• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Entegre Çevre Bilgi Sistemi Hakkında - Vol.1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tarık Can

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Cançed Çevre Danışmanlık ve Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti.
Arkadaşlar merhaba,

Kısa zamanda örnek doküman hazırlamaya çalıştım. Ancak bu kadar oldu. Eksiklikler olabilir. Ama yine de yol göstereceğine inanıyorum. Herkese kolay gelsin.
İlk önce firma kaydı yapmanız aktarmayı onaylamanız gerekmektedir.
Akabinde tesis kaydı aktarmayı yapmanız gerekmektedir.
Anladığım kadarıyla :) il müdürlüğüne yine de onaya gitmesi gerekiyor. :)

Not: Opera tarayıcıyı kullanmanızı tavsiye ederim.

Uygulama Destek Hattı İletişim Bilgileri de ektedir. Bakanlığın yardımcı videosunu da ekledim.

İyi çalışmalar...

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Ekli dosyalar

• ecbs tesis kaydı.pdf
    2.1 MB · Görüntüleme: 1,607
  • ecbs firma kaydı aktarma.pdf
    1.6 MB · Görüntüleme: 1,210
  • UygulamaDestekHattı.pdf
    371 KB · Görüntüleme: 958
Moderatörün son düzenlenenleri:
Bir tesisimizle sözleşmemizi fesih ettik. Ancak çevre görevlisi üzerinden ve danışmanlık firmamızdan nasıl çıkaracağım bilemedim :( Bu işlemi yapan var mıdır?

yetkili değişikliği başvuru formuyla il çevre müdürlüğü onayına sundum fakat ordakilerin dediği şuydu ; onay yapacağımız yeri göremiyoruz,siz eksik bişeyler yapmışsınız ...böyle bir durumla karşılaşan var mı..

@Selin (Çevre mühendisi)
Selin hanım çok teşekkür ederim. Tarihi giriyorum. Hatta usulen fesih dilekçesini de yüklüyorum. Ekle butonuna basınca sayfa sadece göz kırpıyor, hiç bir işlem yapmıyor ve pencerenin kapanması için mecburen vazgeç butonuna basmak zorunda kalıyorum.

@DilaraT
Dilara Hanım bizim firmamızdan bir arkadaşımız da soyadı değişikliği için uğraşmıştı. Onun da taslak gözüküyordu. Danışmanlık veremiyorduk.. Bu konuyla ilgili yapacağınız tek şey 181i aramak. biz oradan hallettik. Ama işin ilginç kısmı onaylandı diye düzeltildikten 3-5 gün sonra hiç bir işlem yapmamış olmamıza rağmen yeniden taslağa düştü... Şimdi her seferinde aylık programı yaparken 181i arayıp düzeltin diyoruz. Düzelince programı yapıyoruz. Ama sonra yine taslağa düşüyor... kısır bir döngü bizde bu ne yazık ki...

Arkadaşlar geri dönüşüm de tam zamanlı
Çevre görevlisi olarak çalışıyorum. Ecbs de işlemleri tamamladıktan sonra
... il müdürlüğüne gidiniz ... İbaresi vardı acaba gitmek gerekiyor mu

@sümeye

Bende aynı durumla karşılaştım .İl müdürlüğü, sorunun bakanlık tarafından çözülebileceğini söyledi. Bizde o şekilde hallettik. Çevre şehircilik bakanlığı ile irtibata geçebilrsiniz..

@Yasemin Kocabey
Yasemin Hanım,

Ben daha sonra biraz karıştırdım sistemi, çevre danışmanlık firma yetkilisinin yeterlik uygulamasından işlem yapacağınız firmanın kapsamını düzenlerseniz izin lisans işlemleri tamamlanıyor.

merhaba. eçbs uygulamasına aktaramadığım firmalarım var. bu firmaların bekra 3 güncellemelerini 18 Temmuza kadar yetiştiremeyebilirim. süre uzatımı hakkında görüşü olan var mı? ya da bekra bildirimin yapılabileceği geçici bir link var mı?

Arkadaşlar merhaba,
Yeterlik uygulamasından yaptığımız sorun bildir kaydına ve dönüş olup olmadığına bakabileceğimiz sayfaya nereden ulaşabilirim acaba?

@Aydan Kuvanci

Aydan Hanım,

Baktım tekrar da ordaki kapsamlarım da aynı ki farklılık yok. Beklemekten başka çare de yok sanırım sisteme sorun bildirmiştim onlar da bizlik sorun değil dediler.

@Selin (Çevre mühendisi)
Ben bu şahıs uygulamalarında e-izin sayfasına giremiyorum hata veriyor. Ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz ?

@Gizem Sunar
Firmanın Yeterlilik Uygulamasına girdiğimizde sol sıradaki listede bulunan "Kurum/Kuruluş Başvuru" yu tıkladığımızda alt menüde ÇYB Başvurusu var. Burayı tıkladığımızda onaylanmış başvurularımız çıkıyor. Geçerli olan (tarih olarak) tıklandığında bir sayfa çıkıyor. Açılan sayfanın sağ üst köşesinde yeşil bir buton var. "e imzala gönder". Acaba ÇYB nin aktif hale gelmesi için bu işlemi mi yapmak gerekiyor. Ben bir türlü e-imza işlemini gerçekleştiremedim. bunu yapan var mı? yada bu butonun ne işe yaradığını bilen????

Arkadaşlar merhaba . İizn Lisanda evrakları yükledim fakat hiçbir şekilde imza atamıyorum neden kaynaklı olabilir . İmzaya tıklatmıyor bile

@Gökhan B.
ne gibi bir hata veriyor. Ekran görüntüsü atabilir misiniz? Elimden geldiğince yardımcı olmayı isterim elbette.

@Sim
İmzalama kısmının yanında girmiş olduğum bilgileri onaylıyorum yazısını onayladınız mı?

arkadaşlar merhaba. Çevre izin yenileme başvuru sürecinde sistem üzerinden il müdürlüğü uygunluk yazısı için gerekli belgeleri mobil imza ile yükleyemiyorum? aynı durumla karşılaşan veya çözüm üreten var mı?

@ezgig

Ezgi Hanım teşekkürler. 181 i aramış olmama rağmen hala bir sonuç alamadım. Sistem değişikliği sebebiyle hem biz çalışanlar zor durumda hem iş verenlerimiz hem de firmalar... Herkes haklı ama kimsenin elinden birşey gelmiyor. Sistemde hergün yeni bir yer bozuluyor. Yaşanan tüm bu sıkıntılar sebebiyle firma iş verene, iş veren de biz çalışanlara yükleniyor. Olan her zamanki gibi bizlere oluyor.. 2 aydır bekliyoruz zaten biraz daha bekleyelim bakalım..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...