• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Entegre Çevre Bilgi Sistemi Hakkında - Vol.1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tarık Can

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Cançed Çevre Danışmanlık ve Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti.
Arkadaşlar merhaba,

Kısa zamanda örnek doküman hazırlamaya çalıştım. Ancak bu kadar oldu. Eksiklikler olabilir. Ama yine de yol göstereceğine inanıyorum. Herkese kolay gelsin.
İlk önce firma kaydı yapmanız aktarmayı onaylamanız gerekmektedir.
Akabinde tesis kaydı aktarmayı yapmanız gerekmektedir.
Anladığım kadarıyla :) il müdürlüğüne yine de onaya gitmesi gerekiyor. :)

Not: Opera tarayıcıyı kullanmanızı tavsiye ederim.

Uygulama Destek Hattı İletişim Bilgileri de ektedir. Bakanlığın yardımcı videosunu da ekledim.

İyi çalışmalar...

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Ekli dosyalar

• ecbs tesis kaydı.pdf
    2.1 MB · Görüntüleme: 1,607
  • ecbs firma kaydı aktarma.pdf
    1.6 MB · Görüntüleme: 1,210
  • UygulamaDestekHattı.pdf
    371 KB · Görüntüleme: 958
Moderatörün son düzenlenenleri:
@Aydan Kuvanci

Tesisinizin Ek Kapsamı hem Ek-1 hem de Ek-2 mi?
Bende yakın zamanda bazı tesislerin E-çbs'de ek kapsamlarını güncellemeye kalktığımda hem Ek-1 hem Ek-2 kapsamlarına dahil olan firmaların her iki kapsamını birden işaretleyemedim. Her ikisini seçmeye kalktığımda sistem birinden birini kendi kendine iptal ediyordu. Sizin de benzer bir durumunuz varsa sistem henüz bu konuda da tam entegre edilip aktif hale getirilemediği için benzer bir durum yaşıyor olabilirsiniz. Ben bu durumu izin aşamasında yaşamadım elbette, benimki yalnızca Kapsam güncellemesiydi. Sizin "Kapsam Hatası" sorununuzu böyle yorumluyorum.

Arkadaşlar merhaba ,

GFB başvurusu yapmaya çalışıyorum. Fakat hala mobil imzayı kullanamıyorum."Girmiş Olduğum Tüm Bilgileri Onaylıyorum. " butonuna tıkladığım da hata veriyor.
Aynı problemi yaşayan var mı ? yada mobil imza ile GFB başvurusu yapmayı başarabilen ?

@Ilgım Altay

mobil imza ile herhangi bir işlem yapamadım. sanırım bu problemler daha da devam edecek. ben istanbul il çevreyi aradım. imar barışı süreci devam ettiği sürece gerek sistemsel gerekse elden verilen evraklardan dolayı kafanıza takmayın ek süreler imar barışı süreci de göz önüne alınarak verilecek dediler. bende artık birşey yapmıyorum. ne gelecekse gelsin moduna girdim.

@Ilgım Altay

Mobil imza ile imzalama işlemi şuan için yapılamıyor diye biliyorum. Bakanlıkla en son görüştüğümde mobil imzanın henüz aktif edilmediğini bunun için çalışmaların sürdüğünü söylemişlerdi. Şuan durum nedir bilemiyorum tabi.
Biz de bu nedenle sorunumuzu e-imza ile çözdük.

@S. Sancar Tural

29 Haziran Cuma günü Sn. Adnan Macit ile yüz yüze görüştüm. Her telefon edene de söylediği üzere, mobil imza şu an kullanılabiliyor. Henüz deneme fırsatım olmadı, 1 hafta içerisinde denemem gerek, bakalım nasıl bir hata verecek.

@Cem Yılmaz

Her telefon edenlerden birisi olduğum üzere, bizim görüştüğümüzde "mobil imza henüz aktif değil" bildirimini aldık. ".... Şuan durum nedir bilemiyorum tabi." cümlesini de bu sebeple kurdum, öğrendiğimiz iyi oldu. Bizde artık mobil imza ile işlem yapabiliriz. Teşekkürler.

Merhaba,

Çevre yönetim birimi ile ilgili EÇBS aktifleştirebilen var mı çevre iznine eksik bilgi olduğu için giriş yapamıyorum

Merhaba Arkadaşlar GFB başvurusu yapmaya çalışırken onayla kısmını işaretledikten sonra imza atamadan hata ekranı çıkıyor.Bu problemle karşılaşıp çözebilen var mı acaba ?
1530611338365-png.20707

@filizt

Uygunluk yazınızı sisteme aktarmadıysanız bu hatayı alırsınız.

