• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmelik Hk.

serhanmaden

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
SADAM
yonetmelik genel hatlariyla piyasaya surenlerin cevre sorumluluklari karsiligi devlete para odeyerek yukumluluklerden kurtulmasini hedeflemiş.

bir yil daha piyasaya surenler hem yetkilendirilmis kuruluslarla hem de bakanlikla yukumlulukleri yerine getirecek. Madde 5 de 12. Fikra ile satis ambalajlari icin belki de firmalar yetkilendirilmis kuruluslarla calismaya devam ederek genisletilmis uretici sorumlulugunu yerine getirecekler. Ancak ambalajin nasil toplanacagi ve ne sekilde belgelenecegi usul esaslarda gorecegiz gibi durmaktadir.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Moderatörün son düzenlenenleri:
@Hüseyin Can Ceylan palet ve masura var bunların yanına koli ve strech de eklene bilir, bu ikisinden emin olamadım şimdi ama sevk edilirken kullanılan ambalajlar. Sevk edilen ürün olarak iplik, örgü kumaş, elyaf ve balya elyaf. Yani aslında, bir tesisten çıkan ürün diğer bir tesisin hammaddesi oluyor ve aynı vergi numaralı farklı adreste yer almaları dolayısıyla ECBS üzerinde farklı tesis kayıtları var.
Bu gibi taşınımlarda çıkan ambalajları; irsaliye de malzeme cinsi, miktarı ve alan firmanın kaşe bilgileri yer almak kaydıyla gösterdiğimiz zaman GEKAP yükümlülüğünden kapsam dışı olunur mu ☺

@yeniçevreci Bunun tek bir yolu var (benim fikrime göre ) diğer şubeye gönderdiğiniz sevk ambalajlarını tedarik ettim diye belirtirseniz ve şube de diğer atık olarak gönderimini sağlarsa bu ambalajlardan gekapta muaf olunabilir. @Hüseyin Can Ceylan kardeşimin yorumunu da merak ediyorum tabi :)

@yeniçevreci bahsettiğiniz gibi grup şirketleri ise aynı vergi numarası sahip farklı tesisler ise gekap muafiyeti doğurur.
@Çeçilya Saktan nın firmasınada aynı yorumu yaptım benzer durum farklı malzemeler.
Temel olarak basit aslında piyasaya sürüyorsan yükümlüsün.
Ama şunun şartını kesinlikle söylemeliyim ara ürün olarak sevkiyatı gerçekleştirilen malzemelerin ambalajları kesinlikle toplanılıp lisanslı bir firmaya atık alındı makbuzu karşılığında verilmesi.
Yani size bu malzemeleri sorduklarında açıklamanız ve elinizdeki kanıtlar başka bir sorulara yada endişeye yol açmaması gerekmekte.
[automerge]1583480134[/automerge]
@Fatih Koçak katılıyorum ??

bence kesinlikle boşuna paranızı heba etmeyin. p.tesi yapılan seminerde bunu gördük. bakanlık personellerinde de hala oturmamış bazı şeyler kendi bildiklerini anlatıyorlar ama soru-cevap kısmında sadece görüş isteyin diyorlar.

@ülkü pak geniş Açıkcası sorduğunuz sorular eğer spesifik ve usül esaslarda yer almayan sorular insan sanırım onlar için toplu olarak sss yayınlanacak. Belki de ondan cevap verilmiyor olabilir.

Arkadaşlar merhaba, linkedin'de "GEKAP Beyanname Sorumluluğunuz Nedir" başlığı altında bir arkadaşımız tarafından paylaşılan güzel bir çalışmayı gördüm. Güzzel bir çalışma olmuş. Yapanların emeğine sağlık.

1583685497879.png

1583685514745.png

1583685555824.png