazanıyorlar. milyonlarla oynuyorlar.. Öyle kazanıyorlar ki Ankara Hurdacılar San. Sitesindeki işletmelerin % 80'i lisanssız çalışmasına rağmen ne çevre ve şehircilik il müdürlüğü ne de bakanlık dokunamıyor. Paranın gücü bu olsa gerek. Ama Senle para mevzusu açıldığında öyle bir ağlıyorlar ki çıkarıp cebinden para veresin geliyor.Sanırsın milyonları ben kazanıyorum..Cepleri ne kadar dolarsa dolsun gönüller fakir olduktan sonra...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...