ESKİ SİSTEMDE ALINMIŞ UYGUNLUK YAZISINI ELEKTRONİK ORTAMA TAŞIMA:
E-izin uygulamasında İl Müdürlüğü Uygunluk Yazıları elektronik ortamda alınacaktır. Yeni sisteme geçmeden önce kâğıt ortamında alınan geçerli bir İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı mevcut ise bunu yeni sisteme elektronik ortama taşıması gerekmektedir.
Elektronik Ortama Taşıması Adımları;
  • Uygunluk başvurusuna tıklayınız.
  • Hangi tesis hakkında işlem yapacaksanız tesisi seçtikten sonra ekranda bulunan “Uygunluk Yazım Var’” seçeneğini işaretleyerek uygunluğunuzun onay tarihini giriniz.
  • Ekrandaki bütün adımları elinizdeki İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı içeriği kapsamında eksiksiz doldurunuz. Özellikle Ek-3A formunu eksiksiz doldurulmasına dikkat edilmesi gerekmekte olup eksik bulunması durumunda bir sonraki adıma geçilememektedir.(Koordinat bilgilerindeki Sağa Değer (Y) ve Yukarı Değer (X) pasif olarak görülmekte olup veri girişi yapılmamaktadır.) Dilim ve Pafta numarası olmayan tesisler sıfır “0” yazarak ilerleyebilir. Uygulamada Belgeler sekmesindeki tüm belgeleri eksiksiz yükleyiniz.
Bütün adımları tamamladıktan sonra “Girdiğim Bilgileri Onaylıyorum” seçeneği işaretlenerek başvuruyu imzalayıp gönderin. Bu şekilde yapılan uygunluk başvurusu doğrudan onaylandı sayılacaktır. (Eğer uygunluk yazınız olmadığı halde Uygunluk yazım var seçeneğini seçerek ilerlerseniz GFB veya Çevre İzin ve lisans Yenileme başvurusu RED edilecektir.)

@Günay Mutlu
bu yazıyı biliyorum Günay Bey fakat hata vermesi ile aradaki bağlantıyı kuramadım maalesef .Uygunluk yazısı yok su anda Çevre izni yenileme başvurusu .
Teşekkürler bilgilendirme için.

@Aydan Kuvanci
Problemi çözebildiniz mi? Aynı hata bende de var. Danışmanlık firması ekranından firmaları kaydederken de kapsam seçiliyor. Acaba firma sisteme eklenirken seçilen kapsam ve madde mi uyuşmuyor?

Düzeltme : Dediğim gibi EÇBS ye danışmanlık firması üzerinden girip tesis kapsamını sisteme ekleyince sorun çözüldü.

Merhabalar, Entegre Çevre Bilgi Sistemin Maden Ocakları, Taş Ocakları UAVT kodu olarak sisteme nasıl kaydebiliriz. Maden Ocakları Ruhsat alanı büyük olduğundan dolayı UAVT kodları bulunmuyor, Sisteme kayıt yapan arkadaşlar yardım edebilirlerse çok sevinirim.

@Müh Gülayşe

Alo 181 hattını arayarak 5'i tuşluyorsunuz ve EÇBS kısmına yönlenmiş oluyorsunuz. "UAVT KODUMU ÇOKLU KULLANIMA AÇTIRMAK İSTİYORUM" diyorsunuz, sizden aşağıdaki bilgileri aldıktan sonra birkaç saat içerisinde aynı UAVT'yi kullanabilecek duruma geliyorsunuz:
-UAVT NO
-Tesis yetkilisi TC Kimlik No
-Vergi Numarası
-Unvan
-Sizin Adınız ve Soy Adınız
-E-Posta Hesabınız
-Telefon

@filizt
Filiz hanım,
Çevre izin yenileme başvurusu için eski sistemde İl Müdürlüğü Uygunluk+Vtr yenileme başvurusu yapıyorduk.(dilekçe ile).
Eğer bunu yapmadıysanız yeni sistemde önce uygunluk başvurusu yapıp daha sonra çevre izin yenileme yapmanız gerekiyor. Uygunluk başvurusu yaparklen "Mevcut uygunluk yazım var " kutucuğunu işaretlemeyeceksiniz ve başvurunuz İl Çevre nin onayına düşecek. örnek ekran görüntüsünü ekte iletiyorum. VTR başvurusu için yine eski düzende başvuru yapılacakmış.

Başka bir firmam için sistem değişmeden alınmış İl Müdürlüğü Uygunluk yazım vardı. "Mevcut uygunluk yazım var " kutucuğunu işaretleyerek devam ettiğimde sistem otomatik başvurumu onayladı ve lisans yenileme başvurumu bu işemden sonra yapabildim. (örnek ekran görüntüsü: lisans yenileme başvurusu)

Ekli dosyalar

• uygunluk başvurusu.PNG
    uygunluk başvurusu.PNG
    30.8 KB · Görüntüleme: 70
  • lisans yenileme başvurusu.PNG
    lisans yenileme başvurusu.PNG
    42.6 KB · Görüntüleme: 62
@busrasnlkn

Ben sabah 10'da oluşturduğumda 3-4 arası halletmişlerdi. Yoğunluğa göre değişiyor. 24 saate çözülür diye düşünüyorum, zor bir şey değil yaptıkları. Sadece yığılma var.

Arkadaşlar merhaba

Taslak kısmına düşen başvuruları nasıl silebiliriz?

Aralık ayında çevre görevlisi belgemin süresi dolacağı için vize eğitimine katıldım. Eğitimi tamamladım ve Eçbs üzerinden vize sürecini başlat demiştim karşıma neler çıkacak görmek için. 6 ay daha eski belgemin geçerlilik süresi olduğu için para yatırıp yeni belge için başvuruyu tamamlamadım. Bu sefer de başvuru taslakta kaldığı için danışman firma sisteminden giriş yapıldığında sanki belgem yokmuş gibi görüldüğü için atama yapamıyoruz. Dolayısı ile vize sürecini şuan için sonlandırmak istiyorum. Başvuruyu geri çekmek için ne yapmak lazım? Bilgisi olan var mı acaba?

d.png

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...