• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

GFB izin lisans süreci

Özlem B.

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Kendi işinde
Arkadaşlar selam. Bir tersaneme geçici faaliyet belgesi aldım faaliyet izin konularında gürültü de görünüyor. Oysaki bununla ilgili herhangi bir durum yok. İzin lisans başvurusu için son 6 günüm. Ne yapabilirim Bakanlıkta konu ile ilgili kimle görüşebiliriz?

Merhaba,

[email protected] 'ye mail atabilirsiniz. Ancak uygunluk aşamasından itibaren Gürültü konusunu muaf geçmeniz gerekirdi. O zaman dikkatten kaçmış olabilir mi? Muaf olduğunuzu kanıtlamanız lazım bu arada. Şayet bunları kanıtlayabilirseniz çözebilecek yer eizin'in mail adresi ya da Bakanlık İzin Şube'dir. İl Müdürlüğü sisteme müdahale edemiyordu en son.

üstad selam. sağolasın mail attım. muaf geçilmiş ama sistem gene de kapsama almış ve şimdi de akusitk rapor istiyor. yönetmelik gereği gürültüden muaflar. bakalım ne olacak.

Arkadaslar merhaba bi sorum da benim olacak, Çevre İzni yenileme sürecinde uygunluk basvuru su yaptım ama ek belge istenmiş. Ek belge yükleme süresi nedir Yanı kaç günümüz var cünkü akustik rapor istenmiş. Simdiden cevaplar için cok tesekkür ederim

Merhaba,

Ek belge taleplerinde gün limiti bulunmuyor. Ancak "ivedilikle" tamamlanması gereken dosyadır. 1 Yıl boyunca "ek belge" talebinde
kalan başvurum bile olmuştu. Akustik raporu 2-3 haftada halledebilirsiniz diye düşünmekteyim.

arkadaşlar selam. bir tesisimize geçici faaliyet belgesi aldım. tesis el değiştirmek istiyor. yönetmelikteki süreç izin lisans sürecini izah ediyor gibi geldi. gfb de devir olabiliyor mu? tecrübe eden arkadaşlar oldu mu?

Ekli dosyalar

• gfb yenileme ekran.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 36
Fatih Koçaküstad bu adımları biliyorum. GFB de yenileme değil çevre izin-lisans belge yenilemesi ile ilgili hususlar var. ekran alıntısını ekledim. sistemde gfb yenileme dediğimde faaliyet sahibi ile ilgili bir değişiklik çıkmıyor. o sebeple izin alıp öyle devir yapmaları sağlamam gerek diye düşünüyorum.

GFB'de devir olmaz. EÇBS'den ünvanlarınızı ve vergi numaranızı güncelleyin. İzin aşamasına yeni firma ile devam edin. İzin lisansınız yeni ünvana çıkacaktır.

Merhabalar, GFB alındıktan sonra izin lisans belgesi başvurusu öncesi mevcut kapasitenin artması veya proses değişikliği gibi durumlarda öncelikle 1 sefere mahsus gfb yenilenmesi gerekiyor. ECBS üzerinden gfb yenileme kısmına tıkladıktan sonra ve neden yenilenmesi gerektiği seçeneği seçildikten sonraki süreç hakkında bilgisi olan arkadaşlar var mı ? GFB yenilendikten sonra çevre izni başvurusu için verilen 180 günlük süreç baştan mı başlıyor yoksa bir önceki GFB'nin alındığı yani ilk alındığı tarih baz alınarak ilk tarihe göre mi hesaplayarak 180 gün içerisinde başvurmak gerekiyor ? Böyle bir durumla daha önce karşılaşmış olan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.

Merhabalar,

GFB başvurusunda bulunduktan sonra, memurlar firma denetimine geliyor mu acaba? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim :)

Arkadaşlar Merhaba;
Ambalaj Atığı Toplama Ayırma, Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma, Ambalaj Atığı Geri Kazanımı, Tehlikesiz Atık Geri Kazanımı faaliyeti sürdürmek istediğimiz tesis için uygunluk başvurusu(deşarj, emisyon ve gürültü konularında)yaptım. Söz konusu bu konulardan muafiyet yazısı alacağız ama sizlere sorum muafiyet yazısı vermeden önce tesisi ziyarete gelirler mi ?
Bir sorum daha olacak Faaliyet Ön Bilgi Formunu eçbs üzerinden ne zaman doldurmam gerektiği...

çevreci55Üstad Merhaba,

İl müdürlüğü uygunluk yazısı alınmasının amacı; tesisin, yasal mevzuatlar çerçevesinde istenilen fiziksel şartları sağlamasıdır. Bundan dolayı fiziksel şartların sağlanıp sağlanmadığını kontrol edilmesi amacıyla denetime gelebilirler. Siz yönetmeliklerde istenilen bütün şartları sağlayın. Faaliyet ön bilgi formu dediğiniz toprak kirliliği ile ilgili ise toprak kirliliği kontrolü yönetmeliğinin ekinde faaliyet (nace) kodları bulunmaktadır. Sizin yapacağınız işlemlere ait faaliyet kodubile yönetmelik ekinde yer alan kodları karşılaştırın. Eğer kapsama girmiyorsanız dokdurmanıza gerek bulunmamaktadır. Kapsama giriyorsanız geçici faaliyet belgesi aldıktan sonra doldurmanızı tavsiye ederim.