• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

GFB izin lisans süreci

Özlem B.

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Kendi işinde
Arkadaşlar selam. Bir tersaneme geçici faaliyet belgesi aldım faaliyet izin konularında gürültü de görünüyor. Oysaki bununla ilgili herhangi bir durum yok. İzin lisans başvurusu için son 6 günüm. Ne yapabilirim Bakanlıkta konu ile ilgili kimle görüşebiliriz?

Arkadaşlar Merhaba;
Ambalaj Atığı Toplama Ayırma, Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma, Ambalaj Atığı Geri Kazanımı, Tehlikesiz Atık Geri Kazanımı faaliyeti sürdürmek istediğimiz tesis için uygunluk başvurusu(deşarj, emisyon ve gürültü konularında)yaptım. Söz konusu bu konulardan muafiyet yazısı alacağız ama sizlere sorum muafiyet yazısı vermeden önce tesisi ziyarete gelirler mi ?
Bir sorum daha olacak Faaliyet Ön Bilgi Formunu eçbs üzerinden ne zaman doldurmam gerektiği...

çevreci55Üstad Merhaba,

İl müdürlüğü uygunluk yazısı alınmasının amacı; tesisin, yasal mevzuatlar çerçevesinde istenilen fiziksel şartları sağlamasıdır. Bundan dolayı fiziksel şartların sağlanıp sağlanmadığını kontrol edilmesi amacıyla denetime gelebilirler. Siz yönetmeliklerde istenilen bütün şartları sağlayın. Faaliyet ön bilgi formu dediğiniz toprak kirliliği ile ilgili ise toprak kirliliği kontrolü yönetmeliğinin ekinde faaliyet (nace) kodları bulunmaktadır. Sizin yapacağınız işlemlere ait faaliyet kodubile yönetmelik ekinde yer alan kodları karşılaştırın. Eğer kapsama girmiyorsanız dokdurmanıza gerek bulunmamaktadır. Kapsama giriyorsanız geçici faaliyet belgesi aldıktan sonra doldurmanızı tavsiye ederim.

Merhaba. GFB için dekontu nereye yüklüyoruz. Bende dekont yüklemek için bir şey çıkmadı. dekont yüklenmiyor mu? aşağıdaki yazı var ekranda.

Yukarıda belirtilen tutarı bankaya yatırınız. İmzala ve Gönder butonuna tıklayınız.​

Merhaba arkadaşlar. Yapmış olduğum İl Müdürlüğü Uygunluk başvurusunda iade al butonu az evvel kayboldu. Bu butonun kaybolması ilgili memura havale yapıldığını mı gösterir? İl müdürü başvuruya baktığı an bu buton kaybolur mu? Bir başvurumun memura iletilip iletilmediğini nasıl anlayabilirim? Sizin fikriniz varsa paylaşırsanız memnun olurum 😊

cevrebusraMerhaba,

İade al butonu ile ilgili geçmiş dönemlerde müdürlüğe sorduğumda bana; kayboldu ise şube müdürü başvuruyu kabul etmiş oluyor. (belki memura atamasını da yapmış olabilir) demişlerdi. Başvurunuzun memura iletilip iletilmediğini ilgili şube müdürünü arayarak veya yanına gidip sorarak öğrenebilirsiniz. Sistem maalesef başvurunun hangi memurda olduğu göstermiyor.

Merhabalar,la

Danışmanlığını yaptığımız geri kazanım firmasına GFB almıştık ve Firma tesisini başka birine devretti. Önceki firmanın GFB süresi bitmek üzere. Burda da okuduğum kadarıyla GFB devri yapılamıyor. Nasıl bir yol izleyeceğim hakkında bilgisi olan varsa yardım olabilir mi ? :) Şimdiden vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
enes.grbzAynen bakanlığa sormanızda fayda var. Kesin olmamakla birlikte firmanızın unvan ve vergi numarasını değiştirirseniz muhtemelen izin ve lisansınız yeni unvan da çıkacaktır. (bu yol denenebilir)

Fakat sistemin işi belli olmayıp eski unvanda da verebilir. Hiç GFB sürecinde bir tesisin devrini yapmadım açıkçası. Bundan dolayı bakanlığa sormanızı tavsiye ettim.

@enes.grbz merhabalar, sorunuz için bakanlıkla görüşebildiniz mi? bende aynı sorunu yaşıyorum. GFB yi yeni aldık, firma başkasına devretmek istiyor.

Evin Ersoymerhabalar,
Henüz bakanlıkla görüşmedik. izin lisans başvuru sürecinde eski tesis ismi gözüküyordu İl müdürlüğünde çevre izin işlerine bakan kişiyle görüştüm [email protected] ye konu ile ilgili mail atabilirsiniz dedi . bende mail atıp başvuru sürecindeki eski tesis ismini güncelleyip yeni tesis ismini yaptılar ve bu şekilde izin lisans aşvurusunu yapıcam. verecekleri cevaba göre size tekrar bilgi veririm