• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmelik Hk.

serhanmaden

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Mart 2011
Şehir
İstanbul
Firma
SADAM
yonetmelik genel hatlariyla piyasaya surenlerin cevre sorumluluklari karsiligi devlete para odeyerek yukumluluklerden kurtulmasini hedeflemiş.

bir yil daha piyasaya surenler hem yetkilendirilmis kuruluslarla hem de bakanlikla yukumlulukleri yerine getirecek. Madde 5 de 12. Fikra ile satis ambalajlari icin belki de firmalar yetkilendirilmis kuruluslarla calismaya devam ederek genisletilmis uretici sorumlulugunu yerine getirecekler. Ancak ambalajin nasil toplanacagi ve ne sekilde belgelenecegi usul esaslarda gorecegiz gibi durmaktadir.


Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .




Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Çevre Görevlisi olarak GEKAP uygulamasında bizim rolümüz nedir ?

Örnek olarak: ambalaj üretip piyasaya süren firma için 2019 ve öncesinde Ambalaj Bilgi Sisteminde Ek-5 Bölümünü doldurup belgelendirme ücretini yatırıp sorunumuzu çözüyorduk. Şimdi sadece muhasebe beyanını verip parasını ödeyip işi bitirecek mi ? yıl sonunda yine biz ambalaj bilgi sistemini dolduracak mıyız ?
yardımcı olmanızı rica ediyorum.
 
Gekap uygulamasında Çevre Görevlisi olarak rolü anlatılmış oradan bakabilirsiniz.
Ambalaj konusuna geline GEKAP ve ambalaj beyanı farklı olarak devam edecek. Yani tekrar önümüzdeki yıl ambalaj beyanını yapacaksınız.
 
bir konuda da ben takıldım. çalıştığım firma ihracat firması tekstil üzerine çalışıyor. hazır kumaşı kesip biçip dikip paketleyip gönderiyoruz. paketleme şu şekilde oluyor. önce tsrt vb. ürün poşet içine konuluyor ardından kolilere yerleştiriliyor. bazen hiç poşet kullanılmadan doğrudan kolileme işlemi de yapılıyor. bu poşetlerde veya kolilerde ise fason üretimini yaptığımız firmaların logosu veya logolu stickerları oluyor. iç piyasaya herhangi bir arz söz konusu değil. bazen çok ufak miktarlarda olabilmekte. ancak yine aynı şekilde iç piyasada fason üretimini yaptığımız firmanın logolarını kullanıyoruz. fason üretimini yaptığım firmanın logosunu kullandığım için gekap ödemesine tabi miyim?



bazende kendi firma ismimiz ile ürün yapıp yine aynı şekilde ihracat yapıyoruz. koli veya poşetlerde kendi logomuzu kullanıyoruz.

şimdi biz burada nasıl bir yol izleyeceğiz? :/
 
Fason üretim yaptığınız tüm ürünler ve ambalajar için ( logo müşterinin logosu ise ) GEKAP ödemesine tabi olmuyorsunuz. Bunun için basit salça örneğini verebiliriz. Siz tedarikçi konumunda oluyorsunuz.

1595484780558.png

Kendi firma isminizle yaptığınız ihracatlara gelince , Tüm ihracat ve ihraç kayıtlı gönderim işlemleri Gekaptan muaftır.
 
Son düzenleme:
@Abdulkerim DOĞAN Sizin beyan yapacak bir veriniz yok dolayısıyla beyan edilecek veri yoktur seçeneğini işaretleyip boş beyan yapacaksınız ( Yukarıdaki saydığınız durumlar için )

Depoda hazır tuttuğunuz koli ve poşetler kullanıldıkça Gekap' a dahil olur diğer türlü stok olarak kalması kafi. Ambalaj beyanı yaparken zaten ilgili stok miktarını giriyorsunuz.
 
Herkese Merhaba ,


Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmelik'in uygulanması sürecinde sıkça sorulan sorulara cevap olması, yaşanan tereddütlerin giderilmesi, uygulamanın geliştirilmesi ve açıklayıcı örneklerle desteklenerek netleştirilmesine yönelik yayımlanan Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmeliğin Uygulanmasına Dair Usul ve Esaslar’da 23/07/2020 tarihli ve 155226 sayılı Bakan Oluru ile güncelleme yapılmıştır.



Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • Gekap revize 23.07.2020.pdf
    1 MB · Görüntüleme: 80
Bi örnekde de desin ki Filtre üretimi yapan firmanın bilmem şu şu diye anlatsın kafayı yicem :D
Örneklere uyan bir durumu da firmayla birleştiremiyorum ki.
Üstadlara sormak istiyorum; " Filtre üretimi yapan bir firma da Ek 1 de konu edilen GEKAP kapsamlı #Koli-Karton, Plastik (Şirink), Palet dışında herhangi bir ürün ambalajı bulunmamaktadır.
Bu ürünlerin üzerinde firmanın logosu bulunan da var bulunmayan da var. firma logosu bulunmayan A marka, B marka filtreler üretilip A marka ve B marka firmalara satılmakta...
A marka yurtiçi
B marka yurtdışı...
Ayıkla pirincin taşını da neyi neleri ne kadarını beyan edecekler... (Muhasebe birimi şaşkın ben onlardan şaşkın)
 
Direk bakanlığa yazın tepki gösterin ona göre değiştiriyorlar zaten çocuk oyuuncağı gibi :D

Sorunuza gelince tedarikçi konumunda iseniz firmanızla görüşüp onların tabi olduğunu belirtin. Eğer siz piyasaya sürüyorsanız zaten siz tabisiniz
 
Kesinlikle her hafta çocuk oyuncağına çevirdiler tam tamam anladım diyorum hoooop bişey ekleniyor bişey çıkartılıyor.
Fatih Bey, A firması adına A firma logolu ürünü A firmasına üretip satıyorsak piyasa süren oluyor muyuz?
Ambalaj Bilgi Sisteminde piyasaya süren olarak bilmem kaç yıldır beyannameler verildi veriliyorda
 
Arkadaşlar Merhaba,

Bir tesisim İç piyasaya herhangi bir ürün satmıyor.Bu durumda boş beyannamemi yapmamız lazım.Boş beyanname verilmiyor diyor muhasebeci.Bu konuda yardımcı olur musunuz
 
@Fatih Koçak Mali Muşavir arkadaşa gönderdim. Hayır öyle birşey mi olur biz sonuç olarak piyasaya sürüyoruz... Tamam arkadaş sen beyannameni yap bildiğin gibi!
Fatih Bey sorumluluğum nedir bu durumda "Beyanname yapılacak bi durum yokken beyanname yapılmasında" :)
Üstad kusura bakma herşeyi de sana sordum bugün
 
Üst